Kitap Önerisi Boş Ayna

Boş Ayna Kitabı

''Anne,senin için hiçbir zaman iyi olamayacağım...Değil mi?'' girişiyle başlayıp annemizle olan ilişkimizi irdeleyen bir kitap. Dünyadaki ilk ilişkimiz de çoğu kez annemizle başlar. Onun yanında ilk nefesimizi alırız,korunma ve sevgi için onun varlığına ihtiyaç duyarız.

Bu kitapta kendinizi ve annenizi tanıyacağınız bir yola çıkacaksınız. Çoğu kez sandıklarınız olmadığını da gördüğünüz zorlu bir yolculuk olacak. Bazen inkar edeceksiniz,zor duygularla baş etmek durumunda kalacaksınız,kırılacaksınız,sevmeyeceğiniz özelliklerinizle yüzleşeceksiniz.Bu kitabı okurken duygusal sorumluluk da aldığınızı bilin.Sayfalar ilerledikçe bazen komik bulacak,bazen yaşadığınız şeyi anlamaya ve iyileştirmeye çalışırken büyük bir hüzün hissedeceksiniz.

Yüzleşme

Duygusal miraslar,genetik miraslara benzer.Kimse fark etmeden bir nesilden diğerine aktarılır. Bazıları cazip ve muhteşemdir. Kendimizi harika ve gururlu hissederiz. Ama bazıları kalp kırıcı ve yıkıcıdır. Durdurulmaları gerekir. Onları bizim durdurmamız gerekir. Genetiğin etkisinin %50'ye yakın olduğu bilinse de bozuk genetik miraslar yeniden düzenlenip,değiştirilebilir.

Gerçek yaşam hikayelerinden örnekler verilerek anlatılan kitap 3 bölümden oluşuyor; Kitabın birinci bölümünde sorunu tanıyacak,ikinci bölümde bu sorunun tüm yaşamınızı nasıl etkilediğini görecek,üçüncü bölümde ise bu genetik mirası nasıl sonlandıracağınıza dair yol haritasını öğreneceksiniz.

Dr.Karyl McBride


 -Çok erken dönemde, yaklaşık on yaşındayken çok çalışmanın kendimi iyi hissetmenin tek yolu olduğuna ve 'yeterli değilsin' mesajlarının tümünü gidereceğime karar verdim. Keşke biri bana bunun sandığım gibi bir eksikliği doldurma yolu olmadığını anlatsaydı. Çok çalışarak kaçış,o zaman kulağa hoş geliyordu.
-İşkolik olmanın kökleri narsistik evlerde ekilir.'Yapabiliyorsam o halde varım'bu evlerin yetişkin çocuklarının sloganı olabilir.
-Kendine iyi bakmayan,sağlıksız ilişkileri sürdüren,daha iyisini hak ettiğini hissetmeyen,tutkularının peşinden gitmeyen bir kadın örneği olursanız,çocuklarınızda da aynısını gördüğünüzde şaşırmayın. Aynı şekilde sınır çizer ve kendi haklarınızı savunursanız,büyük olasılıkla çocuklarınız da öyle yapacaktır. İyileşme,diğer kuşakları da olumlu etkileyecektir.
-Siz,sadece kendinizi değiştirebilirsiniz. Nasıl gördüğünüz ve algıladıklarınızla nasıl baş ettiğiniz sizin kontrolünüzdedir. Annenizi değiştirmek kontrolünüzde değildir. Annennizi kendinizle birlikte sürükleyerek terapiye getirmek isteyebilirsiniz,birçok kadın da bunu yapar. Bazen bu uğraşa değer,bazen değmez.
Anneler ve Kızları adlı diziden

Evlilik ve aile terapisti Dr.Karyl McBride tarafından 35 yıllık bir deneyim sonucu yazılan kitap,size ışık tutabilir.
Keyifli okumalar...

Kitap Önerisi Boş Ayna Kitap Önerisi Boş Ayna Reviewed by Yurdagül Çelik on Şubat 10, 2022 Rating: 5

12 yorum:

  1. Kitap güzel noktalara değinmiş, okumak gerekir. Bir şeyleri düzeltme ihtimalimiz hep vardır. Tanıtım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyup değerlendirdiğiniz için ben teşekkür ederim :))
      Sevgilerimle :))

      Sil
  2. Anne koskoca bir dünya
    Kimine anne geri gelmeyen bir rüya
    Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. Kitabı bilmiyorum ama iyi anlatmışsınız..😊 Bu arada sağlıkda uzaktan sağlık hizmeti gibi birşey başlamış,sizde de olursa iyi olur aslında,daha çok kitleye ulaşabilirsiniz..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz pandemi başladığından beri online danışan alıyoruz.Özel sektörde bunu yapıyoruz ama sanırım bakanlık da uygulayacak.Teşekkürler :))

      Sil
  4. ilginç bir kitap gerçekten, okunmalı bence

    YanıtlaSil
  5. Kitaptakine benzer olayları büyük oğlumla yaşadık. Kitap ilgimi çekti okumak isterim 🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de altını çize çize okuduğum bir kitap oldu.Çevrisi de iyi olmuş :)

      Sil
  6. anne çocuk ilişkisi mi. bakcam buna, tenk yuu :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.