İnsanları Mutlu Eden Nedenler

Bugün insanları mutlu eden şeyler üzerinde istatistiki bir araştırma yaptım.Araştırmalara göre insanı en mutlu eden şeyin başında dokunma ve duygusal temas geliyor.Bu aktivite mutluluğu %15 oranında arttırıyor.İkinci sırada %9 oranıyla spor ve egzersiz geliyor.Bu liste,sosyal aktivie yapmak,bahçeyle uğraşmak,şarkı söylemek,dans etmek,sosyalleşmek,hobi edinmek,maça gitmek,çocuklarla oynamak,evcil hayvan bakmak,film izlemek,tiyatroya gitmek,yemek hazırlamak,uyumak,sigara içmek(bunu yazmak istemezdim ama ne yazık ki listede var.)ev işleri yapmak,sosyal medyayı kullanmak(mesajlaşma,e-mail atmak bunlara dahil)bulmaca çözmek,kitap okumak,duş almak,alış veriş yapmak,düzgün giyinmek,çay/kahve içmek,bilgisayar oyunları,sevdiğiniz yemeği yemek,evcil hayvan bakımı ve hayvanlarla oynama,dini aktiviteler,meditasyon,sergi müze gezmek, şeklinde devam ediyor.
Listeyi değerlendirdiğimde birinci sırada yer alan dokunma ve duygusal temas konusunda ne kadar başarılıyız acaba diye düşünmeden geçemedim.Eşimize,çocuklarımıza ve sevdiklerimize ne kadar dokunuyoruz acaba?Ne kadar sevgimizi ifade ediyor ve gözlerinin içine bakarak dolu dolu sevgimizi gösteriyoruz?Bugün hiç değilse bugün bir deneyin bakalım ve sonra buzların nasıl çözüldüğünü ve kendinizi de ne kadar iyi hissettiğinizi de fark edin diyorum.Sevgiyle kalın :)
İnsanları Mutlu Eden Nedenler İnsanları Mutlu Eden Nedenler Reviewed by Yurdagül Çelik on Temmuz 09, 2018 Rating: 5

22 yorum:

  1. Dokunmak çok önemli. Mutluluğu artırdığı gibi acıyı da azaltıyormuş dokunmak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevmek,dokunmaktır diye bir kitap bile var :) Teşekkürler :)

      Sil
  2. Bahce ve dus yapmak beni cok mutlu eder. Dokunmak önemli tabii ki 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rahatlatıcı aktiviteler :) Teşekkürler canım benim :)

      Sil
  3. Emeğine sağlıkkk :) 💗

    YanıtlaSil
  4. Tabi ki çok haklısınız.Araştırmada direkt böyle bir soru sorulmamış olabilir.Sizin de katkınız güzel oldu :) Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. Temastan hoşlanırım :D Listedeki birkaç şey dışında hepsinden mutlu oluyorum vallahi

    YanıtlaSil
  6. tayland dizileri izlemek benim mutluluğum için yeterli oluyor. Ama sigarayı bırakmam lazım o canımı sıkıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film demişler ama dizi dememişler.Siz de ek yapmış oldunuz.Teşekkürler :)

      Sil
  7. İnternet hatlarında zaman zaman sıkıntı oluyor sanırım.Çok teşekkür ederim ilginize :) Sevgi ve saygılarımla :)

    YanıtlaSil
  8. Hepsine katılıyorum canım. Dokunmayı, yapışmak değil tabii ki, severim ve çok etkili olduğuna inanırım. Sevgiye bu kadar önem veren biri olarak mutlu olmayı da çok iyi becermem lazım ama ah o duygular... Kucaklıyorum kızımı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duyguları da bazen dengelemek gerekiyor sanki.İşte o vakit yaşamanın tadı muhteşem olur :) Sevgiyle ben de kucaklıyorum seni :)

      Sil
  9. Bunların birçoğu beni mutlu ediyor. Sarılmak da duygu akışı için önemli.Sevdiklerime sarıldığımda hem huzur buluyorum hem mutlu oluyorum.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dokunalım öyleyse sevdiklerimize :) Kocaman sevgiler benden size :)

      Sil
  10. Yazınızı okuyunca paylaşmak istedim. Şu aralar, blog taslağımda yer alan ve üzerinde çalıştığım, "Kelebek ve Dalgıç" kitabında Jean-Dominique Bauby, geçirdiği beyin felcinden sonra duygularını şöyle ifade ediyor;
    “Oğlum Theophile yanımda uslu uslu oturuyor, suratı sırtımdan 25 santim uzakta. Babası olan benim ise, ellerimi onun kalın telli saçlarının arasında gezdirmeye, ince tüylü ensesini avucumun içine almaya, yumuşak ve ılık küçük vücudunu kucaklamaya bile hakkım yok. Nasıl demeli, içinde bulunduğum durum korkunç, iğrenç, adaletsiz.”

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu yorumu geç gördüm.Kusuruma bakmayın.Merak ettim taslağınızı.Paylaştığınızda mutlaka okumak isterim.

      Sil
  11. Mutlu olmak için her zaman bir neden bulabilirim.
    Şükürlerim çoktur.💒💒💒

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel senin gibi insanların olması :) Biz de sizlerin varlığından mutluyuz :)

      Sil
  12. Sabah eşimi ve oğlumu görüp, bugünde onlarla uyanabildiğim için şükredebiliyorsam benden mutlusu yok. Diğerleri ekstradır. Sevdiklerimiz yanımızdaysa hayattaki en büyük mutluluk budur. Nefes alabilmek bile bir mutluluktur aslında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir yorum yazmışsın.Üzerine söyleyecek söz bulamıyorum :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.