Film Önerisi Zavallı Pıty

 


Dün akşam izlediğim ve etkilendiğim filmlerden. Filmi psikolog bir arkadaşım önermişti.Film 2019 yılı Yunanistan,Polonya ortak yapımı. Filmin yönetmeni bazı tespitlerini gözümüze sokan bir yapıya sahip. Köpek Dişi adlı filmi de izlediğimde günlerce filmi düşünmüştüm. Mesajlarını sert ve insanı duvara çarpar gibi vermeye çalışan yönetmen Babis Makridis, bu sefer de bir avukatın hayatıyla bizi sorgulamaya itiyor.

Eşi komada olan bir avukatın hüzünlü hikayesi gibi gözükse de ilerleyen dakikalardaki gelişmeler,sizi farklı diyarlara götürecek.


Fiziksel ve duygusal yönden bebeklikte ihtiyaçlarımız sağlıklı bir şekilde karşılanmazsa ilerleyen süreçte de bu ihtiyaçlar farklı bir formda devam edebilir. Her türlü imkana sahip olan ama yeterince sevilmemiş,başı okşanmamış avukatımıza gerçekten üzülmemek mümkün değil. Kaç yaşında olursanız olun ebeveynler tarafından değer görmediyseniz kendinizi fark ettirmek için farklı yollar arayabilirsiniz.

Yaşadığı acı üzerinden var olmaya çalışan ve sonra acıya bağımlılık geliştiren hiç insan gördünüz mü?Belki siz de ilgi görmek için hastalıklarınıza ya da olumsuzluklara sarılıyor,iyileşmeyi tercih etmiyorsunuzdur kim bilir?


Filmi izledikten sonra filmle ilgili Kamere Arkası adlı programı izlemek isteseniz aşağıdaki videoyu da izleyebilirsiniz. 


Filmde 15 yaş sınırlaması var. Ben bu sınırlamaya bir de sağlam psikolojide olduğunuz anı ekleyeyin diyorum.Çünkü sert sahneler için duygusal sağlamlılığınız önemli.

İyi seyirler...


Film Önerisi Zavallı Pıty Film Önerisi Zavallı Pıty Reviewed by Yurdagül Çelik on Ocak 13, 2021 Rating: 5

12 yorum:

  1. Teşekkürler öneri için, konu gerçekten etkileyiciymiş.

    YanıtlaSil
  2. Çocukluktan kalan eksiklikler hiç doldurulamıyor. Yaptığım hatalar hep aynı noktaya dayanıyor. Ne kadar büyürsem büyüyeyim aşamadığım şeyler, tekrarladığım hatalar, dolduramadığım boşluklar var içimde maalesef. Filmi izlemeden de az çok anlayabiliyorum o avukatı. Eşi ve çocuğuyla olan ilişkisini merak ettim, izleyeyim bakalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adamın eşi ve çocuklarıyla ilişkisinden çok kendiyle sorunu var.İzlediğinizde net göreceksiniz zaten.Şimdiden iyi seyirler dilerim :)

      Sil
  3. Çocukluğumuz peşimizi hiç bırakmıyor değil mi..Ben de Netflix de The Crown adlı diziyi bitirdim Prens Charles o kadar imkan ve ünvanın icinde yeterince sevilmedigi için kendini hep dışlanmış hissetti ve bunu da çevresindekilere yansıttı..
    Bu filmin konusu da oldukça ilgi çekici benim için bu tip psikolojik içerikleri seviyorum.
    Teşekkürler Yurdagülcüm bizimle böyle güzel paylaşımlar yaptığın için 🥰

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son kısmı biraz sert o yüzden tekrar hatırlatayım dedim.Hocalarımızın önerdiği ve benim de izlediğim filmleri paylaşmak benim de hoşuma gidiyor.Teşekkürler Sevilciğim :)

      Sil
  4. bu yönetmenin bütün filmlerini izledim ama en iyisi köpek dişiydi evet, bunu bilmiyodum, yeni demekki, saol izlerim :)

    YanıtlaSil
  5. Daha önce duymadığım bir film olması beni sevindirdi, izleyecek bir şeyler arıyordum ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz sert kısımlar var.O yüzden ruh haliniz iyiyken izlemenizi öneririm.

      Sil
  6. Dustin Hofmanın oynadığı yağmur adam vardı,biraz ona benziyor gibi geldi bana..Kartakter de biraz ona benziyor herhalde ondandır..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu çok asık suratlı bir adam.Bana sevimli geliyordu yağmur adam :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.