Film Önerisi Hayata Röveşata Çeken Adam

hayata röveşata çeken adam

Ablamın bana önerdiği bir film.Bir kaç gün önce izledim ben de.Film 2015 yılı İsveç yapımı.Süresi 116 dakika.Puanlaması da baya yüksek bir film.Filmin konusuna gelince;Mahallenin huysuz ihtiyarı 59 yaşındaki Ove (Rolf Lassgård), birkaç yıl önce apartman yöneticiliği görevinden de azledilmiş olmasına rağmen bunu hala kabullenememekte ve mahalleyi bir demir yumrukla yönetmektedir. Üstelik çok sevdiği eşi Sonja'yı (Ida Engvoll) kısa zaman önce kaybetmiş, 43 yıldır aralıksız çalıştığı işinden de emekliye ayrılmaya zorlanmıştır. Artık devam etmek için hiçbir nedeni kalmadığını düşünen Ove'nin hayatını, mahalleye taşınan yeni aile ve ailenin İran kökenli annesi Pervane (Bahar Pars) değiştirecektir.
Film,Oscar'a da aday gösterilmiş.Biraz sakin ilerlese de sıcak bir film.
film önerisi

Filme dair bazı izleyici yorumlarını da sizlerle de paylaşmak istiyorum.
-Oscar adaylığının olduğunu duyduğumda bir bakayım bakalım diye açıp,sonuna kadar zevkle izlediğim bir yapım .Filmin kahramanı sert ve kavgacı Ove'yi dakikalar ilerledikçe sevmeye başlıyorsunuz.Senaryo dram yönünü ajite edilmeden ,doğal oyunculuk ve diyaloglarla aktarılmış.Soğuk ülke İsveç'ten çıkabilecek en sıcak filmlerden biri.
-Tamamen tesadüf eseri rastladığım oldukça sıcak ve samimi bir film. İsveç'ten böyle bir film çıkacağını zannetmezdim. Oldukça dokunaklı karakterler ve başarılı bir oyunculuk. Farklı ülke sinemalarının lezzetlerini tatmak isteyenler için bir alternatif olabilir.
-Kahkahalar attırmayan ama tebessüm ettiren, ağlatmayan ama zaman zaman hüzünlendiren sıcacık bir film.İzleyicinin dikkatini çekmek adına "Uve denilen bir adam" gibi sıradan bir ismin değiştirilmesini anlayabiliyorum ama röveşata nedir be kardeşim.
-Huysuz,kimse tarafından sevilmeyen bir insanın içindeki iyi niyeti ve karakterinin arkasında yatan sebepleri anlatan sıcacık bir film.Duygu vermesi ve ana karakterin oyunculuğu çok iyİ
-Büyük kalpli bir adamın huysuzlukları ve nedenleri üzerine kurulu İsveç yapımı sinema filmi.İyi ve içten bir film yapmak için ille de büyük bütçelere ihtiyacınızın olmadığını da görmeniz açısından izlenmesi gereken filmlerden biri. hassas bir döneminizde izlerseniz eğer gözünüzden akacak bir kaç damla yaşı da ekleyiverin.Komedi, dram türünde olduğunu da belirteyim .Bence film izlenir.....
hayata röveşata çeken adam




Film Önerisi Hayata Röveşata Çeken Adam Film Önerisi Hayata Röveşata Çeken Adam Reviewed by Yurdagül Çelik on Haziran 23, 2019 Rating: 5

32 yorum:

  1. İzlenecekler listeme ekliyorum. Teşekkürler tanıtım için...

    YanıtlaSil
  2. Filmin aday gösterilmesi ilgiyi arttırıyor. Orjinal isminin hayata rovaşata çeken adam olarak değiştirilmesi de, ne yaptı acaba bu adam diye meraklandırdı açıkçası. Teşekkürler film tavsiyesi için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orijinal ismini o şekilde değiştirmeleri bana ilginç geldi.
      Ben teşekkür ederim :)

      Sil
  3. İsveç filmi olarak çok uzun yıllar önce ölümle satranç oynayan o kült film neydi adı hah hatırladım 7.Mühür'ü seyretmiştim. Ama siyah beyazdı, konu ilginç olmasına rağmen anlatım dili olarak biraz sıkılmıştım, bunu çok merak ettim, adamın boyu çok mu uzun bana mı öyle geldi bu arada?:) ayağının dibindeki güzel kedi gözümden kaçmadı. Çok teşekkürler, sevgiler Zülal'ciğim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet adamın boyu baya uzun.Biraz durağan film olmasına rağmen güzel.Filmde adamın kedi bakmak zorunda olduğu bir sahne de var.
      Teşekkürler Müjde abla :)

      Sil
    2. Yurdagül'cüğüm unuttum filmlerin isimlerini değiştiriyorlar ya, sen de değinmişsin.
      Çok saçma ben Röveşata filan okuyunca yerli film sandım...berbat ediyorlar çevirirken, nadiren bazı filmlerin ise çeviri isimlerini güzel buluyorum mesela 'terzi' (the Dressmaker)ı Düşlerin Terzisi diye çevirmişler, kitabı da öyleydi o hoşuma gitmişti ama bu çok ucube olmuş...:(

      Sil
    3. Ben bu yoruma cevap yazmıştım,göremedim şimdi.Evet saçma sapan çeviriler yapıyorlar bazen :(

      Sil
  4. Filmi izlemedim ancak sizin de detaylı bir yorumunuz olsaydı çok iyi olacaktı aslında.

    Huysuz ihtiyarın boyu da oldukça uzun herhalde; dikkatimi çekti.

    Bu arada yazıyı kimin kaleme aldığını anlayamıyoruz. Yazar bilgisi yok. Seyfettin Bey mi yazdı yoksa Yurdagül Hanım mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin konusu ve yorumlarıyla yeterli olduğunu düşündüğüm için ekstra tiyolar vermek istemedim.
      Blogun sahibi olarak da Seyfettin beyin yazılarında mutlaka onun adını alt köşede belirtiyorum.Eğer öyle bir ad yoksa yazı benimdir.
      Kolaylıklar dilerim :)

      Sil
  5. Tam benlik bir filme benziyor :)

    YanıtlaSil
  6. Ay cok hoşmuş sağolasın, eklıyım listeme evdeyım bunaldım iyice zaten :/

    YanıtlaSil
  7. Avrupa sinemasini severim. Filmin konusunu seversem sakin olmasinda bir sakinca yok 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana sıkıcı gelmedi ama gençler sıkılabilir...

      Sil
  8. Hafta sonu izleyeyim bi aksilik çıkmazsa.

    YanıtlaSil
  9. ben başlığı ilk okuyunca bizim yerli filmle karıştırdım sonra dikkatli okuyunca hayata röveşata çeken adam anladığım kadarıyla güzel bir filme benziyor yorumlarda bu yönde olduğuna göre bir boş zamanımızda değerlendirelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizi izlemiyorum ,genelde film ya da kitap tavsiyelerim oluyor.Umarım izlediğinizde beğenirsiniz...

      Sil
    2. Çok güzellerini yakalarsanız kaçırmayın derim pesion break gibi isim hatalı veya eksik olabilir kusura bakmayın :)

      Sil
    3. Güzelleri yakalamaya gayret edelim o zaman :)

      Sil
  10. Güzel bir film gibi görünüyor. İzlenecek filmler listeme ekliyorum..
    Teşekkürler.. Selamlar..

    YanıtlaSil
  11. çok sevdiğim filmlerdeeeen :)

    YanıtlaSil
  12. Müjde gibi benim de kedi dikkatimi çekti. Boşuna orada değildir o kedi. Adam huysuzmuş falan ama sanırım hayvanları seviyor. Bu da onun içinde hassas biri olduğu izlenimini verdi bana. Çok güzel özetlemişsin. Emeğine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında huysuz gibi gözükse de yumuşacık bir kalbi var :)Tahmin ettiğin gibi hassas aslında :)
      Teşekkürler ablacığım :)

      Sil
  13. mutlaka izleyeceğim. paylaşımınız ve tavsiyeniz için teşekkürler

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.