Dürüstlük ve Nezaket

Dün akşam yaptığım canlı yayın.Pozitif psikoterapide öğrendiğim bir uygulamayı sizlerle de paylaşmak istedim.Umarım faydalı olur.İyi seyirler :)
Dürüstlük ve Nezaket Dürüstlük ve Nezaket Reviewed by Yurdagül Çelik on Haziran 26, 2018 Rating: 5

18 yorum:

  1. Girişteki temennilerine aynen katılıyorum..Pozitif psikoterapi birazcık bardağın dolu tarafını görmeyi anımsattı bana..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal psikolojide bu taraf hep eksik kalmış.Sadece patolojiye odaklanarak düzeltmek istemişler ama eksik olmuş.Bu ekol tamamlayıcı bir ekol :)

      Sil
  2. Ben de 6 veriyorum kendime -genel olarak- ama bazen fazla nezakete de kaçabiliyorum :D Zaman zaman dengeyi tutturmak zor olabiliyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fark edersen nerelerde abarttığını,kendini frenlemenin yollarını da bulabilirsin.Bu bile farkındalık :)

      Sil
  3. Keyif alarak izledim. Bu yayınlarını daha sık yapmalısın şeker :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu canlı yayın biraz geç kaldı,seçim filan derken :) Teşekkürler canım benim :)

      Sil
  4. ses yok bende. youtube da denedim orda da ses açılmıyor ..

    YanıtlaSil
  5. tamam düzeldi. sorun benim bilgisayarda imiş. dinledim. teşekkürler..nezaketi haketmeyen insanlara karşı da nezaketi elden bırakmadığım için zaman zaman kendime kızıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamen de nezaketsiz olmadan dürüstçe hissettiklerimi söylemeyi öğrenmeliyiz diyorum ben de :)Sevgilerimle :)

      Sil
  6. YouTube 'tan izlemiştim videonu canım:)Çok farkındalık artırıcı bir video olmuş bence.Nezaketin fazlası diğer insanlar tarafından suistimal edilebiliyor.Sanki çok sakin ve hakkını savunamayan birisi gibi davranıyorlar zamanla.O nedenle içine dürüstlük katılmış nezaket en iyisi galiba:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle ikisini birleştirmek gerek :) Bazen takipçilerden geri dönüşler geldiğinde acaba çok mu teknik anlattım diye düşünüyorum.Neyse ki blog yazarı arkadaşlarımız çok zeki ve sıkıntı yaşamıyoruz.Teşekkürler :)

      Sil
  7. Cok yararli bilgiler vermissin yone canim 😍

    YanıtlaSil
  8. Özellikle giriş ve sonuçtaki temennileriniz çok yerindeydi. Aksi bir durum insanları daha da ayrıştırmaktan öte bir sonuç vermeyecektir. Psikoloji biliminin ihmal ettiği boşluğu dolduran ve yeni bir alan olan pozitif psikolojinin temel aldığı kavramlar, insanların gündeminde daha fazla yer alırsa her şey biraz daha güzel olacaktır diye düşünüyorum. Sizinde ifade ettiginiz gibi, bardağın boş tarafından haberdar olup, dolu tarafına odaklanmak gerek. Ve bazı insanların ifade ettiği gibi pozitif psikoloji kesinlikle pasif bir polyannacılık değil, aktif bir iyiliğin insan davranışı uzerindeki olumlu etkisini göstermektedir. Bu alandaki paylaşımlarınızı bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaşımlara devam etmeyi düşünüyorum ama videolar az izleniyor.Bilmiyorum nasıl fazla ilgi çekebilirim?Basit ve küçük öneriler bile önemli bence.İnanın bu eğitimlere o kadar çok para,emek ve zaman harcıyorum ki.Dilerim birçok insan da sizin gibi düşünmeye başlar ve farkındalıklarımız artar.Teşekkür ederim bu ayrıntılı yorumunuz için :) Sevgilerimle :)

      Sil
  9. İnsanlar bana dürüst olmadıkları zaman çok kırılıyorum.
    Dürüst ol, canımı ye diye bir deyiş duymuştum çok hoşuma gitti.
    Mesela X kişiye bir konuda bir ricada bulundum diyelim, o kişi bana dürüst davransa, dobra dobra "Ya Müjde kusura bakma bu benden istediğini ben şu (psikolojik veya başka) nedenle yapamam" dese ben anlarım ve kırılmam.
    Aksi halde kandırılmış hissediyorum ve çok kırılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok dürüstlük olunca patavatsızca söylenen sözlerle insanın kırılabileceğini söylüyor eğitmenler.Nazik bir şekilde dürüstçe söylenmesi en iyisi sanırım.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.