ÖĞRENMEK, ÜRETMEK,PAYLAŞMAK VE YENİDEN ÖĞRENMEK


ÖĞRENMEK, ÜRETMEK, PAYLAŞMAK 

VE 

YENİDEN ÖĞRENMEK


seyfettin babat


Yaşam felsefem:
Öğrenmek, üretmek, paylaşmak ve yeniden öğrenmek...
Hem de sürekli bir şekilde.


seyfettin babat

Son yüz yüze seminerimi 6 Şubat tarihinde Ankara’da, yıllar önce mezun olduğum okulumda vermiştim. Öğrendiklerimi ve öğreneceklerimi paylaşmaktan aldığım hazzın beni ne kadar mutlu ettiğini, dünyaya bunun için geldiğimi ve paylaştıkça çoğalmanın büyüsünü bir kez daha iliklerime kadar hissetmiştim.

seyfettin babat


Bugüne kadar, bilmenin kibrini hiç yaşamamaya gayret ettim. Çünkü bu, yolculuğuma son verecek büyük bir günah olacaktı. Bundan sonrasında da bunun gayretinde olmaya devam edeceğim.
İşte bu sayededir ki öğrenme, üretme ve paylaşma yolculuğuma devam edebiliyorum. Her gün yeni şeyler öğrenebilmenin şükrü içindeyim. Daha alacak çok yol; öğrenecek, üretecek ve paylaşacak çok şey var. Henüz en iyi halime dönüşmediğimin farkındayım. Dönüşüm dediğimiz şeyin de süreklilik gerektiren ve bitmeyecek bir süreç olduğunu bilmek heyecan verici deneyimleri peşi sıra yaşatıyor bana.

Bu yolculuğumda yalnız olmadığımı bilmek bana ayrıca mutluluk veriyor. 
Blogunu yazılarım için koşulsuz açan Yurdagül Hanıma bir teşekkür etmeden geçmek istemiyorum.

Özellikle son yıllarda öğrenmenin ve paylaşmanın büyüsüne kapılmış, bu yolda güzel işlere imza atmış birçok genç insanla da kesişti yolum. 

Geçtiğimiz günlerde yetenekli gençlerden oluşmuş, başarılı işlere imza atan ve insani değerlere önem veren girişimci bir ekip ile tanıştım:  İskenderun XYZ  



iskenderun xyz


İskenderun’dan yayın yapan “İskenderun XYZ  platformu ile geçtiğimiz günlerde güzel bir sohbet gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde daha birçok projede bir arada olacağız.
Özellikle gelişimlerini çok önemsediğim gençlere ilham olması niyetiyle, öğrenme ve kişisel gelişim sürecinin dinamik bir süreç olduğundan söz ederek başladık sohbetimize.


seyfettin babat



Hepimizin ilham veren bir yaşantısı vardır. Çünkü bireyin tekliği ve biricikliği, onun yaşamını da tek ve biricik kılar. Anlamlı olan da budur. İşte bu yüzden deneyimlerimizle öğrendiklerimizi paylaşmak zorundayız.

İsterseniz büyük bir salonda sizi dinleyecek insanlarla paylaşın, isterseniz bir sınıftaki öğrencilerle, isterseniz evde gözünüzün içine bakan çocuklarınızla, isterseniz yazdıklarınızın bir satırını okuyan okuyucularla…

Kiminle istiyorsanız onunla paylaşın.

Ancak bunun için öğrenerek biriktirme ve üretme azminizi, yaşayarak deneyimleme cesaretinizi desteklemeyi ihmal etmeyin. Karşınıza çıkan her fırsatı mantık sınırları içinde değerlendirirken, hayal gücünüzü ve yaratıcılığınızı artıracak bir yaşantı peşinde koşmanın dayanılmaz hafifliğini hissetmeye çalışın. Arada durup ilham verici bir soluk alın, başardıklarınıza bakın. Sonra durmayın, devam edin.
Yaşam her yerde öğrenilir, yeter ki isteyin, hedefinizi belirleyin. Ama hedefinize ulaşmanın, tek hedefiniz olmaması gerektiğini de unutmayın.
Bin sevgi ve saygıyla kucaklıyorum hepinizi…
                                                                                                 Seyfettin Babat

Yazar hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız 
ÖĞRENMEK, ÜRETMEK,PAYLAŞMAK VE YENİDEN ÖĞRENMEK ÖĞRENMEK, ÜRETMEK,PAYLAŞMAK VE YENİDEN ÖĞRENMEK Reviewed by Seyfettin BABAT on Temmuz 12, 2020 Rating: 5

11 yorum:

  1. İlham verici bir paylaşımdı. "Şimdi ne yapacağım?" sorusunun yükünü silebilecek bir bakış açısı besliyor. Sevgi ve saygılarımla, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Okuyup,değerlendirme nezaketi gösterdiğiniz için biz çok teşekkür ederiz.Bin sevgi ve saygıyla esen kalın.

    YanıtlaSil
  3. Öğrenme istegi biterse ne olur bilemiyorum. Hep kendinle yarış halinde olmak, hep kendinin daha iyisi olmaya çalısmak beni hayatta tutan şeyler. Ebeveyn olarak bile herseyi herseyi ögrendim diyemiyorum her gün çocuklarım sayesinde yeni şeyler öğreniyorum ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daim olsun içimizdeki o istek :) Ölene kadar öğrenelim :)

      Sil
  4. iyi ki öğrenme ihtiyacımız var biz olduk demiyoruz. Öyle olsaydık hayatın manası kalmazdı diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  5. Hep derim bilgiyi mezara götürmeyeceğiz, paylaşmalıyız diye. Sizin ki de aynen öyle bir durum. Başarılarınız daim olsun.

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel paylaşdıkça güzel ve önemli yoksa faydası dokunmayan ve yayılmayan bilginin belli bir süre sonra kaybolacağını düşünürsek çokta anlamlı olmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaştıkça büyürüz ve güzelleşir dünya değil mi :))

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.