Çiftlerin Bağ Kurma Ritüelleri


 Daha önce yazdığım bir yazıda çiftlerin kendilerine özel ritüelleri olmasını bir cümleyle belirtmiştim. Gelen sorular üzerine bugün bu konuyu biraz açmak istiyorum. Bu ritüeller şunlar olabilir;

-Uyumaya giderken,uyanınca,evden ayrılışta ya da dönüşte düzenli ve sistemli olarak sarılmak,kucaklaşmak,öpüşmek

-Birbirine mektuplar yazmak(gelişen teknojiyle birlikte mail ya da mesaj da olabilir.)Evde sevgi içeren minik notlar bırakmak(Eşin  yastığı,parfüm şişesinin olduğu yerler olabilir.)

-Birlikte aile yemeklerine gitmek,beraber meditasyon yapmak,ilkbaharda saksıları değiştirmek,sanatsal faaliyetlerde bulunmak vb.

-Gün içinde partnerin sesinin duymak ve nasıl olduğunu öğrenmek için aramak

-Haftada  bir gün belirleyerek, tüm meseleleri bir kenara bırakarak,sadece sohbet etmek ve nasıl olduğuyla ilgilenmek

-Haftada belirlenen bir günün dışında da özel zamanlar oluşturmaya çalışmak.Örneğin çocuklar uyanmadan da pazar günü kahvaltı edebilmek

-Ayda bir kez gece gezmesi yapabilmek

-Yılda  en az bir kez birlikte bir şeyler öğrenmek adına kursa katılmak,birlikte projeler oluşturmak


-Özel günleri,yıl dönümlerini ve doğum günlerini özel olarak kutlamak ve önemsemek

-Partnerimizin yaptıkları için onu takdir etmek(genelde çocuklar takdir edilirken,eşlerin birbirini az takdir ettiği tespit edilmiş.)Eşinizi takdir etmek için şu ifadeleri kullanabilirsiniz.''Bu proje için çok çalıştın,zordu ama başardın.'' (Tabi ki takdirleriniz gerçekçi olsun,boş bir övgü içermesin.)

-Partnerinizi sadece ikinizin olduğu yerde değil başka insanları olduğu yerde de takdir etmeyi unutmamak.Örneğin,işinize verdiği destek ve yardım için arkadaşlarınızın olduğu bir ortamda teşekkür edebilirsiniz.

Bu tür ritüeller ilişkiyi birbirine bağlar. Hatta bu ritüellerin bazılarını aile bireyleriyle ya da dostlarınızla da yapabilirsiniz.


(Kaynak:Bana Sıkıca Sarıl adlı kitap)

PDR Bilim Uzmanı/Aile Danışmanı

Yurdagül Çelik

Randevu ve Online Danışmanlık için;

-0530 855 77 98

-0312 220 21 17

Çiftlerin Bağ Kurma Ritüelleri Çiftlerin Bağ Kurma Ritüelleri Reviewed by Yurdagül Çelik on Mart 28, 2022 Rating: 5

16 yorum:

  1. Bu ritüeller çok önemli tabii, ilişkinin canlanması için gerekli şeyler.Eşlerin birbirlerini takdir etmeleri benim için en önemli madde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyimlerimden takdirin az olduğunu bilmekteyim ne yazık ki :(

      Sil
  2. Çiftlerin birlikte işler yapmaları birbirleriyle bağ kurmayı güçlendiriyor o zaman,anladığım kadarıyla burada birlikte yapılan işlerde "başarı" sözkonusu değil,sohbetler de dahil birlikte işler yapmak önemli yer ediniyor..🙂 Ama aslında birlikte işler yapmak da bir başarı sayılır,şimdi aklıma geldi..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan,aynı zamanda duyguları olan bir varlık olduğu için duygusal ihtiyaçların giderilmesi,sosyal destek aldığımız kişilerin olması hayatı daha anlamlı hale getiriyor:)
      Teşekkürler :)

      Sil
  3. Gün içerisinde aramaktan başka bir şey yapmıyoruz.

    YanıtlaSil
  4. bir ilişkinin en tatlı yönü o özel mahrem sözler bakışmalar anılar filan işte :)

    YanıtlaSil
  5. hayatı zehir etmemek, birlikte bir şeyler yapabilmek gerek tabii ki, güzel maddeler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdiklerimizden sosyal destek alabilmek,hayatı daha da güzel kılıyor :)

      Sil
  6. bikaç gün önce çalınan hesap adlı bir yazı yazdım da sen de şikayet etsene o hesabı. geçen sene sana olan aynı şey yani olmuş. şikayet çoğalınca kapatıyolar ya. sen de yapsana ve tanıdıklarına yaptırsan ya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az önce şikayet ettim.Tanıdıklarıma da söyleyeceğim.Çok geçmiş olsun...

      Sil
  7. Gece gezmesi haricini yapıyoruz. Ortak şeyler olması iyi geliyor ilişkiye bence ama arada farklı hobiler de olabilir. Ben çok içiçelikten de sıkılırım😅

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen bir yaşlı,eşini kaybettiği için hayata devam etmekte zorlandığını söyledi.Eğer eşiyle bu kadar yapışık olmasaydı ve kendine dair bir alanı olsaydı evliyken bu kadar sıkıntı yaşamazdı.O yüzden kendimize dair bir alan lazım.Sen de iyi yapıyorsun :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.