Özdeğer Bildirgem



 BEN KENDİMİM.
 Tüm dünyada benim gibi hiç kimse yok. Bazı yönleri bana benzeyenler var. Fakat kimse tam olarak tüm yönleriyle benim gibi değil. Dolayısıyla bende varlık bulan her şey sadece bana özgü,çünkü ben onları tek başıma seçtim.
  Benimle ilgili her şey benim:vücudum ve onu oluşturan her şey;zihnim ve onu oluşturan tüm düşünce ve fikirler;gözlerim ve onun ifade ettiği tüm görüntüler;öfke,neşe,kaygı,sevgi,hayal kırıklıkları,heyecan dahil tüm duygularım;ağzım ve oradan çıkan her nazik,yumuşak ya da kaba,doğru ya da yanlış sözcük;sesim,yüksek ya da alçak ve başkalarına ya da kendime karşı tüm davranışlarım.
  Kendi fantezilerim,rüyalarım,umutlarım,korkularım.
 Tüm zafer ve başarılarım benim,tıpkı tüm hatalarım gibi.
 Çünkü beni oluşturan tüm parçalar benim. Ben kendimle tamamen yüzleşebilirim ve böyle yaparak beni oluşturan tüm parçaları sevip,onlarla dost olup dostça yaşayabilirim. Böylece benim için en önemli şeylere ulaşmak üzere,bir bütün olarak amaçlarımı gerçekleştirebilirim.
 Kendi kendimi şaşırtan bazı yönlerim olduğunu biliyorum ve bilmediğim başka yönlerim de var. Fakat kendimle dost olduğum ve kendimi sevdiğim sürece,beni şaşırtan bu yönlerin üzerine cesaret ve umutla gidip kendimle ilgili daha pek çok şey bulabileceğimi biliyorum.
İnsanlara nasıl görünürsem görüneyim;ne söylersem,ne yaparsam yapayım,herhangi bir anda ne düşünürsem ve ne hissedersem hissedeyim hepsi de benim.
Ne yaptığıma,nasıl düşündüğüme,ne hissettiğime baktığımda,bazı yönlerim uyumsuz olabilir ve ben bu uymayan yönleri çıkarıp,uyduğuna emin olduklarımla devam edebilirim. Çıkardıklarımın yerine yeni şeyler yaratabilirim.
  Görebilir,duyabilir,hissedebilir,düşünebilir,söyleyebilir ve yapabilirim. Benim dışımdaki dünyada,insanlara bir düzen yaratabilecek,ilişkileri anlamlı kılabilecek,üretken ve onlara yakın olabilecek,gerekirse dışarıda hayatta kalabilecek birikimim var.
 Kendime aitim ve böylece kendimi yeniden biçimlendirebilirim.
 BEN KENDİMİM VE BUNDAN MUTLUYUM.
                                                                             (Virginia SATİR)
(Günlük olarak aynada kendinize bakarak okumanız tavsiye edilir.)



Özdeğer Bildirgem Özdeğer Bildirgem Reviewed by Yurdagül Çelik on Aralık 16, 2020 Rating: 5

10 yorum:

  1. kendimize önemli hatırlatmalar. Aslında kendimizle barışık olsak bunlara bile gerek kalmayacak ama her gün hatırlatmak şart oluyor bazen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zihin daha çok olumsuzluklara odaklı.Kendimizdeki güzellikleri de göremiyoruz çoğu kez :(

      Sil
  2. İnsanın öncelikle kendisini sevmesi ve değer vermesi gerekir. Ben olmaktan mutluyum. Başkası olmak istemezdim.

    YanıtlaSil
  3. Bu araihtiyacım olan şey bu yazıyi kaydedeyim bir yere 💞

    YanıtlaSil
  4. Yani her insanın kendine özgü halleri tavırları davranışları var kimseyi rahatsız etmediği sürece de sıkıntı yok zaten bizi biz yapan farklı düşüncelerimiz davranışlarımız güzel ve özgüven veren bir yazı olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özgünlüğümüzü kabul eder,onunla barışırsak daha kolay ilerleriz sanki :)
      Ben,teşekkür ederim yorum için :)

      Sil
  5. Son cümlenin özellikle yaşadığımız sistemin bize getirisi.Robot insanlar olma yolunda ilerliyoruz maalesef :(

    YanıtlaSil
  6. Çok hoş bir yazı. Kendimizi tümüyle kabul edebilmek, başkalaşmamak ve kendimize yetebilmek ne hoş. Bunu başarabildiğimizde aslında bir sorun kalmıyor. Teşekkürler, bir yerlere kaydedeceğim :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.