Gerçek Bir Hikaye


 İngiltere kralı kolayca şiddete başvuran zalim bir kraldı ve İskoçlara acımasızca zulmetmişti. Ancak 1306 yılında Robert Bruce İskoçya kralı oldu ve ülkesini özgür kılmayı birinci önceliği olarak belirledi. Tahta geçtikten kısa bir süre sonra,bir ordu kurdu ve İngilizlerle savaşa başladı. Ne yazık ki İngiliz ordusu sayıca daha fazlaydı,daha iyi silahlara sahipti ve İskoçlar acı bir yenilgiye uğradı.

Robert Bruce kaçtı ve bir mağaraya saklandı.Üşümüş,ıslak ve yorgunluktan bitmiş,yaraları kanar halde,hiçbir ümidi kalmamıştı. Utancı öylesine büyük,ümitsizliği öylesine eziciydi ki ülkesini asla dönmemek üzere terk etmeyi düşünüyordu.

Ancak mağarada yatarken yukarı doğru baktı ve gözüne bir örümcek ilişti. Örümcek,mağara duvarındaki bir boşluğun üzerine ağ örmeye çalışıyordu. Bu iş kolay değildi. Örümcek bir ağ telini örüp boşluğun bir tarafından diğer tarafına geriyordu. Sonra bir tane daha,bir tane daha örüyor,ağı kurmak için bir ileri bir geri gidiyordu. Ancak birkaç dakikada bir şiddetli rüzgar aralıktan esiyor,ağı bozup örümceği düşürüyordu.


Ama örümcek hiç vazgeçmiyordu. Rüzgar kesildiği an,tekrar boşluğun kenarına çıkıyor ve sıfırdan ağ dokumaya başlıyordu. Rüzgar tekrar tekrar ağı söküyor ve örümcek tekrar tekrar ağı yeniden örmeye başlıyordu. Nihayet rüzgar örümceğin sağlam bir temel örmesine yetecek kadar uzun süre dindi ve böylece yeniden rüzgar çıktığında ağ buna karşı koyabilecek kadar sağlamdı ve örümcek en sonunda işini tamamlayabildi.

Robert Brube örümceğin sabrı karşısında şaşkına dönmüştü. ''Eğer bu ufacık yaratık tüm bu yenilgilere rağmen sabırlı olabiliyorsa ben de yapabilirim.''diye düşündü.Örümcek onun kişisel ilham sembolü oldu ve meşhur düsturu türetti.''Eğer ilk başta başarılı olamazsan,tekrar ve tekrar dene.'' Yaraları iyileştikten sonra başka bir ordu topladı ve sonraki 8 yıl boyunca İngilizlere karşı savaşmaya devam etti. Sonunda 1314 yılında Bannockburn savaşında,düşmanın sayısı 10 katıyken,nihayet onları yenilgiye uğrattı. 

Tabi ki Robert Bruce hedefine ulaşıp ulaşmayacağını bilmiyordu. Sadece özgürlüğün onun için ne demek olduğunu biliyordu. Ve bu özgürlüğünün peşinden koştuğu sürece,değer verdiği bir hayatı yaşamış oldu.

Kaynak:Mutluluk Tuzağı/Russ Harris


Gerçek Bir Hikaye Gerçek Bir  Hikaye Reviewed by Yurdagül Çelik on Mayıs 18, 2021 Rating: 5

6 yorum:

  1. Çok güzel bir hikâye. Bu aralar böyle hikâyelere çok ihtiyacım var @)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitaptaki hikaye çok hoşuma gidince ben de sizlerle paylaşmak istedim :)

      Sil
  2. Çok motive edici bir hikaye gerçekten de ☺️

    YanıtlaSil
  3. Her zorlukta sürekli pes edip kendini kötümserliğe mahkum edenler için örnek olabilecek bir hikâye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen böyle hayat hikayelerine ihtiyacımız var :) Teşekkürler :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.