Online Psikolojik Danışmanlık Hizmeti


danışmanlık hizmetiOnline Psikolojik Danışmanlık Hizmetinin Avantajları Nelerdir?
  • Online danışmanlık, sosyal yaşamı etkileyen, risk faktörleri barındıran salgın hastalıklar durumunda (Koronavirüs – Covid-19 gibi) psikolojik desteğin devamını veya yeni ortaya çıkan psikolojik sıkıntıların, zorlanmaların giderilmesinde terapi hizmetini olanaklı kılar.
  • Agorafobi ve sosyal fobi yaşayan, çekingen olduğu için terapi hizmeti almakta zorlanan bireylere alternatif bir çözüm üretmektedir.
  • Danışan ve danışman arasındaki fiziksel mesafe danışanın kendini daha rahat açmasına ve asıl sıkıntısını daha kolay ifade etmesine yardımcı olabilir.
  • Sözel iletişimde zorlanan bazı danışanlar için yazılı iletişimi olanaklı kılar. Yazmanın getirdiğin psikotepötik faydalar danışmanlık  sürecine olumlu etki edebilir.
  • Anadilde duygu, düşünce ve deneyimlerin aktarılması çoğu zaman daha iyi sağlanır. Online danışmanlık, yaşadığı yerde anadilinde psikolojik hizmet alamayacak danışanlar için danışmanlık sürecini olanaklı kılar. Ayrıca kültürel farkların danışmanlık sürecini etkileyebilecek olumsuz yanları da ortadan kaldırılmış olur.
  • Yaşadığı yerde sınırlı psikolojik danışman olmayan bireyler için psikolojik desteği olanaklı kılar, bireyin kendisine uygun terapisti bulmasında daha çok seçenek sunar.
  • Danışanla uzlaşma sağlanması halinde danışmanlık hizmetinin tüm ayrıntılarıyla kaydedilmesini olanaklı kılar. Böylece gerektiğinde terapistin daha önceki görüşmeleri veri kaybı olmadan tekrar kontrol etmesine yardımcı olur.
  • Zamansal ve maddi tasarruf sağlar. Hazırlanma ve ulaşım süresinin ortadan kalmasına olanak sağlayarak zamansal bir tasarruf elde edilir. Bunun yanında bazen online psikolojik danışmanlık ücreti daha düşüktür. Online danışmanlık  ücreti aynı olsa bile ulaşım masrafları, park yeri bulma ve park yeri ödemeleri gibi bazı nispeten küçük avantajları da vardır.

danışmanlık hizmetleri

Online Psikolojik Danışmanlık Hizmetlerinin Dezavantajları Nelerdir?
  • Kriz durumlarında terapistin müdahalesini neredeyse olanaksız kılar.
  • Terapi odasındaki izolasyonu ve danışan-danışman arasındaki otantik ilişkinin sağlanmasını zorlaştırır.
  • Teknolojik engeller, internet kopmaları, cihaza bağlı problemler ve kesintiler devam eden danışmanlık sürecini olumsuz etkileyebilir.
  • Online çözümler ve internet üzerinden veri akışı gerektirdiği için güvenlik problemleri yaratabilir.
  • Online psikolojik danışmanlık hizmetleri her danışana uygun değildir. Psikotik belirtiler gösteren, alkol ve madde bağımlılığı sergileyen bireyler, kendisine veya başkasına zarar verme ihtimali olan danışanlar için uygun bir yöntem değildir.
  • Danışanın sözel olmayan davranış ve tutumlarını algılama konusunda danışmana sınırlılıklar getirir.
danışmanlık hizmetleri

(Kaynak:terapiglobal.com)
Online Psikolojik Danışmanlık Hizmeti Online Psikolojik Danışmanlık Hizmeti Reviewed by Yurdagül Çelik on Nisan 24, 2020 Rating: 5

12 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Okuduğunuz için ben teşekkür ederim :) Sevgilerimle...

      Sil
  2. Her şeyimiz online olacak gibi bu gidişle

    YanıtlaSil
  3. Özellikle yaşadığımız bu dönemde birçok şey online olduguna göre sanıyorum psikolojik danışmanlıkta online bir artış olacak gibi..
    Artı ve eksilerini çok güzel anlatmışsın canım:)
    Ihtiyaç duyan kendine uygun gören herkes bu hizmetten faydalanmalı bence💜

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kişiye hangisi uygunsa onu seçsin.Teşekkürler Sevilciğim :)

      Sil
  4. mecburi durumlarda belki de ben karşılıklı olması taraftarıyım :)

    YanıtlaSil
  5. Her zaman yüzyüze diyalog iyidir. Teşekkürler şekerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı insanlar da daha rahat hissedebiliyor online danışmanlığı.Tercih meselesi tabi...

      Sil
  6. Psikolojik hizmetin online olabilmesi özellikle şimdi büyük önem taşıyor ☺️

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.