Hipnoz ve Hipnoterapi Hakkında Derya'nin Blogunda Söyleşi



Hipnoz ve Hipnoterapi gibi konular bir çok insan için muamma. Biz de bunu düşünerek konuk yazarımız Hipnoterapist Diş Hekimi Seyfettin Babat ile bir şöyleşi gerçekleştirdik. Soruları ben sordum,Dt.Seyfettin Babat cevapladı ve gerekli düzenlemeleri yaparak Sevgili Derya'da blogunda paylaştı.Yazıya dair ayrıntılı bilgilere şuradan ulaşabilirsiniz.
Bilinçaltı gerçekten farklı çalışıyor.Uçak fobisi çalıştığım bir danışanıma yaptığım terapide aslında uçak korkusunun altında kapalı alan ve yükseklik korkusu olduğunu bulmuştuk. Aynı şekilde bir çok fizyolojik sıkıntımızın kökeninde de psikolojik bir blokaj olduğunu düşünüyorum. O yüzden sadece yapılan kilo vermek adına yapılan diyetlerin etkisinin uzun süremediğini ve kişinin yeniden kilo aldığını düşünmekteyim.

Hipnoterapist Seyfettin Babat'la benim diş sıkma problemimi çalışıyoruz. Geceleri o kadar diş sıkıyordum ki bazen ağrıdan uyandığım da oluyordu. Benim dışında ailede diğer kardeşlerim de diş sıkıyor maalesef. Seyfettin beyle yaptığımız hipnoterapi çalışmasında diş sıkmamın kökeninde yetersizlik korkusu olduğunu bulduk.Çok yoğun ağlamalarımın olduğu bir çalışmaydı ama kök nedene de ulaşmıştık.Diş sıkmalarım azaldı fakat tam geçmedi,bir iki seans daha alarak bu sorunu tamamen çözmeyi hedefliyoruz.Daha önce diş sıkmalarım için gece plağı verilirdi sadece o kadar.Gece plağının verilmesi sorunu tabi ki çözmüyordu,sadece dişlerimin daha fazla yıpranmasını koruyordu.Zaten ağzımda gece plağıyla da uyumak gerçekten çok zordu.Var olan problemi sadece semptomatik yöntemlerle çözmek geçici bir çözümdür diye düşünüyorum.O yüzden de bilimsel tıp ile ilgilenen doktorların fizyolojik bozukluğu tespit ettikten sonra psikoloji alanındaki uzmanlarla birlikte çalışması da gerekir.Fakat henüz ülkemizde böyle bütüncül bir tedavi şekli mümkün değil.

Ülkemizde hipnoterapi yapma yetkisi doktorlara,diş hekimlerine ve klinik psikoloji yüksek lisansı yapmış psikologlara verilmekte. Biz psikolojik danışmanlar ise bilinçaltı programlaması gibi daha az derin olan teknikleri kullanabilmekteyiz. Bizim kullandığımız bu teknik de oldukça başarılı. Şimdiye kadar bu teknikle çalıştığım danışanlarımla olumlu geri bildirim almadığım olmadı.
Kendimden de verdiğim örnekle ben de size biraz anlatmak istedim.Ayrıntılı söyleşiye ise yukarıda verdiğim Derya'nın blog linkinden ulaşabilirsiniz.
Keyifli okumalar...
Hipnoz ve Hipnoterapi Hakkında Derya'nin Blogunda Söyleşi Hipnoz ve Hipnoterapi Hakkında Derya'nin Blogunda Söyleşi Reviewed by Yurdagül Çelik on Aralık 28, 2020 Rating: 5

22 yorum:

  1. Yurdagül'cüğüm Derya'nın bloğunda okudum çok güzeldi.
    Hipnoz çok ilgi çekici bir konu hatta bu konuda yapılmış çok eski tarihli Hollywood filmlerine bayılırım. Biri Hitchcock'un du ama ismini unuttum şu an:( vejeteryan başta olmak üzere karikatürlere sesli güldüm :) harikasın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi merak ettim.Bakacağım filme :)
      Teşekkürler Müjde abla :)

      Sil
  2. Ben de ikinize bu güzel çalışma için çok teşekkür ederim ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de sana kocaman sevgi ve teşekkürlerimizi yolluyoruz :) İyi ki varsın :)

      Sil
  3. Evet güzel bir çalışma olmuş ayrıca diş sıkma probleminiz umarım tamamen ortadan kalkar doktor beye de başarılar diliyorum saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz :) Seyfettin Beyle ara ara ortak çalışmalarımız da olacak inşallah :))

      Sil
  4. Ben de dişlerimi sıkıyorum Yurdagül'üm. Alah'tan okudum yazını.Her şeyin çözümünü aramak gerek. Şimdi Derya'ya gidiyorum canım. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu teknikler çok dikkatli kullanılmalı.Bir çok değere bakılarak kişi hipnoza alınmalı.
      Teşekkürler ablacığım :)

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Bu aralar biz de görüşemiyoruz :) Gençleri tutabilmek zor iş :)

      Sil
  6. Söyleşiyi okudum, çok güzeldi, hipnoz tedavisi hakkında güzel ayrıntılar vardı.Yükseklik korkusu gibi rahatsızlıkların temeli çocukluğa dayandığından hipnoterapi özellikle bu tip rahatsızlarda çok etkili. Teşekkürler bu söyleşiye vesile olduğunuz için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında çoğu kaygılarımızın kökeni çocukluğu hatta bebekliğe dayanıyor.Anne karnında bile çocuk,annesinin gerginliğini hissediyor.
      Biz teşekkür ederiz :)
      Sevgilerimle :)

      Sil
  7. bu güzel yazılar için teşekkür ediyorum. Hipnozu ben de düşünüyorum

    YanıtlaSil
  8. Karikatürler çok iyi :)))
    Ben de daha eskilerde diş sıkma problemiyle diş doktorunun verdiği kalıpları 2-3 gün kadar takmış, sonrasını getirememiştim. Bir zaman sonra geçti kendiliğinden, belki hayatımda birşeyler değişmiştir bilemiyorum. İnandığım şey sizin anlattığınız gibi, rahatsızlıklarımızın altında psikolojik sorunlar yattığıdır. Derya nın blogunu okumaya gidiyorum şimdi. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bir türlü alışamadım o gece plağına :)
      Teşekkür ederiz :)
      Kocaman sevgilerimle...

      Sil
  9. Söyleyişi okuyacağım şimdi :)) Umarım diş sıkma problemin yakın zamanda çözülür :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çözülürse iyi olur valla :) Az kaldı diye düşünüyorum :)

      Sil
  10. Konu zaten ilgimi çekiyordu, söyleşide samimi ve verimli olmuş. Paylaşımınız için teşekkürler. Sizi takibe aldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :)Ben de sizin blogunuzu merak ettim,uğrayacağım :)

      Sil
  11. Dişş sıkmamın kökeninde yetersizlik korkusunun olduğunu bilmiyorduk,ilginçmiş..Bir de diş gıcırdatma vardı,bunun kökeni ne acaba? Bir de hipnozlarla ilgili elektromanyetik dalga frekanslarıyla insanların hipnoz edilmesi durumu da var sanmıyorsam,bunu son yazımızada eklemiştik,gerçi komplo teorisi gibi de duruyor ama olmayacak gibide değil gibide gözüküyor.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes için aynı sorun geçerli değil.Bu kişiye özel bir sorun.Başka birisinin diş sıkmasının altında başka kaygılar bulunabilir.Yanlış anlaşılma olmasın diye düzeltme gereği duydum.
      Mutlu günler...

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.