Hakkımda Bilmediğiniz 11 Şey (MİM)

mim

Blog dünyasında yeni mimler dönüyor. Ben de üst üste iki ayrı mime davet edildim. Blog dünyasından olmayanlar için söylüyorum;mim,işaret edilmek demek.Futbola uyarlarsak,bir konu hakkında bir yazı yazılıyor ve size pas atılıyor,siz de yazıp başka arkadaşlara.Böylelikle birbirimizi daha çok tanımış oluyoruz.
Bumu mimi de Sevgili Lerzan başlatmış.Onun yazısını okumak için tıklayınız.Beni bu mime davet eden arkadaşımız ise Seyhan.Onun da yazısını okumak isterseniz şurada
Gelelim sorulara;
1-Kendinde sevmediğin özelliğin nedir?
Kendime karşı olan tolerans düşüklüğüm. Psikoloji alanından biri olarak başkalarına gösterdiğim anlayışı kendime göstermediğimi fark ettim. Üstelik de çok yeni fark ettim.Biz de süreç içinde deneyimlerle kendimizi tanıyoruz. Kendime dair bu özelliğim üzerinde çalışmaya başladım :)
2-En büyük takıntın nedir?
Sevdiklerimi kaybetme korkum. Bu korkum bebeklikten terk edilme şemasıyla bende oluşmuş bir takıntı galiba. Tabi ki bunun da üzerinde çalışıyorum ama derin bir korku olduğu için epey uğraşmam gerekiyor sanırım.
mim

3-Kimsenin bilmediği bir sırrın var mı?
Gizli kapaklı yaşamayı sevmeyen biriyim ama başka birinin de hayatını etkileyecek bir sır olunca ona duyulan saygı yüzünden sır saklanabiliyor.
4-Hayattaki en büyük başarın nedir?
Yaptığım planlamalarda öncelikle kendi gücüme inanmam ve kulaklarımı tıkayarak ilerlemem sanırım ardından başarılar getiriyor. Tabi ki olumsuz şeyler de oluyor ama ben bunu sadece deneyim olarak görüp,kendi yolumda ilerliyorum.
5-Seni en mutlu eden şeyler nelerdir?
Ben çocuk ruhuyla yaşayan biriyim,minicik şeyler bile beni mutlu eder. Ablamın aldığı minik bir tatlıya bile saatlerce sevinebilirim :) (Dün olduğu için aklıma hemen geldi.) Mutluluk için öyle büyük şeyler gerektiğine inanan biri değilim.
mim

6-En sevdiğin ünlü kim?

Bir çok ünlü var ama özellikle sosyal projelerde yer alan ünlüleri kendime örnek alıyorum. Haluk Levent ve Mert Fırat bu konuda örnek aldıklarımdan. Ben de ücretsiz halk seminerleri yapıyorum fakat bunun yurt geneline yayılıp artması ve insanlara sevgiyle dokunabilmek en büyük isteklerim arasında yer alıyor.
7-Şansa inanır mısın? Şans getirdiğine inandığın bir eşyan var mı?
İnsanın hayata bakış şeklinin şans faktöründe etkili olduğunu düşünürüm.Eşyalara da duygu bağlayabilen biriyim.Şans için ise özel bir eşyam yok.
8-Hayalindeki meslek ve nedeni?
Şu anda zaten hayalimdeki işi yapıyorum.Kamudan istifa ettim ve sosyal projelerdeyim. Dilerim bu sosyal projeler giderek artar.
9-Kafan bozukken yaptığın şeyler nelerdir?
Hani Forrest Gump filmindeki adam koşuyor ya ben de saatlerce amaçsız yürümeyi severim. Suyla haşır neşir olmak,sevdiğim müzikleri dinlemek de iyi gelir bana. Eğer çok bozuksa moralim,bağıra bağıra ağladığım da çok olmuştur :)
10-En sevdiğin film yada dizi
Pek dizi izleyen biri değilim,sıkılıyorum.Film olarak da özel bir film söylemeyeceğim ama biyografi ve dönem filmlerini severim.(Psikoloji ve sosyoloji alanım olduğu için o tür filmleri ayrıca söylememe gerek yok sanırım.)
mim

Hakkımda Bilmediğiniz 11 Şey (MİM) Hakkımda Bilmediğiniz 11 Şey (MİM) Reviewed by Yurdagül Çelik on Kasım 11, 2019 Rating: 5

38 yorum:

  1. Sizi tanımış oluyoruz. Asıl tanıam yaptığınız hizmetle ilgilidir. Bir hizmet verirken kalbe dokunuyorsunuz. Önemli olun budur. Tabi ki insanların merak duygusu da var; kendileri kadar sizi de yakından tanımak isterler. Ne güzel en son balonlu mutlu aile fotoğrafı. Daim olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son fotoğraf ailem değil,huzurevinde yaptığım bir etkinlikten.
      Teşekkürler :)

      Sil
  2. ne çok ortak yönümüz varmış güldüm vallahi :D

    YanıtlaSil
  3. Cevapları içtenlikle yazdığınız belli. Yazınızın başında mimi tarif ederken pas benzetmesi tam oturmuş yerine:) Size verilen pas da yerini bulmuş, doksandan gol olmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mimi yazdıktan sonra aklıma geldi,pas atmayı unutmuşum :)
      Neyse bu yazı da böyle oldu artık :)
      Kocaman sevgilerimle...

      Sil
  4. Seni yakından tanımak daha güzel oldu😊Sosyal hizmetler konusunda alkışlıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Umarım bu sosyal projeler giderek artar :)

      Sil
  5. Kendinle ilgili yeni şeyler keşfetmen ve bu konularda çalışma yapmana bayıldım. Bunu çok önemsiyorum. Eline sağlık, cevapların öyle net ve açık ki, çalıştığın yerdeki insanların seninleyken yorulmadığını düşünüyorum nedense. :) Başarı ve huzurun daim olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim uyguladığım psikolojik şiddet kendime olduğu için başka insanlar benimle rahat çalışıyordur diye düşünüyorum.Bilemedim de şimdi bir de onlara mı sorsak :)

      Sil
  6. Harikasın sennn
    İçindeki o sevimli kız çocuğunu hiç küstürme emi
    Sevgiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,o çocukla sanırım hepimiz barış ilan etmeliyiz.
      Öptüm şeker :)

      Sil
  7. Çok çok içten ve samimi, gerçek cevaplar olmuş. Ayrıca nasıl güzel bir kişiliksin, çok sevdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabildiğince maskesiz olmaya gayret ediyorum.Zaten maskelerin de fark edildiği düşünüyorum.Size de geçiyorsa samimiyetim,ne mutlu bana :)

      Sil
  8. Fotoğrafları yazmayı unutmuşum, canlı kanlı, neşeli, ne güzel bir aile, maşallah diyeyim, sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapı itibariyle biraz enerjiktir bizimkiler :) Çok teşekkür ederim,benden de kocaman sevgiler :)

      Sil
  9. Hayalini gerçeğe dönüştürmekten daha büyük ve güzel bir başarı olur mu? Psikolojinin güzel yanı, danışanlara katkısı kadar, danışmanın da kendisini tanımasına aracılık etmesi galiba :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de danışanlar vasıtasıyla çok şey öğreniyoruz gerçekten :)
      Sevgilerimle :)

      Sil
  10. Okurken enerjiniz bana da geçti :) Pozitifliğiniz ilelebet daim olsun, sosyal projeleriniz için de tebrik ediyorum 💞

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah sosyal projeler katlanarak artar.Çok istediğim bir şey bu :)
      Teşekkürler :)

      Sil
  11. Hayattaki olumsuzlukları deneyim olarak görmek çok önemli gerçekten, yoksa geçmişe takılıp kalabiliriz. Kafan bozukken amaçsızca yürümen de güzeldi:) Hareketsiz kalmaktan iyi olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hareketsiz pek duramam zaten :)
      Teşekkür ederim :)

      Sil
  12. Sana yakışan yanıtlar olmuş canım 😍

    YanıtlaSil
  13. ayolcuum önce kendine hoşgörülü ol yaaa :) ilk foti de olumlu hayat reklam fotisi gibiiii kikiki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güler,eğlenirim ama işte biraz tolerans düşük :) Barışcaz artık kendimizle :)

      Sil
  14. Bu mim de çok hoşuma gitti ve gayet samimi cevapların da öyle. İnsanları mutlu etmeye çalıştığın için çok kutsal bir görev yapıyorsun canım. Kaybetme korkusu da bende yoğun var. Emeğine sağlık kızım. Çok öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O korkuyu çözmek için uğraşmak gerek.Tabi evlat kaybettiğin için bu korkunun oluşması doğal.
      Teşekkürler ablacığım :)
      Kocaman sevgi ve saygılarımla...

      Sil
  15. İnsanın morali bozukken suyla haşır neşir olması hakkaten iyi geliyor.

    YanıtlaSil
  16. Ne güzel cevaplar:) Sosyal sorumluluk projeleri için de olmanı çok takdir ediyorum canım..
    Sanırım yaşadığımız süre boyunca kendimiz de yeni şeyler keşfediyoruz değil mi, ben de son zamanlarda kendime daha iyi davranma kararı aldım ve uyguluyorum:)

    YanıtlaSil
  17. Güzel ve samimi bir yazı olmuş hocam mimi açıklamanız da hoş olmuş zira sürekli bilmeyenler soruyorlar:)Geçte olsa kendinizde ki eksikleri artı fark etmeniz de iyi zira edemeyen çok fazla insan var saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet açıklıyorum ara ara çünkü sosyal medya takipçilerim bilemeyebiliyor.
      Benden de sevgiler,saygılar :)

      Sil
  18. Bütün cevaplarınızı okurken keyif aldım ama en çok mutluluk cevabınızı sevdim (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Minimalist bir hayat tarzım var,o yüzden de kolayca istifa edip para yerine daha basit ve huzurlu yaşamı seçebildim :)

      Sil
  19. İstifa etmeden önceki isinizden dolayı galiba aynı yoldaydik bende vedalastim mim yazınızı severek okudum içerisinde bulunduğunuz sosyal projelerinizde gönüllere girmeniz bir saçı oksamaniz dileğiyle başarılar samimi bir yazi idi miminiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ olun,var olun :) Bir kapı kapanınca yeni kapılar açılır muhakkak...

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.