Kitap Önerisi Var'Olan Annenin Yokluğu



Bu kitabı internette bir araştırma yaparken tesadüfen görmüştüm.Gerçi tesadüflere inanan biri değilimdir.Görmem gerekiyormuş ve gördüm.Sonra kitapla ilgili biraz araştırma yaptım.Kitabı almaya karar verdiğimde internet üzerinden kitabı bulmakta zorlandım :( Azimle Ankara'daki Dost Kitap Evinden kitabı edindim.Kitap çok hızlı ve akıcı olarak ilerledi.Kitabı okurken çocukluk dönemizdeki annenizle olan ilişkilerinizi gözden geçireceksiniz.Annenize sakın kızmayın.Bir çok insan ne kadar anneliğe hazır olarak doğum yapıyor ki bu ülkede?Eğer çocukluk döneminden kalan travmalar varsa o travmalar maalesef sizin geleceğinizi de etkiliyor.Bu kitapta o travmaları çözmek için teknikler mevcut.
Kitabın arka sayfası ve okuyucu yorumları da şöyle;
-"Jasmin Lee Cori, okuyucuyu şefkatli ve sakin bir sesle kötü annelik görmüş olan yetişkinlerin yüz yüze kaldığı tehlikeli alanlara doğru götürüyor. Bir psikoterapist olarak kendi deneyim ve çalışmalarına dayanarak okuyucuya sancılı bir çocukluğun zorluklarıyla başa çıkmanın ve mutlu bir yetişkinlik yaşamanın keyfine varmanın yollarını gösteriyor."
-"Kolaylıkla ulaşılabilir ve son derece yararlı, anne/baba olacaklar, profesyoneller ve ihmalkâr anne/babalardan mustarip yetişkinler için okunması zorunlu bir kitap."
-"Anne oradayken bile her şeyi eksik olan, bir şekilde ayakta kalmış o annesiz çocuğa... Bu kitap senin için." 
-. Anneyle çocuk ilişkisi çocuğun kendi benliğini nasıl algılayacağına büyük etki ediyor; lakin bir eksiklik varsa bunu tamir etmek de olanaksız değil. Jasmin Lee Cori kayıp olan annenin yerini alan büyükanneler, teyzeler, halalar, kardeşler, öğretmenlerin çocuk için büyük fark yaratacağını belirtiyor. Genç yetişkinler içinse arkadaş grupları, sevgi dolu eşler, kendi kuracakları ailelerin başka insanlardan şefkat görmeye fırsat vererek boşlukları dolduracağının altını çiziyor.
-Bence kitap sadece annelik görememiş yetişkinler için değil. Halihazırda anne olanlar ve anne olmak isteyenler de bu kitabı okumalı ki kötü anneliğin ne olduğunu öğrensinler. Ya da anneler gününde annelik vermemiş annemize hediye mi etsek? 
Kitabın çevirim dili de çok güzel olmuş.Dediğim gibi kitapta teknikler var.Değişim bir günde olmuyor.Bu teknikleri kullanarak hayatınıza daha sağlıklı ilişkileri çekme fırsatı yakalayabilirsiniz.1 yıl gibi bir sürede hiç yılmadan teknikler üzerinde çalışırsanız kendinizdeki değişimi fark edeceksiniz.Malum ülkemizde psikoterapi hem pahalı hem de yetersiz.Mutlaka edinmeniz ve altını çize çize okumanız gereken bir kitap.İyi okumalar...
Kitap Önerisi Var'Olan Annenin Yokluğu Kitap Önerisi Var'Olan Annenin Yokluğu Reviewed by Yurdagül Çelik on Mart 27, 2022 Rating: 5

30 yorum:

  1. demek kiiii insanlara hep anlayış göstermeli yaaa herkes bilebildiğini yapabiliyor, anneler dee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğu anne de yaşayarak öğreniyor anneliği :) Başkasını suçlamadan kendinizde ne yapabilirsiniz ona odaklanmak gerek :)

      Sil
  2. Her anne okusun diyelim o zaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece anneler için değil kendimizdeki çocukluk sıkıntılarını da gidermek için iyi bir kitap :)

      Sil
  3. Güzel paylaşım teşekkürler, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı severek okuyacağınızı düşünüyorum :)

      Sil
  4. Fiziki annelik olağan. Asıl olan ruhen de annelik olgunluğuna erişilebilmesi galiba. Bazı hayvanların anneliğine bakıyorum, guguk kuşu dışında -malum onların anneliği yumurtlayana dek- o hayvanların çırpınışlarını bazen insanlarda görmediğimizi düşünüyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guguk kuşunun da sıkıntılı olduğunu sizden öğrenmiş oldum.Doğayı siz sayesinde öğreniyorum :)

      Sil
  5. Anne ve geleceğin anne adayları özellikle okumalı o zaman :) Çok teşekkürler tavsiye için.

    Sevgi ve selam ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendiniz için de okumalısınız.Çünkü bizlerin çoğu da sağlıklı bebeklik geçiremedik maalesef :(

      Sil
    2. Haklısın, maalesef öyle. Zincirleme bir şekilde öğrenilen yanlış bilgiler yanlış davranışlar neticesinde çocuklara aktarılıyor. Kızmıyorum, kızamıyorum fakat kişi kendini görmeli. Karşısındakinin de birey olduğunu görmeli. Öyle veya böyle insanın insana yaptığı eziyet hiç bir şeyde yok... Off off diyim gerisini anlarsın sen :)

      Sil
  6. Ancak girebildiğim internette izlediğim bloglar listemin içinde yayınını görünce mutlu oldum.Şimdi kitabın resmini çektim.Bakalım belli, bilindik kitap sitelerinde bulabilecek miyim?Teşekkürler .Sevgilerimle canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bulursun bulamazsan da kitabı alıp kargoyla gönderirim sana.Kitapta sana iyi gelecek teknikler olduğunu düşünüyorum.Sevgilerimle ablacığım :)

      Sil
  7. En sevdiğim kitap türünden... Ben de edineyim bir tane... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalı olacağını düşünüyorum.Sevgilerimle:)

      Sil
  8. Keşke elimde olsa da okusam o kitabı bende az önce anneme kızıp bağırdım diye suan gözüme uyku girmiyor ve moralim çok bozuk neden boyleyiz diye anne babamızın değerini Bilmiyoruz:((( blogu açtım bu paylaşımı gördüm tşkler hocam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.Kitabı edinirseniz sizin için iyi olacağını düşünüyorum :)

      Sil
  9. Annesini genç yaşta kaybetmiş iki ay sonra anne olacak ben için bu kitap tavsiyesi süper oldu, teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok severek okumuştum.Önemli anektotlar var.Dilerim beğenirsiniz :)

      Sil
  10. Babalarda okumalı bu kitabı,anne çocuk ilişkisi üzerinden kendine bir çeki düzen verebiir kitap sayesinde,umarım..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anne ve baba olmak önemli roller.O yüzden ön hazırlık da önemli bence :)

      Sil
  11. yanii annelere verelim de öğrensinler tabii anneliği :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annelik bodoslama yapılacak bir şey değil bana göre...

      Sil
  12. ben pek sevemedim açıkçası kitabı hatta neden yazıldığı çevrildiği basıldığı hakkında şaşkınım ama anne olmak isteyip de başaramayacak bir insanın kitap okuyacağını düşünmüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç sizin düşündüğünüz gibi bakmamıştım kitaba.Herkes de farklı algılar oluşturabilir ama beni etkileyen bir kitaptı.

      Sil
  13. Çok acemilik oluyor hele ilk çocukta. Biz de yaşadıkça öğreniyoruz. Hiç kolay bir iş değil 🥺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten mükemmel ebeveynlik diye bir şey yok canım benim :)

      Sil
  14. Hepimiz yaşayarak ögreniyoruz hayatı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşam,hepimize önemli öğretiler kazandırıyor...

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.