Karne ve Saldırganlık


Okullar tatil oldu ve karneler alındı.Benim de tabi bu konuda düşüncelerim var.Videoda anlattım.Daha önce de bir yazı yazmıştım bu konuyla ilgili.Okumak isterseniz yazı da şurada
Güzel geçsin gününüz :)
Karne ve Saldırganlık Karne ve Saldırganlık Reviewed by Yurdagül Çelik on Ocak 19, 2019 Rating: 5

28 yorum:

  1. Okullarda en azından ilk okulda karne kaldırılmalı..Karne çocuklarda iştendik davranış değiştirmeyi çok etkiliyor ve ruh sağlığını bozuyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğitim sistemi gelişmiş olanlarda ilk yıllar karne yok.Rekabeti küçük yaşta kamçılamak çok doğru değil sanki.Teşekkürler bu önemli katkınız için.

      Sil
  2. Çok güzel bir paylaşım olmuş. Çocuğumuzu doğru tanıyıp yönlendirmek önemli.Karneler de gerçekten abartılmamalı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle kendimizi olmak üzere çocuğumuzu da iyi gözlemlemeli ve tanımalıyız.Herkese uygulan standarda göre yetiştirmek uygun değil..

      Sil
  3. Son dönemde maalesef not şişirme olayı fazlalaştı. Bu da insanlarda "yalancı bahar" etkisi oluşturdu. Yani verilen notlar hem öğrencileri hem de velileri aldatıyor. Notları şişirilen öğrenci merkezi sınavlarda başarısız olup hayal kırıklığına uğruyor. Durum maalesef böyle... Teşekkürler bu güzel video için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ''Yalancı bahar''benzetmeniz çok hoşuma gitti.Aynen dediğiniz gibi :) İzleyip değerlendirdiğiniz için ben teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Karne korkusuyla evden kaçanlar, intihar edenleri düşününce, gerçekten çok dikkatli olmak lazım, her şey bence insanda bitiyor, normal zekalı, normal akıl sağlıklı insanlar yoksa eğitim amacından sapıyor. Eline sağlık canım, çok güzeldi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğitimde Dünya sıralamasında bir çok Afrika ülkesinden bile gerideyiz maalesef :( Teşekkürler ablacığım :)

      Sil
  5. Karne artık sanki tatil ile; şehir dışı, yurt dışı tatil ile eşanlamlı sanki artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farkındalık artmazsa boş boş tatil neye yarar :(

      Sil
  6. Sitenizi yeni fark ettim ve hemen takibe aldım, benim siteye de beklerim, geniş kitleler oluşturmak daima güzeldir...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki ziyarete gelirim.Açık olsun yolunuz...

      Sil
  7. ay emen evet kabus olabiliyo de miiii hocam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duyguları uçlarda yaşayan bir milletiz maalesef :(

      Sil
  8. Ha işte tam da benim düşündüklerimi,anlatmak isteyip de anlatamadığım düşüncelerimi çok iyi bir şekilde vurgulamışsınız..işte ben de diyom ya,ülkemizdeki eğitim sistemimiz çökmüş durumda diye,her önüne geleni, liyakatı olmayan kişileri hacı,hoca,doçent,profesör,öğretim görevlisi vs bilmem ne ünvan sahibi yaptılar, ondan sonrada bunların vermiş oldukları eğitim-öğretim de bu kadar olur,dedirtecek rezaletler yaşanıyo mesela..eğitimle birlikte başta sağlık olmk üzere hemen hemen her sistem çökmüş durumda maalsef..ha medya bunları çıkarından dolayı görmüyor o başka..

    Dikkat etiniz mi,ülkemizdeki hemen her sınavda güvenlik görevlileri üst baş araması yapar..neden yapar? çünkü,devlet kendi öğrencisine ve kendi halkına güvenmez.."kopya çekme" endişesi, devletin kendi öğrencisi ve kendi halkına karşı tedbir almasını sağlıyor..devletin kendi halkını "kopya çekme" olasılığı yüksek bir tehtid olarak görmesi bile eğitim sistemimizin ne kadar acınası bir durumda olduğunu gösteriyo aslında..Kaldı ki asıl kopyalamayı ise halk /öğrenciler değil, torpilleşmelerin,atamaların,adam kayırmaların sürüp gitmesini sağlayan siyasal oteritenin yani devletin kendisi yapıyor ama işte burası görül(e)müyor o ayrı bi mesele maalsef.. kısaca eğitim sisteminin çökmesi,torpilleşmelerin ve adam kayırmacaların bu kadar çok olmasından kaynaklanıyo maalsef..maalsef..

    Neyse,uzun bir yorum oldu,kusura bakmayın,biraz dertleştim işşte..Siz de emeğinize sağlık,çok iyi anlatmışsınız konuyu..✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dertleşerek iyi yapmışsınız.İstediğiniz kadar yazabilirsiniz :) Teşekkürler Ertuğrul...

      Sil
  9. Bu takdir teşekkür belge olayını ben de fark ettim.Bu sene bolca dağıtılmış.İyi mi kötü mü ona karar veremedim.Derslerde başarılı olmayan bir çocuk için motive edici olabilir ama gerçekten başarılı bir çocuk için başarısız arkadaşlarıyla aynı belgeyi alması ne derece adil ve motive edici..Çözemedim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçek olmayan bir şeyin abartılarak verilmesini hiç bir şekilde önermiyoruz.Yanlış bir motivasyon olup,kişinin kendisini fark etmesini zorlaştırır çünkü.

      Sil
  10. Bu konuya duyarlilik gösterdigin icin tesekkürler canim 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyup değerlendirdiğin için ben teşekkür ederim canım benim :)

      Sil
  11. Ahh yaa benımkılerde az cektırmedi bana yok onun cocugu boyle yok bunlar nıye böyle şöyle umarım ben dogru duzgun büyütürüm cocugumu....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ailelerin çocuklarını başka çocuklarla kıyas yapmalı çok sıkıntılı.Bir de sosyal medya grupları var velilerin.Birbirlerini iyice tetikleyip,rekabeti arttırıyorlar...

      Sil
  12. Videoyu izleyemedim ama verdiğin linkteki yazını okudum. Her kelimesine kesinlikle katılıyorum. Daha bu sabah işyerinden bi arkadaşımla konuştuk. Cuma günü kızının karne günü vardı, ilkokul birinci sınıf. Bir çocuğun annesi ve babası gelmemiş. Diğer bütün çocukların anneleri ya da babaları yanlarında olduğu için o çocuk hüngür hüngür ağlamış. O kadar üzüldüm ki.. Çocuğun annesinin ya da babasının gelememesine değil, o ufacık çocuğu ağlatan sisteme üzüldüm.
    Kendi çocukluğumu düşündüm. Bir tane karne gününe bile annem ya da babam gelmemişti. Geldiyse de şölene dönmüş bir kutlama olmadığı için hatırlamıyorum.
    Bana göre kreşten tutun da çocuğun bütün eğitim/öğretim hayatı boyunca ailesi tabiki desteklemeli, başarısının ve başarısızlığının yanında olmalı ama karne günlerinde değil. Mezuniyet günlerini anlarım ama karne gününde hem çocukları hem de aileleri böyle bir beklenti içine sokmak bence gereksiz.
    Sosyal medyada bir de şöyle bir furya var. Çocuklarının karnelerini, başarı belgelerini, TC kimlik numaralarını silip sosyal medyada sanki ebeveynin kendi başarısıymış gibi paylaşanlar var. Onlar başlı başına bir post konusu bence. Çocuğunun başarısız notlarını sosyal medyada paylaşan bir ebeveyn görmedim daha.
    Ha bir şey daha söyleyeceğim. Bizim zamanımızda karnemizi, takdir/teşekkür belgemizi eşe dosta göstermek ayıp sayılırdı. Olur da karneye bakan kişi harçlık vermek zorunda kalır diye.
    Ne hallerden ne hallere geldik be Yurdagülcüm. Allah yeni nesili ve ailelerini ıslah etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sürekli takdir teşekkürleri paylaşan aileler de sosyolojik açıdan bence incelenmeli.Acaba duygu ve düşünceleri neler?Neden böyle bir afişe etme gerek duyuyorlar?Ego savaşları mı var?Bu açıdan bakılıp bir araştırma yapılabilir ama ülkede sosyologların araştırmaları çok az.Çoğu bir an evvel öğrenmek olup atanmak istiyor.
      Eskiden sadece ailemiz görürdü karneyi,haklısın.Ben hiç hatırlamıyorum gelenlerin gözüne takdirlerimi soktuğumu :) Çok sinirlenirdi bizimkiler öyle olsa :)

      Sil
  13. Veliler olarak çocuklarımızdan imkasızı istemeyelim. Kendimiz her dersten 100 getiriyor gibi çocuklarımızdan bu notları bekleme hakkımız yok. Üstelik akademik başarı bazen sıfırın altındadır ve edindiğim tecrübelerle sabittir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ailelere bu konularda da belki eğitim verilmeli ve bu eğitimler yaygınlaşmalı.Sağlıklı bireyle istiyorsak,sağlıklı aileler çok önemli.Teşekkürler şeker :)

      Sil
  14. merhaba ben bir süredir yoktum ameliyat oldum evde uzun süre iyileşme süreci geçirdim..hatta oğlum karnesini alırken yanında olamadım bu sene ama güzel bir karnesi var fakat karne notları düşük olsaydı da yine tepki vermezdim.Çünki bu sadece bir performmans ve geçici bir durum..Önce sağlık bence gerisi kendiğinden geliyor bir şekilde..Güzel ve yararlı bir video olmuş emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun canım.Ben de blogları bazen takip edemiyorum,garip bir yoğunluk oluyor.Umarım şimdi iyisindir.
      Kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum sana :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.