Kitap Önerisi Eyvah! Kötü Bir Şey Olacak


Bilişsel Davranışçı Terapi eğitiminde hocamızın önerdiği kitap. Dr.Alp Karaosmanoğlu tarafından yazılmış olan kitap, bir çırpıda okunabilecek ama bir o kadar da bilgi dolu.

''Her an hasta olabilirim...''

''Beni dava eder mi?...''

''Başkalarıyla o kadar meşgulüm ki,kendime zaman kalmıyor...''

''Acaba ayıp mı ettim?...''

Endişeyi havuza benzetirsek,evham ve vicdan bu havuzu dolduran iki musluk gibidir. Bu musluklardan ilki havuzu ''başımıza kötü bir şey gelecek''lerle,diğeri ise ''kötü bir şey yaptım''larla doludur.Sonuçta havuz taşar,yani endişe problemi yaşarız.

Eyvah!,size yaşam boyu sürebilen bu havuz problemini sağlıklı yolla çözmek için ipuçları ve kendi kendinize uygulayabileceğiniz öneriler sunuyor.

(Kitap Arka kapaktan)

Dr.Alp Karaosmanoğlu


Şemalarımız pek çok aşamada gelişir ve tüm hayatımızı da etkiler. Örneğin;Sevgi ve aidiyet ihtiyacının karşılanmadığı durumlarda ''Duygusal Yoksunluk'',''Kusurluluk'',''Duyguları Bastırma,''Sosyal İzolasyon'' gibi şemalar gelişebilir.Eğer ihtiyaçların karşılanmaması devam ederse,mizacımızın ve içinde bulunduğumuz toplumun da özellikleriyle şemalar gelişir de gelişir.

Bu kitapta kendinizi de irdeleyecek ve minik egzersizlerle farkındalığınızı arttırma fırsatı yakalayacaksınız.

Keyifli okumalar...

Kitap Önerisi Eyvah! Kötü Bir Şey Olacak Kitap Önerisi Eyvah! Kötü Bir Şey Olacak Reviewed by Yurdagül Çelik on Mart 01, 2021 Rating: 5

9 yorum:

  1. İlgi çekici bir kitap, öneri için sağ olun:-)

    YanıtlaSil
  2. İçine kapanmmak,bastırmak da doğru bir yöntem değil.Acıyı sağaltmak ve hayatı daha keyifli yaşamak güzel olurdu...

    YanıtlaSil
  3. "Dikkat et,ne hissedersen o olabilir!" tarzında bir kitap gibi.. Hayata olumlu bakarsan olumlu, olumsuz bakarsan olumsuz gelişmeler olabilirmiş.. Yanlız bir de tam tersi olanlarda var.. Mesela şans oyunlarında ikramiye çıkması olasılığı 2 şekilde değerlendiriliyor; 1.si olumlu pozitif hissedersen bu ikramiye çıkabilir.. 2.si tam tersi olumsuz pozitif hissedersen de çıkabilir.. Örneğin, "Ya işte biliyorum, bu bana çıkmayacak!" dediğinizde de ikramyenin size çıkma olasılığı da olabiliyormuş.. Burada hem pozitif hem de negatif bir telkin var.. Bazı iddia oynayanlarda böyle garip hisslerle kazançlar olabiliyormuş..Tabii ne kadar doğru bilemiyorum..


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kitap bilimsel verilerle yazılmış,klasik kişisel gelişim kitabı değil.Nokta atışlarla insanın kendini fark etmesine yardım ediyor.Olumlu,olumsuz hissetmenin altındaki dinamikleri çözersek sorum çözülür,sadece hissetmek yetmez..

      Sil
  4. Öneri için teşekkürler.

    Yanlış anlamazsanız benim de size bir önerim olacaktı. Lütfen noktalama işaretlerinden sonra boşluk bırakınız ki okumak daha kolay bir hâle gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında dikkat etmeye çalışıyorum ama bazen gözümden kaçıyor olabilir.Teşekkürler uyarınız için :)

      Sil
  5. İlginç ve faydalı bir kitap. Eskiden kim ne der diye kendimi çok baskı altına alırdim şimdi umursamıyorum hayat cok kısa ☺️

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.