2019 Yılının Muhakemesi

muhakeme

Genel olarak planlı biri olarak,geçirdiğimiz yıla şöyle bir bakıp,sonra da yeni yıl için hedefler koyan biriyim. 2019 yılında neler yapmışım madde madde yazayım öyleyse :)
- Kamudan istifa ettikten sonra yaşadığım ilk yıldı. Sadece kendi varoluşuma güvenerek çıktığım yolda aç kalmadan,kimseye muhtaç olmadan bir yıl geçirmeyi başardım. Böylece gördüm ki Tanrı,cesurları sever ve onlara yardım edermiş.
-2019 yılı başlarında hayatımda umulmadık bir gelişme oldu ve bu zamana kadar ilk kez bu kadar anlaştığım biriyle bir birlikteliğim başladı. Tabi güllük gülistanlık olmadı her şey,sorunlar da oldu ama içtenlikle birbirimize inanmış olmamız ve kenetlenmemiz,sıkıntıları kolayca aşmamızı sağladı :) Öğrendim ki aşka kapıları her daim açık tutmak gerek.Çünkü ne zaman gelir belli olmaz.''Bu yaştan sonra''diyen toplumsal sınırlamaların da hepsinin karşısındayım. Her şey her yaşta olurmuş meğer :)
-Nisan ayında İspanya'ya gittim. 8 günlük güzel bir turdu. Tabi ülkemi kısa turlarda bile çok özlüyorum. Ne kadar eleştirsem de başka ülkede yaşayamam ya ben :)
muhakeme

-Bu turun dışında deniz tatili hiç yapmadım bu yıl. Ayaklarım sadece bir kez İskenderun'da deniz sularına girdi.Hiç yüzemedim açık semalarda.Fakat küçük ve günü birlik turlar da yaparak ara ara çıktım evden :)
muhakeme

-Z Kuşağı Koleji'nde öğretmenlere ''Etkili İletişim''semineri verdim.Eryaman'da 2 mahalle muhtarımızla mahalle sakinlerine ''Öfke'' konusunu anlatıp,onlara uygulamalar yaptırdım.
-Huzurevi etkinliklerim ara ara devam etti.Bilge Hayatlar Yaşlı Bakım Merkezi'nde de ihtiyaç doğrultusunda eğitimler verdim.
muhakeme

-Psikolojiye katkısı olsun diye başladığım Sosyoloji bölümünde 3.sınıfa geçtim. Okula ilk başladığımda yolun uzun olduğunu söyleyenler ve okul okumamın gereksizliğine inanan bazı arkadaşlarım artık sustular :)
-Yeni yeni insanlar tanıyıp,yeni çevrelere girdim ama kontrollü bir şekilde. Geçmişteki çoğu şeyi geride bırakıp ciddi oranda insan azalttım hayatımda. Sayısal çokluk önemli değil benim için.
-Ailede de olumlu gelişmeler oldu. En son ablam bu sistemde torpilsiz,merkezi yerleştirmeyle sınav kazandı ve şef oldu. Ara ara da olsa bileğinin hakkıyla bir yere gelen insanları görmek beni mutlu ediyor.
-Blog yazmaya devam ettim,blogumuza da yeni bir yazarımız dahil oldu. Onun gelişi de bloga hem renk,hem de hareket kattı.
muhakeme

Bu yıl fazla bir şey yapmadım demiştim ama yazdıkça aklıma geliyor :) Daha fazla ayrıntıya girmeden yazıyı bitireyim istiyorum.2020 yılı hedeflerimi de yazacaktım ama iyice uzayacak.Onu da başka bir postta yazarım artık.
Yani bu yıl da öğrendim,öğreniyorum ve hala öğreneğim öyle çok şey var ki:) Bazen düşüşlerim oldu,bazen de ayaklarımın yerden kesildiği.Bu yaşam yolu böyle bir şey aslında.Önemli olan süreci keyifle yaşamak yoksa sonuç zaten belli değil mi :) Hepimizin gideceği yer o ''Tahtalı Köy''
Ben de bundan 5 yıl önce kendim için aldığım ''Hiç bir şeye mecbur değilim,istemiyorsam kimse ya da durum için kendimi feda etmeyeceğim. Gönüllüysem yapacağım.'mottosuyla hayatımda ilerlemeye devam ediyorum.
Bu yıl sonu yazısı aynı zamanda benim yeni yaşımın geldiği zamanlar.Yılbaşına yakın doğmuşum :) Gelsin bakalım yeni yaş,safalar getirsin :)
Kalın sağlıcakla....

2019 Yılının Muhakemesi 2019 Yılının Muhakemesi Reviewed by Yurdagül Çelik on Aralık 23, 2019 Rating: 5

28 yorum:

  1. Nice harika yılların olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Keyifli ve dolu dolu bir yıl olmuş, darısı 2020'nin başına:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah hepimiz için güzel bir yıl olur 2020 :))
      Teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Yeni yaşınızı kutlarım. Sizi gördükçe benim de her şeyi yapabilecek oluşuma olan inancım artıyor. O her şeyi yaşa bağlayan sistem herkesi bir şekilde içine almış durumda. Ben genç denecek yaşta olmama rağmen hep bir rutine girme ve onun içinde yıllar boyu çalışmayı düşünürdüm ama içimde öğrenmeye ve değişikliğe aç bir kısım da hep vardı. Değişikliği kendi iradesiyle başlatan ve böyle daha mutlu olan insanlar gördükçe ne olursa olsun içimden geldiği gibi mutlu olmak için yaşamaya olan inancım da artıyor. Teşekkürler. Her şey gönlünüzce olur umarım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sistem bazen bizi olumsuzluklara sürükleyebiliyor.Çok sevindim inancınızın artmasına :)
      2020 Yılı hepimiz için güzel bir yıl olur inşallah :)

      Sil
  4. Daha nice güzel güzel yılların daha nice güzel başarıların olsun güzel kadın :) seviyorum seni sevgiler canım benim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seni seviyorum :)
      Güzel güzel yıllarımız olsun hep birlikte inşallah :)

      Sil
  5. peki bakalııım öyle olsuuuun hihihi :) bak senin klasik foti hareketlerin yineee aynııı :)

    YanıtlaSil
  6. Yeni yaşınız kutlu olsun. Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  7. İnşallah daha çok başarılı işlere imza atarsın yeni yılda. İyi ki doğdun. İyi varsın tatlım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim şeker :)
      Hepimiz için güzel bir yıl olur inşallah 2020 :)

      Sil
  8. Çokta güzel bir yıl olmuş bence ayrıca mutluluklar dilerim hem ben sizin neler yaptıklarınızı diğer platformlardan da takip ettiğim için güzel bir yıldı sizin için her yılınız daha iyi olsun .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim beni düzenli olarak takip ettiğiniz için.Hepimize güzel yıllar diliyorum ben de :)

      Sil
    2. Teşekkürler yurdagül hanım

      Sil
  9. Yazıdan anladığım kadarıyla çok güzel bir yıl olmuş sizin için. Umarım yeni yıl daha çok güzellikler getirir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah hepimize güzellikler getirir😊😊😊Sevgilerimle😍😍😍

      Sil
  10. Hep güzellikler getirmiş 2019 sana yada hep güzel gözlerle bakmışsın ne mutlu :) Başarıların, mutlulukların çok olsun, yeni yaşını kutluyorum şimdiden, iyiki doğmuşsun :) Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,dilerim 2020 yılı da hepimiz için güzel bir yıl olur😍😍😍

      Sil
  11. Ne güzel. Bence 2019 sizin için de güzel geçmiş. Ben de böyle bir yazı yazdım ve sizinkiyle bir çok konuda benzerlik olduğunu farkettim.🤗 Dilerim 2020 çok daha başarı, mutluluk ve huzur dolu bir yıl olsun sizin için.🙏❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merak ettim yazınızı,bakacağım.Dilerim hepimiz için güzel bir yıl olur 2020 :)

      Sil
  12. bi de maşallah hadi ilişkine sevindim. hep iyi gitsin madem :)

    YanıtlaSil
  13. Çok haklısın kimse için ya da herhangi bir durum için yaşamak zorunda değiliz. Bu süreç bizim yaşam sürecimiz, kontrol bizde olmalı. Güzel ve dolu geçen bir senenin sonunda önce doğum gününü kutlar ardında gelen yılın güzelliklere, mutluluğa ve insana dair her ana kapı açmasını temenni ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Dilerim sizin için de 20020 yılı hayallerinizi gerçekleştirdiğiniz bir yıl olur.
      Sevgilerimle...

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.