Farklılaşma Analiz Envanteri


farklılık

Yukarıda fotoğrafını gördüğünüz envanter,farklılaşma analiz envanteri.Bu envanterden çıktı alarak,kendiniz,anneniz,babanız ve partneriniz hakkında yan tarafta ifade edilen durumlarla ilgili puanlar vermeniz gerekiyor.Daha sonra puanlara bakarak kendinizin anneniz,babanız ve partnerinizle olan farklılıklarını bulacaksınız.Yazarak görme ve fark etme ortaya çıkmış olacak.Bunu dışında envanteri değerlendirirken en fazla ortak yanınız olan kişiyi de göreceksiniz.Bu envanteri ben çözdüğümde anneme daha yakın olduğumu gördüm.Babamın ise eski erkek arkadaşıma benzediğini fark ettim :)) Biz,kadınlar daha çok babamıza benzeyen insanları partner olarak seçiyoruz sanırım :))

Envanterde özellikle partnerinizle olan farklılıklara iyi bakın lütfen.Eğer bu farklılıklar sizi rahatsız etmiyorsa ve onu olduğu gibi kabul edebiliyorsanız,sorun yoktur.Fakat gördüğünüz farklılıklar sizin için çok önemliyse ve onu bu farklılığıyla kabul edemeyeceğinizi düşünüyorsanız,ilişkinizi gözden geçirin derim.Çünkü kimseyi değiştirmeniz mümkün değildir.Siz,bakış açınızı ve davranışlarınızı değiştirdiğinde durum değişecektir.


Envanterle ilgili sorularınız olursa yorum bölümünden bana yazabilirsiniz.Umarım bu analiz,bazı şeyleri daha net görebilmeniz yolunda size yardım eder.Hadi bakalım kolay gelsin size :))
Farklılaşma Analiz Envanteri Farklılaşma Analiz Envanteri Reviewed by Yurdagül Çelik on Mayıs 31, 2019 Rating: 5

51 yorum:

  1. Süper bir çalışma, hemen deneyeceğim ve sonuçları çok merak ediyorum:) bu arada geçenlerde Seninle Başlamadı diye bir kitap okudum, ailemizden bize geçen travmalarla ilgili, orada da buna benzer çalışmalar vardı... paylaştığınız için teşekkür ederim, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorulara kendi algınızla cevap vermelisiniz.Başkalarına sormayacaksınız unutmayın :))

      Sil
  2. Gerçekten çok enteresan eve gidince aile bireylerine yapacağım inşallah teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim soruları kendi algınla kendinin cevaplaması gerekiyor.Onlara da verebilirsin onlar da kendi algısıyla cevaplarsa aradaki farkı da görebilirsin.Umarım anlatabilmişimdir.Bu testteki puanları sen kendi algılana göre,kendine,annene,babana ve partnerine vereceksin :))

      Sil
  3. Yazıp baktığımızda bir çok şeyin farkına varabiliyoruz.Güzel bir etkinlikmiş.Ben de uygulayacağım.Bakalım kime daha yakınım.:) Paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. Bence tüm nişanlılar evlenmeden önce bunu yapmalı:)))karikatürler çok güldürdü yine. Teşekkürler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nişanlılar en azından ne kadar birbirlerine yakın olup olmadıklarını fark eder bence de :)) Bu önemli bir envanter.Her yerde de bulunmuyor.Fayda görsün insanlar diye koydum :)) Ben,teşekkür ederim :))

      Sil
  5. Erkekler de annelerine benzeyen kadın seciyorlar işte 💕

    YanıtlaSil
  6. Yazdirayim bir kenarda dursun 😊

    YanıtlaSil
  7. Hepsi o kadar temel davranışlar ki sanırım bir-ikisi hariç hepsine 1 yazardım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz 1 yazardınız ama diğerleri ne yazardı sizce?Diğerlerinin de ne yazdığına bakmak gerek.Böylece farklılık ve benzerlikleri bulup ne yapabilieceğimize bakabiliriz.Sevgilerimle :))

      Sil
  8. Benim annemle çok sorunum var anlaşamıyoruz. Bir tek babamla çok iyi anlaşıyordum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O farklılıkları nasıl kabul edip tolere edebilirsin öyle bakmaya ve yaklaşmaya çalış olur mu?Anne ve babalarımızdan kaçış yok :))

      Sil
  9. Çok doğru eşim fiziksel olarakda davranış olarakta aynı babam:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babamızla kutuplaşır sorunu çözmezsek babamıza benzeyen insanları çekeriz hayatımıza :) Farklılıkları büyültmeden ortak noktada buluşabilmek gerek.Sevgilerimle :)

      Sil
  10. Çok haklısın güzel bir paylaşım olmuş,teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Aaa ilginçmiş haketten :) teşekkürlerr :)

    YanıtlaSil
  12. Bunu yapınca seninle paylaşacağım. Yalnız ortada ne eş ne erkek arkadaş var.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmişteki erkek arkadaşınız üzerinden yaparsanız,yaptığınız seçimi ne yönde yapmış olduğunuzu görürsünüz.İlla şu an erkek arkadaşınızın olması gerekmiyor.Sevgilerimle :)

      Sil
  13. Çok beğendim hemen uygulamalı :)

    YanıtlaSil
  14. üstüme iyilik sağlık bi de envanter mi çıktıııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha neler çıkacak bekle de gör :)) Yazdırara yazdıra fark ettireceğim herkesi :)

      Sil
  15. Ben buna nasıl sevindim anlatamam Yurdagül kızım. Harika oldu benim için, tam da ihtiyacım olduğu zamanlar ve içinden çıkamadığım şeylerin cevabını burada bulabilirim. Paylaşım için çok teşekkürler canım. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternet problemin yüzünden ancak şimdi cevap yazabiliyorum.Bizim binada çalışma yapılmış ve tüm kabloları mahvetmişler :)) Sürekli sıkıntı var o yüzden.Envanteri cevaplayıp bana maille gönderirsen de yardımcı olur,yorumlarım :) Öpüyorum seni :)

      Sil
  16. Karakterler, kişilikler farklı olsa da önemli olan farklılıklara saygı duymayı başarabilmek diye düşünüyorum.:) Benzerlerimizle yaşamak daha kolay elbette, uzak karakterler de yaşamanın keyfine varabilirsek, yaşam daha da kolaylaşır. Sanırım testin asıl amacı da bu...

    Paylaşım için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklılıkları ve benzerlikleri yazarak görünce zihin ikna oluyor ve tespitler ortaya çıkmış oluyor.Böylece daha kolay çözüme ulaşabiliriz diye düşünüyorum :) Sizin de düşünceletinizle hemfikirim :) Sevgilerimle :)

      Sil
  17. Gerçekten çok ilginç ya ben de yapayım :), teşekkürler. Keşke indirilebilir bir formatta olsa daha kolay olur bizler için yapması :(. Mümkün müdür acaba :)?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu envanter internet üzerinde yok.Katıldığım etkinlikte fotoğrafını çektim ki sizlerle paylaşayım fark edelim diye.Elimde başka bir formatı yok maalesef :((

      Sil
  18. É uma bela forma de abordar o relacionamento com a familia


    Beijos!

    EsmaltadasdaPatyDomingues

    YanıtlaSil
  19. Ben yaptım fakat buraya geçmek istemem. Mail olarak göndersem canım? Ben mail adresimi yazayım. O tür bir iletişim olabilir Yurdagül'üm. Gerekli zamanlarda kullanırım. Çok merak ediyorum, zira pek hoş görünmüyor. Teşekkürler, sevgiyle kucaklıyorum kızımı :) eceevren20@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yooo yo zaten buraya yazma.Benim mail adresim sende var diye demiştim.yurdaasli@gmail.com. adresine mail atarsan ben de değerlendirip yazarım sana :) Öpüyorum seni :)

      Sil
  20. Yazılı şeyler daha bir insanın aklına giriyor. Okulda da öğle değil miydi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmak,insanın zihnini ikna ediyor.Her yaşta yazma tekniği kullanılabilir.

      Sil
  21. Harika.. ben de yazacağım envanteri. :) Teşekkürler

    YanıtlaSil
  22. Kendime hatirlatma bile koymustum bunu yapmak icin unutmusum yine de ah mevsim gecisleri :) ah b12 eksikleri :) ah balik burclari :) diyerek kendimi kurtarayim :)))) ben bunu yapip birde herkese yapmalim kesinlikle ilac gibi gelecek ancak yorumlayamayabilirim sonuclari kendi aklimca yada goremeyebilirim belki sizinle paylasim geribildirim alabilirsem cok harika olur 💙

    YanıtlaSil
  23. veee yaptım sonunda :) teşekkürler

    YanıtlaSil
  24. Farkındalık oluşturan harika bir envantermiş gerçekten. Hepsi 1 olsun denecek özellikler konulmuş ama gerçek öyle mi dersen yapınca göreceğiz:) Ama şunu da biliyoruz ki bazen farklılıklar da güzeldir. Örneğin partnerinle aynı takımı tutsan ayrı bir zevki olur, tutmasan da ayrı bi muhabbet çıkar. Hayat her şeye rağmen güzel, güzel görebilene, güzellikleri keşfedebilene...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklılıkları olumsuz değerlendirmek için değil görmek ve uzlaşmak için de kullanırız biz.
      Teşekkürler :)

      Sil
  25. Benzer bir uygulamayı öğrenci ve velilere yapıyorum. Çocuk ile ebeveynin bakışına göre çocuğun özelliklerine dair.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle farkındalık oluşturan bir enanter :)

      Sil
  26. Güzel bir çalışma. Denemek gerek.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.