Film Önerisi Primo Amore (İlk Aşk)


2004 yılı yapımı bir İtalyan filmi olan Prime Amore, yeme bozukluğunun yanı sıra  romantik ilişkideki  psikolojik şiddeti de anlatıyor. Filmin baş rol oyuncusu Vittiro, mükemmeli arayan, takıntılı bir adam. Tek hayali, kafasındaki mükemmel beden ölçülerinde olan bir kadınla beraber olmak. Bu amaç doğrultusunda  Sonia adında bir kadınla tanışıyor. İlk buluşma maalesef bir hayal kırıklığı oluyor. Beklediğinden daha kilolu buluyor Sonia’yı ama manipülatif yapısıyla onu değiştirebileceğine inanıyor. İşte olayın vahameti de bu şekilde başlıyor.

Film biraz durağan ilerliyor. Durağanlığa takılmadan ilerleyebilirseniz kabul görmek, mükemmel olmak, aşırı fedakarlık, kusurluluk, değersizlik, başarısızlık gibi bir çok şemanın nasıl işleyebildiğini fark edebilirsiniz. Bu filmi izledikten sonra kendinizdeki hayatı zorlaştıran kalıplar üzerinde de düşünebilirsiniz. 

Çocukken yemek yemediğim için  defalarca tokat yediğimi hatırlayınca,yemek yeme ya da yememe konusunda toplum olarak psikolojik şiddet görmemiş insan sayısının az olduğunu düşünmekteyim.

Bedensel imajımız  insan olmak için tek başına yeterli değildir. Bizler öncelikle her halimizi sevmeye gayret eder ve kendi var oluşumuzun arkasında durabilirsek, daha sağlıklı hayatlar yaşabiliriz belki. Ne dersiniz?



Film Önerisi Primo Amore (İlk Aşk) Film Önerisi Primo Amore (İlk Aşk) Reviewed by Yurdagül Çelik on Eylül 25, 2023 Rating: 5

4 yorum:

  1. Bu filmi izleyebilir miyim bilemedim. Ama çok önemli bir konuyu işlediği muhakkak. Bilgilendirme için çok teşekkürler sevgili Yurdagül.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun süredir bloguma giremedim.Çok teşekkür ederim değerli yorumun için :)

      Sil
  2. oooo bloguna uğramışsıın :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.