İyi Hissetmek Dergisi Yeme Bozuklukları


 Daha önce bu dergiyi Deeptone,Sade ve Derin adlı blogunda yazmıştı. Dergi, ilk olarak nisan 2021 tarihinde çıktı. 2 ayda bir çıkarılıyor ve derginin 4.sayısında yeme bozukluğu,şemalar,filmler,belgeseler  üzerinden anlatılıyor.

Ben de 17 aralıkta yapacağımız  Duygusal Yeme ile ilgili söyleşi için derginin bu sayısını ilmek ilmek irdeledim.Dergideki film ve belgeselleri de izledim.Size önereceğim filmlerden biri ''To The Bone''.

Filmin başında ''Bu film yeme bozuklukları ile mücadele eden insanlar tarafından hazırlanmıştır.'' ibaresi filme olan merakı arttırıyor. Ellen, (Lily Collins) anoreksiya nervoza hastalığıyla mücadele eden 20 yaşında genç bir kız. Defalarca yataklı tedavi birimine yatmasına rağmen sonuç alınamıyor ve en son 7 kişinin kaldığı müstakil bir evde Dr.Beckham (Keanu Reeves) denetiminde tedavisine başlanıyor. Dışarıdan görünüş görünüş yeme bozukluğu gibi görünse de ruhu acı içinde olan,yakın ilişkilerden kaçan,künt bir görüntüye sahip bir gencin hayatına şahit oluyoruz.


İkinci önerilen film, Primo Amore (İlk Aşk) Aslında filmin ana odağı yeme bozukluğu değil ama böyle bir soruna sahip olabilmek için yeterli şartlar mevcut. Filmde mükemmel beden ölçülerine takıntılı Vittorio (Vitaliano Tnevisan) bir adam var. Yeni tanıştığı Sonia'a(Michela Cescon)''' Beklediğimden daha kilolusun.'' diyor ve bu noktadan sonra Sonia'nın gitmesine de izin vermeyip onu kendi istediği forma ulaştırmaya çalışıyor. Sonia,ilk başta boyun eğmese de sonra boyun eğici bir tablo çiziyor ve patoloji katlanarak artıyor.


Son olarak ''Amy'' adlı biyografik belgeseli de size önermek istiyorum. Blumia (yedikten sonra kusma) hastalığından muzdarip,ailesinden yeteri şefkat görememiş,uyuşturucu kullanan,alkol komasına girerek 27 yaşında hayata gözlerini yuman Amy Winehouse'nin hayatı,sizin de yüreğinize dokunacak.




İyi Hissetmek Dergisi Yeme Bozuklukları İyi Hissetmek Dergisi Yeme Bozuklukları Reviewed by Yurdagül Çelik on Aralık 07, 2021 Rating: 5

14 yorum:

  1. İlk baştaki filmi izlemiştim. Böyle takıntılı bir hale gelmek ve iskelete dönüşmüşken, halâ aynada kendini aşırı kilolu olarak görmek inanılmaz bir duygu/düşünce bozukluğu olsa gerek. Bilgiler için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilişsel değerlendirmede bozulma söz konusu.Sağlıklı analiz yapamıyor :((
      Ben,teşekkür ederim :))

      Sil
  2. Dergiyi yakın zamanda okur muyum bilemiyorum ama filmler ilgimi çekti. İzleyeceğim inşallah. Teşekkürler canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman şimdiden iyi seyirler diliyorum şeker :)

      Sil
  3. bu derginin yazar kadrosu çok ilgimi çekti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klinik psikoloji yüksek lisansını yapmış uzmanlar ve psikiyatristler var.

      Sil
  4. Lily Collins'in bu filmle birlikte aynı yıl "Unfiltered: No Shame, No Regrets, Just Me "Filtrelenmemiş: Utanç Yok, Pişmanlık Yok, Sadece Ben"" otobiyografi kitabını çıkartmıştı.Babası ünlü şarkıcı Phill Collinsle yaşadığı karışık baba-kız ilişkileri,genç kadınların mücadelesi hakkında dürüst konuşma,beden imgesi,öz güven ve diğer ilişkiler,aile,flört gibi çok detaylı bilgiler varmış..Michelle obama bile onu tebrik etmiş..Filmle aynı yıl çıkması,bu kitabın filmle özdeşlemesine neden olmuş gibi..Dergide yazmanız güzel bişi,tebril ederim..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bilgileri bilmiyordum.Güzel bir katkı oldu.Bu dergide değil de ara ara başka gazetelerde makale yazıyorum...
      Teşekkürler :)

      Sil
  5. her üç film de etkileyici, dergiden de sanırım sayende haberdar oluyorum, çok teşekküür ederim, senin bloğundan bir şey öğrenmeden ayrılmadığım için çok mutlu oluyorum :D sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oldum yorumuna :)) Katkı sağladıysam ne kadar güzel...
      Benden de kocaman sevgiler...

      Sil
  6. To the bone izlenecekler kısmına yazıldı :)) teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. Benim bu ara hareket bozukluğum oldu 🙈🙈🙈. Yeni yılda daha çok hareket diliyorum. Filmi de merak ettim ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yeni yılda kendime daha çok hareket diliyorum :)
      Mutlu yıllar canım benim :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.