Basit Bir Egzersiz


 


   Zihnimiz çoğu kez ya geçmişte ya da gelecektedir. Böyle olunca da en önemli an olan şimdiyi kaçırabiliriz. Bu nedenle zihnimizi de biraz eğitebilmek için size bir egzersiz önermek istedim. Bu egzersizi düzenli yaptıkça daha çok '' şimdi'' ye odaklanmayı öğreneceksiniz.
   Özellikle duygu ve düşüncelere kapılıp gittiğinizi fark ettiğiniz zaman,günde birkaç kez tekrarlamanızı öneririm.
-Bir anlığına durun.
-Çevrenize bakın ve görebileceğiniz beş nesneyi fark edin.
-Dikkatlice dinleyin ve beş sesi not edin.
-Fiziksel olarak hissettiğiniz beş şeyi fark edin.
Bu beceriyi,her gün yürüyüşe çıkıp yürüyüş esnasında o anda gördüklerinizi,aldığınız kokuları ve fiziksel olarak hissettiklerinizi fark etmeye  ayırarak '' bağlantınızın koptuğunu'' fark ettiğinizde  yeniden odaklanarak daha da geliştirebilirsiniz.


Şimdi günlük bir rutininizi ele alalım. Beş duyunuzu da kullanarak,tamamen yaptığınız şeye odaklanın. Mesela diş fırçalarken akan suya,suyun sesine,diş fırçasının çıkardığı seslere, dişinizde yarattığı hisse,kokuya odaklanın. Acele etmeyin tek tek bu duyumlara odaklanın. Sonrasında duygu ve düşünceler ortaya çıktığında bunların varlığını ''görün'',onları kendi haline bırakın ve yeniden diş fırçalamaya odaklanın. Dikkatinizin başka yerlere kaymaya başladığını fark eder etmez,zihninize ''teşekkür edin'' ve yeniden diş fırçalamaya odaklanın.
Ana odaklanma beceriniz arttıkça dünyaya yeni bir gözle bakabilecek, zamanla sorun çözme becerisini de geliştirebileceksiniz.


(Kaynak; Mutluluk Tuzağı/Russs Harrıs)




 

Basit Bir Egzersiz Basit Bir Egzersiz Reviewed by Yurdagül Çelik on Haziran 08, 2021 Rating: 5

5 yorum:

  1. Pandemide bunu yapmayı çok güzel öğrendim :)

    YanıtlaSil
  2. Selam zihnim yorgun değişse uykumu almışsa sorun yok. Bugün kızıma bir şey almıştım. O arada elimde çöp vardı. Paketi arıyorum. Nerede. Aklıma geldi. Çöp ile beraber atmışım. Yönteminizi deneyeyim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Benzersiz bir öneri gerçekten geçmişi ya da geleceği düşünmekten anı kaçırıyoruz.Hemen şimdi istasyonda tren bekliyorlarken bu egzerzisi yapmayı deniyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Bunu deneyeceğim. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  5. Denemek lazım,ilginç ve güzel tavsiyeler..😊

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.