Kitap Önerisi Seninle Başlamadı

seninle başlamadı

Katıldığım her farklı eğitimde önerilen bir kitaptı. Çok fazla önerilince garip bir şekilde antipati gelişiyor ben de. Geçen gün eğitim notlarımı word üzerinden düzenlerken yine karşıma çıktı bu kitap önerisi. Ben de okumam gerektiğini düşündüm ve kitabı sipariş edecekken arkadaşım okumam için ödünç verdi. Kitap alışverişlerinde de aslında itinalıyımdır ya hediye ederim ya da vermem kitabı :) Arkadaşım''Oku,beğenirsen sen de kendine sipariş edersin''dedi.Ben de öyle yaptım :)
Kitap,üç nesil öncesinden gelen atalarımızın genetik olarak travmalarını taşıdığımızı anlatıyor.Örnekler üzerinden de gidilmiş.Bazı Türkçe çeviriler kötü olmasına rağmen kitabın çevirim dilini beğendim.
Konuyla ilgili daha önce Aile Dizilimi denilen bir çalışmaya katılmıştım.Bülent Gardiyanoğlu'nun Ankara seminerlerinden birinde de atalarımıza dair bağışlama çalışmalarından bahsediyordu.Atanızı tanımasanız bile geçmişinden haberiniz olmasa bile onda var olan bir travmanın bilinç dışıyla size geçmiş olması ne kadar ilginç değil mi?




''Seninle başlamadı''geleneksel psikoterapinin,ilaçların ve diğer müdahale yöntemlerinin uzun süredir çözemediği zorlukların ortadan kaldırılmasında dönüştürücü bir yaklaşım sunmaktadır.
''Mark Wolynn'in sıra dışı kitabı tarihin size nasıl bir kimlik verdiğini anlamamızı sağlayarak aile bağlarının ve eve dönüşünüzün şifresini kırıyor. Hayat değiştiren hikayeler,güçlü öngörüler,pratik araçlar ve iyileştirme için gerekli yollarla dolu olan bu kitap bir başyapıt olmayı hak ediyor. Bu kitabı okuduktan sonra ailenizi asla aynı şekilde görmeyeceksiniz. (Kitabın arka kapağından)
Kitaptaki uygulamalar ve teknikler size yol gösterecek. Doğru soru sormak önemli. Size sorduğu sorularla farkındalık kazanacaksınız diye düşünüyorum. Kitabın son kısmında yer alan bu önemli soruları da sizlerle paylaşmak istedim.
seninle başlamadı
seninle başlamadı
seninle başlamadı
seninle başlamadı
Bu soruların cevabını size ait olan bir ajandaya tek tek yazın. Sonra da kendi hayatınıza bakın. Hangi travmaları çok yaşıyorsunuz ve hangi büyüğünüzden almış olabilirsiniz bu travmaları? Daha sonra o kişi ölmüş bile olsa onu imgeleyerek onunla konuşun ve deyin ki ''Senden almış olduğum travmalar bana ait değil,bunları görüyorum,sana çok teşekkür ediyorum ve artık özgürleşmeyi seçiyorum.''(Bu cümleler tamamen bana ait cümleler. Siz de içinizden geldiği gibi kendi cümlelerinizi oluşturun ve sizi engelleyen tökezleten bu bağlardan kurtulun.)
Keyifli okumalar...

Kitap Önerisi Seninle Başlamadı Kitap Önerisi Seninle Başlamadı Reviewed by Yurdagül Çelik on Ocak 19, 2021 Rating: 5

31 yorum:

  1. Daha önce de okuduğum ilginç bilgilerdi. Teşekkürler Yurdagül😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de bu penceren görmemizi sağlayan değişik bir kitap gerçekten :) Sevgilerimle :)

      Sil
  2. Aaa....çok ilginçmiş Yurdagül'cüğüm.
    Bende de travmalar var....travmasız insan yok belki de...:( ben bu kitabı okumak isterim, çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Travmasız insan gerçekten yok.Bu alandaki bizler de ara ara profesyonel yardımlar alıyoruz.
      Teşekkürler Müjde abla :)

      Sil
  3. Travma Travma olalı böyle ilaç yok kitap görmedi, bu kitabın şimdi benim kitaplığıma uğrama zamanı... Önerin için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. Bu kitabı ben de çok merak ediyorum, içeriği rahatlatıcı geliyor. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farkındalık için iyi bir kitap olduğunu düşünüyorum.O yüzden tavsiye ederim :)

      Sil
  5. Sıra dışı ve iddialı bir kitap ama benim karikatür çok daha dikkatimi cekti...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazılarımda karikatür kullanmayı seviyorum :)

      Sil
  6. Kitabı ben de merak ediyorum. Ailenin etkisini Aile ve Soy Ağacı Lügati kitabı da anlatıyordu. Orada 7 göbeğin etkisi olduğunu ifade ediyordu. Kültürümüzdeki yedi ceddini bileceksin sözü de o mantıktan geliyormuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bizim kültürde de 7 göbek derler.İyi oldu bu katkın :) Kitabı sana da öneriyorum :)

      Sil
  7. Aile dizimi konusunda bir ara epey araştırma yapmıştım ,kesinlikle atalarımizdan aldığımız durumlar var ve bence de özgürleşmeliyiz.
    Çok bilgilendirici bir yazı olmuş🖒 Sorular çok düşündürücü ve etkileyici..Ben de ilk fırsatta almak isterim bu kitabı.Teşekkürler canım❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soruların cevaplarından insan kendini fark edebilir.Sana da uygun bir kitap diye düşünüyorum Sevilciğim :)

      Sil
  8. Nasıl bir etki bu ki, taaa atalardan geçebiliyor, üzerimize çökebiliyor. Ne güzel konular buluyorsunuz, teşekkürler, emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Mümkün olduğunca öğrendiklerimizi bildiklerimizi aktarmaya çalışıyorum :)
      Sevgilerimle :)

      Sil
  9. Çok ilginç gerçekten. Düşününce birkaç kusak öncesinin savaşlarda basına gelenler bile bizi etkiliyor neredeyse kendimiz yaşamış gibi hissediyoruz .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genetik geçişle bize de onların yaşadıkları geçiyor diyor kitap.Senin de okumanı isterim bu kitabı Deryacığım :)

      Sil
  10. İlgi çekici bir kitap. Öneriniz için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  11. geçmişimizin bizleri etkilerini okumuştum bir yerde. Bu kitabı da okumak şart oldu çünkü çok ilgimi çekiyor bu konular

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka bir perspektif katar diye düşünüyorum :)
      Kocaman sevgilerimle :)

      Sil
  12. Muhtemelen yaşamadığımız travma yoktur :) şaka tabi bugünümüze şükür diyelim değişik bir eser okunabilir gibi geldi :) Ayrıca babanızın mekanı da cennet olsun saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Travmasız insan yok dediğiniz gibi :)
      Teşekkürler :)

      Sil
  13. Yaaaa nasıl mutlu oldum suanda anlatamam Yurdagül abla Türkiye’den bu kitabı da aldım içime dogmus gibi😁Sen tavsiye etmişsin kötü olması mümkün değil❤️Param boşa gitmedi🙈🤣

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyifli okumalar öyleyse Büşracığım :) Ben de mutlu oldum :)
      Kocaman sevgilerimle :)

      Sil
  14. Çok güzel bir yazı olmuş kaleminize sağlık kitabı duydum ama bilmiyordum sayenizde bilgi sahibi oldum kesinlikle alacağım 😍😍

    YanıtlaSil
  15. Hayatın şifreleri bu kitapta o zaman..Okumak lazım..🙂

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.