Duygusal İlişkilerde Güven Kazanmak






1.Zaman alacağını bilin
Sevdiğiniz kişinin güvenini sarstıysanız ve o güveni tekrar kazanmaya niyetliyseniz çok uzun bir yola girdiğinizi unutmayın. Çünkü güveni kaybetmek bir saniye kazanmak bir ömür sürebilir. Ne yazık ki sabırlı olmalısınız. Sizi ittiğinde ya da geri çevirdiğinde sinirlenmemeli ya da vaz geçmemelisiniz. Onu gerçekten geri istiyorsanız zaman ve emek harcamanız gerekecek. Ama şunu da belirteyim, yeni bir ilişkiye başlamak, sizi hiç tanımayan birinin güvenini kazanmak her zaman daha kolay olacak. O yüzden karşınızdaki kişiyi gerçekten seviyorsanız bunu bilmenize rağmen uğraşacak ve sabredeceksiniz.
2- Hatanızı kabul edin

Onu geri kazanmayı kafanıza koyduysanız artık en önemli adımı atmaya hazırsınız: Hatanızı kabul edin. Üste çıkmaya çalışmayın. Haklıymışsınız gibi davranmayın. Eğer bir hata yaptıysanız “Ama sen de” lerle başlayan cümleler kurmayın.
3- Neyi neden ve ne düşünerek yaptığınızı açıklayın
Yaptığınız hatanın altında yatan nedenleri iyi düşünün. Yalan mı söylediniz? Neden o yalanı söylediğinizi bilsin. Neden korkuyordunuz? Neden o yalana gerek duydunuz? Onunla konuşmadan önce kendinizle yüzleşin! Yaptığınız hatanın temeline inin. Belki bağlanmaktan korktunuz? Belki yalnız hissettiniz? Belki farkında olarak belki de farkında olmayarak düştünüz o hataya. Önce cevapları kendinize verin sonra da sevdiğinize anlatın. Ve bunu yaparken dürüst olun. İşin özünde onu kırmak için yapmadığınızı ya da bu noktalara geleceğini bilseydiniz yapmayacağınızı bilsin.
4- İçten bir özür konuşması yapın
Sevdiğinizi karşınıza alın ve ona gerçek hislerinizi anlatın. Ne kadar pişman ve üzgün olduğunuzu bilsin. Öyle üstün körü bir özür konuşması yapmayın. Bahaneler uydurmayın. İçten olun. Tüm duygularınızı ve kalbinizi ortaya koyun. Gerçek bir özür konuşması hazırlayın. Söyleyeceklerinizi duymak istemeyebilir. O zaman yazın. Ya da tekrar tekrar konuşmaya çalışın. O içten özrünüzü duymadan da vazgeçmeyin.
5- Bir daha olmayacağına onu inandırın
Bu belki de yapmak zorunda olduğunuz en zor görev. Bir kere güveni sarsılmış birine “Bir daha olmayacak”ı inandırmak dünyanın en zor işlerinden biri. Üstelik de öyle bir saniyede olacak bir şey değil. Uzun zaman alacak. Sizi yoracak. Buna hazırlıklı olun. Ama onun güvenini tekrar kazanmak istiyorsanız benzer durumlarda aynı hatayı tekrarlamadığınızı görmesini sağlamak zorundasınız.
6- Başka sır saklamayın
Size güvenmekte zorlanan birinden herhangi bir konuda bir şey saklamanız yapabileceğiniz en büyük hata olur. Bu noktadan sonra ona sonsuz derecede açık ve dürüst olmalısınız. Artık hiç yalan söylemeyeceğinizi ve ondan hiçbir şey saklamayacağınızı bilmeli. Bunu ona kanıtlamalısınız. Soracağı tüm soruların yanıtlarını ona verin. Hiçbir şeyi kendinize saklamayın.
7- Onu sevdiğinizi gösterin
Onu tekrar geri kazanmak istiyorsanız onu ne kadar sevdiğinizi göstermelisiniz. “Evet bir hata yaptı ama hem çok pişman oldu hem de beni çok seviyor, bir daha yapmayacaktır” düşüncesini kafasına sokmalısınız. Onun için yapmaya hazır olduğunuz fedakarlıkları görmesini sağlayın. Yeni bir ilişkiye başlamak daha kolay olduğu halde bir sıfırı yenik olduğunuz bu ilişkiye emek harcamaya niyetli olduğunuzu gösterin. Sevgi tüm kaleleri fethedebilecek tek güçtür unutmayın!





Duygusal İlişkilerde Güven Kazanmak Duygusal İlişkilerde Güven Kazanmak Reviewed by Yurdagül Çelik on Şubat 17, 2022 Rating: 5

97 yorum:

  1. Teşekkürler, çok işe yarayacak bilgiler, aslında ilişkilerde samimi olursak hiç ezberden uygulamaya gerek kalmaz ama hep sırlar saklanıyor hatalar yapılıyor maalesef =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samimiyet,doğru üslup,doğru zamanlama ve dürüstlük önemli :)Sevgilerimle :)

      Sil
  2. Her türlü ilişkide güven çok önemli bence ve kaybedilince kazanılması da zor :/ Bu adımlarla belki başarılı olunabilir.. Ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman gerek yeniden kazanılması için.Sevgilerimle :)

      Sil
  3. ilişkilerimde %100 güven aramıyorum artık , kabul edilebilir seviyede güven olsun yeter ...

    YanıtlaSil
  4. hemen affetme gibi bir huyum var, şuan düşündğm bunların hiçbrini yapmamış olsa da arayınca hemen affttim demek ki sağlamlaştırmak gerekiyormuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyimden ders çıkararak devam etmek gerek diye düşünüyorum.Yoksa tekrar tekrar aynı travmalara maruz kalırız canım benim :(Sevgilerimle :)

      Sil
    2. Ben ders aldığını düşünüp aslında alamayanlar sonıfındaym buna da değinelim bi gün :)

      Sil
  5. Gönül kırıklığı olan arkadaşlarınla arayı düzeltmek, sizin de dediğiniz gibi yeni arkadaşlıklardan daha zor. Belki barışıyorsun, helalleşiyorsun, konuşuyorsun da ama muhabbet olmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırdıktan sonra tamir etmek baya zaman alıyor gerçekten :(

      Sil
  6. İlişkilerde sevmek, saymak önemlidir. Fakat tam manasıyla güvenmek ve güven verebilmek en önemli meziyettir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlişiklerde güven olmazsa olmaz :) Sevgilerimle :)

      Sil
  7. Güven bir kere zedelendiğinde eski haline gelmez gibi geliyor bana. Güven kaybı yaşadığın kişinin tüm davranışlarını, sözlerini sorgulamaya başlarsın. Belki çok uzun bir zaman gerekir tekrar güvenmek için. Umarım tavsiyelerin, kaybedenler ve tekrar kazanmak isteyenler için faydalı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygusal ilişkilerde değilde normal bir ilişkide bir kız arkadaşıma epey güvenim sarsılmış ve onunla konuşarak mesafe koymuştum.Yıllar sonra trafik kazası geçirdiğimde ilk koşup gelenlerdendi.Bazen ikinci bir şans vermek gerekir.Şimdi ilişkimiz çok iyi :)

      Sil
  8. Çok güzel bir yazı ya. Benim de birine güvenme konusunda sıkıntılarım var :/. Güven çok önemli bir konu, zaman ve emek istiyor. Ellerine sağlık Yurdagülcüm :).

    YanıtlaSil
  9. İlginç bu güven olayı da çok güvensen de temkinli olmak şart ilişkilerde , biz sanırım bazen bu anlamda güveni de güvensizliği de ayarlayamıyoruz , :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şeyde denge şart.Bazen ipin ucunu kaçırıyor ve bir uçtan diğer uca savruluyoruz ne yazık ki :(

      Sil
  10. Ne doğru ve güzel öneriler.

    YanıtlaSil
  11. Bu yazı biraz taraflı olmuş yani güveni sarsan taraf açısından yazılmış bir de obur taraftan bakalım. Güveni kırılan gerçekten affetmeli mi? Yani kendine büyük yalanlar söylendiğini gördüğünde kendini salak yerine konmuş hissedebiliyor. Hayatındaki diğer yaşananların da gerçek mi yalan mi olduğundan tereddüt ediyor..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunların çözümlerine karşı tarafı merkeze koyarak değil de kendimizi merkeze alarak çözüm sunmaya gayret ediyorum.Biz elimizden geleni yapalım gerisi de karşı tarafa kalmış.Affetmezse de yolumuza devam ederiz napalım :)Sevgiyle kalın :)

      Sil
  12. Güzel bilgiler, güzel maddeler... Kaleminize sağlık... Denge önemli☺️ Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ben de :) Sevgiyle ve mutlu kalın :)

      Sil
  13. 8. duygusal ilişkilerden kaçın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyimden,ilişkiden kaçılır mı yaaaaa :) Yanlış mesaj :)

      Sil
  14. Ne önemli bir konu kolay bozulur zor kazanılır her zaman ki gibi çook faydalı bir yazı

    YanıtlaSil
  15. Hayatın her konusunda, tabii bu konuda öncelikli ve en önemli unsur sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten güven çok önemli bir unsur...

      Sil
  16. Çok güzel öğütler, güven bir kez sarsılınca gerçekten tamir etmek zor, Kalbimdeki Deniz dizizinde güvenle ilgili çok hoş bir söz duymuştum ama şimdi unuttum. :(( Çok teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman gerekli tamir için :) Sevgilerimle ablacığım :)

      Sil
    2. Ben hatırlatayım :) "Güven, ruh gibidir, terk ettiği bedene bir daha geri dönmez" Mustafa Ece'ye söylemişti.

      Ben de güveni kaybedince zor şans verenlerdenim. Çünkü güven duygusuna çok fazla anlam yüklüyorum. Eskiden daha katıydım gerçi. Şimdilerde biraz daha esnek davranabiliyorum.

      Yalnız 5. Madde çok iddialı geldi bana. Bir daha olmayacağına inandırmak mümkün olmayabilir. Çünkü bir daha olmayacağının bir garantisi yok.

      Sil
    3. 5.Madde,gerçekten iddialı tabi ama bana o tür davrandığında ikna olabilirim.Bir daha olmayacağının garantisi yok ama çok seviyorsam inanabilirim.Yorumun üzerinde düşündüm,beyin fırtınası yaptım.Teşekkür ederim ben de değerli yorumun için :)

      Sil
  17. Bir ilişkide güven bir kere kaybolduysa ne yapsan bir daha o güveni sağlayamazsın bence. Hiç bir şey eskisi gibi olmuyor çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sert olmadı mı bu :) Zaman içinde yeniden güven duyduğum ilişkiler olmuştur benim :) Karşıdaki insanın çabası ve iyi niyeti de önemli :) Teşekkürler :)

      Sil
  18. Çok doğru öneriler teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  19. Hata kabul etmek çok iyi bir erdemlilik zaten tüm sorunları çözer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatalıyım diyen ve emek veren kişiye bence de şans verilmeli :)

      Sil
  20. Kimsenin güvenini sarsmadım ama benimki sarsıldı. Maalesef duygusal ilişkilerde ikinci şans diye bir şeye inanmıyorum (tecrübelerimle sabit), zira o kişiye zaten bir şans verilmişti ve kötüye kullandı diye düşünüyorum. Yaşayacak bir hayatım var, o da bugün :)
    Çok güzel bilgiler veriyorsun, kutluyorum seni :)

    YanıtlaSil
  21. Zor durumlar, genelde bu ilişkiler bitiyor. Ne kadar tutku olsa da...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor gerçekten.İki taraf için de travmatik oluyor bazen :(

      Sil
  22. Çok güzel Bilgiler olmuş gerçekten .güven çok önemli bir unsur Bir ilişkide tâbi kırılınca da tamiri çok zor oluyor emeğine sağlık canım benim sevgiler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel düşüncelerin için ben de sana çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum :)

      Sil
  23. Güven benim için çok önemli. Bir insan güvenimi kırarsa ondan soğurum ve birdaha görüşmek istemem. Sağlam zincirler ile çevremi oluşturuyorum. Eskiden çok darbe yediğim için bunu kullanıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendimizi korumak için bu tür savunma mekanizmaları kullanıyoruz.Sevgilerimle :)

      Sil

  24. Güven her türlü ilişki ve yakınlıkta birinci temel .Hata olarak bakılacak şeylerin de içeriği önemli tabii ,2. şans her zaman verilebilir mi tartışılabilir ben yaşamımı çevrem de kimseye saygısızlık yapmamaya güvenini kırmamaya kodladım aldığım aile terbiyesi de böyleydi bu benim için çok önemli suistimal edilmediği sürece ufak tefek hataları görmeyebilirim alışkanlık haline getirilmeye kalkılırsa o kişi hayatıma hiç girmemişcesine biter bende asla geri dönüşüm olmaz.
    Çok önemli başlıklara değiniyorsun teşekkürler canım okumaktan her zaman keyif alıyorum. Benim yine Diyarbakır hazırlıklarım başladığından fazla blog dolaşamıyorum gruplara atılan linklere denk gelince okuyorum:) kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben genelde herkes ikinci şansı hak eder diye düşünürüm ama yapılan hatanın içeriği de önemli.Güle güle gidin Diyarbakır'a :) Sizin desteğinizi hep hissediyorum ben.İlla bana gelmeniz şart değil.İyi olun,keyifli olun benim için yeterli :) Sevgilerimle :)

      Sil
  25. Ben bana güvenenin güvenini sarsmadım ama güvenim eşsiz bir şekilde sarsıldı. Sarsıldığı yetmez gibi hiç bir şekilde gitmem için varolduğuma dair çıkar bir yol bırakmadı güvenimi sarsan kişi.
    İnsanlar düştüğü yerden kalkacağına kesinlikle inanmalı çünkü "düşmez kalkmaz bir Allah," beni düşürende düşecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayatın içinde bir çok şeyler ve travmalarla karşılaşıyoruz maalesef.Yaşadığımız travmalardan dersler çıkarıp,daha çok güçlenerek yola devam etmeli :) Sevgilerimle :)

      Sil
  26. hımm! çok faydalı öneriler..aslında kolay yapılabilecek öneriler değil ama hiç/asla yapılamayacak öneriler de değil..denemeden anlaşılmaz..elinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam bu şekilde değil ama kırdığım birinin kalbini kazanmak için bu tür yolları denemişliğim var.Tam bir güven kaybı yoktu gerçi.Sevgilerimle :)

      Sil
  27. İlişkide en önemli şey güven zaten. Partnerinize güvenebiliyorsanız pok çok sorun kendiliğinden halloluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebeklikten başlayıp bu güven ihtiyacı ömür boyu devam ediyor.Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisinde önemli basamaklardan :)

      Sil
  28. Püf noktasi bana göre yalan söylememek. Ben her konuda dogrusunu anlatiyorum. Özellikle tartismalari anlatirken sadece karsi tarafn yanlislarini dillendirmiyorum. Konusmalari aynen aktariyorum. Bu nedenle bana cevremdekiler güvenir sadakatimden emin olurlar cok skür :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güvenilir insan olarak bilinmek önemli.Çevremde benim de öyle bir imajım vardır çok şükür :) Teşekkürler :)

      Sil
  29. Yine harika öneriler olmuş ;) sevgilerrr

    YanıtlaSil
  30. içten olun yapmacıkta olmayın. daha çok yeni çok kırılmış bir arkadaşım erkek arkadaşıyla barışma provası yaptı. neden prova çünkü ne bir özür ne bir kırdığını anlamak. yapmacık bir özür bununla kişiler asla kazanmıyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçten olmayınca zaten karşı tarafa da geçiyor enerji.Ne kadar maskeli olursanız olun anlaşılıyor maalesef .Güzel bir örnek oldu yorumunuz.Teşekkürler :)

      Sil
  31. Yazı da karikatürler de çok güzeldi. Özellikle sonuncuya epey tebessüm ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülümsediyseniz ne mutlu bana :) Teşekkürler :)

      Sil
  32. Bütün ilişkilerin temeli güven, bir kere kaybettikten sonra kazanması da çok zor ama bahsettiğiniz yöntemlerle imkansız da değil, paylaştığınız için çok teşekkürler, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güven,önemli bir konu.Bu konu üzerine kitap bile yazılabilir ama azıcık ucundan değindik işte :) Ben,teşekkür ederim :)

      Sil
  33. Keşke hiç kırmamıyı, kırılmamayı başarabilsek. İnsan ilişkilerinde bu sadece iyi bir temenni olur. İlişkiler dinamik ve çok kırılgan. Yazdığınız gibi kırmak bir kaç saniye gönül alabilmek bir ömür bile sürebilir. Yakın aile dışındaki lişkilerimizde temel hatanın gereğinden fazla samimiyet olduğunu düşünürüm. Bir insan ile ne kadar yakın olursak beklentilerimiz o kadar artıyor, yüksek beklentiler de kırılganlığı artırıyor. Bence ilişkilerimizde saygı mesafesini ihmal edecek şekilde ilişkiler tesis etmemeliyiz.Her zaman o gözle görülmeyen saygı mesafesi hissedilmeli. Güzel öneriler, güzel paylaşım. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar yakın olursak olalım sınır ihlaline dikkat etmek gerek :)))

      Sil
  34. Kaynağını bilemiyorum ama içerik de açıklama da güzel ve yön verici.

    YanıtlaSil
  35. hatırladım bu yazını been. kaynak bilmiyom :) duygusal ilişki formülü aman görünce hemen kaç hihihi :)

    YanıtlaSil
  36. Güzel bir paylaşım olmuş benim pek işime yaramasa da maalesef :)

    YanıtlaSil
  37. Yalan söylenmediği sürece ilişkiler yürür. Tek yalan güveni derinden sarsar. Küçük büyük yalan yoktur. Yalan yalandır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalan,ilişkileri önemli derecede sarsan bir durum :( Kesinlikle hak veriyorum sana :)

      Sil
  38. işin özü samimi olabilmek sanırım

    YanıtlaSil
  39. konu hakkında çok güzel yerlere değinmişsiniz, nokta atışı olmuş bir bakıma. Zevkle okudum :)

    YanıtlaSil
  40. aa evt hatırladım bu yazıyı,yorum da yapmişim..tabii ilişkilerde güven kazanmak önemli bence de,alıntılar çok yerinde bence....kaynak ben de bilmiyom maalsef..yaniz izmir de "kaynak" diye bir otobüs durağı vardı,belki o olabilir. 🙄😁 elinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Teşekkürler Ertuğrul :)

      Sil
    2. Bak şimdi burada yaramazlık yapmışım..🙂 Yazdıklarımı görünce,yorumlarımıza dikkat etmemiz gerektiğini anlayabiliyorum..:)

      Yazıyı tekrar okuduğumda aklıma geleni söyleyeyim; Aslında duygusal ilişkilerde güven kazanımıyla ilgili bu öneriler,sadece iki sevgili arasında değil,aile,arkadaş,komşu,akraba, iş vb ilişkiler içinde geçerli olabilir, diye düşünüyorum..:)

      Sil
  41. Yurdagül hanımcım ben yeni bir mim başlattım ! Eski ramazanlar miminde tabiki sizi de mimledim hemencik. Gelip alırsanız çok mutlu olurum :) Sevgiler ! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Miminize bakacağım ama benim pc sorunlu,tamirde.Eski bir pc var elimde o da imleç atlatıyor,umarım bu şartlarda yazabilirim :)

      Sil
  42. Kaybetmek 1 saniye kazanmak 1 ömür istiyor gerçekten de...
    Her iki taraf için de çok zor olduğunu düşünüyorum bu durumun. Birine güvenmek istemek ama bunu tam anlamıyla yapamamak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kere sarsılınca tamiri zor gerçekten de :(

      Sil
  43. Zor işler gerçekten birini anlamak anlayış beklemek alttan almak tahammül edip sabır göstermek zor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zoru istersek biraz daha kolaylaştırabiliriz belki :)
      Sevgi ve saygılarımla :)

      Sil
  44. Hatanızı kabul edil burası bana yazılmış Neden hep kendimi haklı görme derdindeyim bilmiyorum ama bu yazıyı aklıma getireceğim teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sorunuzun cevabı yine siz de...
      Acaba böyle davranmak hangi ihtiyacınızı gideriyor ona bakın :)
      Sevgilerimle :)

      Sil
  45. Bazen özür dilemek bir başına yeterli oluyor güven duygusu için.

    YanıtlaSil
  46. bizim ülkede insanlar güveninceye dek karşıdakinin burnundan getiriyor. yurtdışında, yani avrupada filan olmayan bişey bu durum :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.