Portakal Çiçeği Festivali Eleştirisi


portakal çiçeği

Festivale dair bir yazı yazmayı düşünmüyordum ama çok fazla soran takipçim olunca ben de yazayım dedim.
Festival için aylar öncesinden tur şirketinde yerimizi ayırtmıştık. Özellikle ablam çok heyecanlıydı bu festival için. Bir de sevdiğimiz tur arkadaşlarımız da ısrar edince hep birlikte tura katıldık. Konsept doğrultusunda tur grubu olarak yeşil ve turuncu renkleri giymiştik .Hatta bize renk renk balonlar bile verdi tur şirketi. Festivale katılan en renkli tur biz olduğumuz için tanımadığımız insanlar bizim gruplarla fotoğraf çektirmek istedi.Resmen Rio Karnavalı  ya da Cennet Mahallesi gibiydik. Pembe peruklu ve değişik peruklar kullanan arkadaşlarımız bile vardı :)
Bu kadar hazırlıklı gittiğimiz festivalde ise maalesef umduğumuzu bulamadık. Sokaklarda iğne atsanız yere düşmezdi. Sanki tüm Türkiye buraya dökülmüştü. Tur şirketimiz tarafından hırsızlık için dikkatli olmamız istendi .Güvenlik güçleri bu kadar kalabalığa rağmen çok yetersizdi. İnsanlar birbirini eziyordu :( Kortej ise fiyaskoydu .Çok düzensiz aralıklarla yürüyen kostümlüler,onların arasına karışıp düzeni iyice bozan kitle çok garip bir görüntü sergiliyordu. Hiç anlaşılmıyordu  kimsenin kim ya da ne olduğu .Arkasından düzenlenen bir dans gösterisi oldu. Fakat barkovizyondan yansıtılmadığı için önde olan üç,beş kişi görebildi o gösteriyi. Tüm Türkiye'den o kadar insan geliyor ve bir barkovizyonla herkesin göreceği şekilde gösterinin yansıtılması düşünülmüyor,hayret :( Adana'da tüm oteller dolu olduğu için biz,akşam Mersin'de konakladık.Ertesi gün de Mersin'i gezmeye başladık. Fakat pazar olduğu için açık lokanta,dükkan yok :( Festivalden gelen onca insanın bir kısmının Mersin'de olacağının bilinmesine rağmen oturup yemek yiyecek yeri zor bulduk. Zaten girdiğimiz açık olan ticari işletmelerde de tuvalet yoktu :)
Aylar öncesinde şehir için bir organizasyon düzenleniyor ve bunun da şehir açısından önemli faydası var ama berbat bir organizasyonla turisti zora sokuyorlar. Bizim ülkemizde görüyorum ki profesyonelleşme yok. Sadece laf olsun diyerek işlerimizi yaptığımız sürece bu işler olmaz.Kan kaybedersiniz. Yine de iyi niyetli düşünerek belediye seçimlerinin yeni sonuçlanmasına veriyorum bu berbat organizasyonu :)
Pazar günü de Tarsus ve Mersin gezildi ve Ankara'ya dönüldü. Tüm aksaklılara rağmen biz yine de eğlendik.Otobüste eğlendiğimiz bolca videolarımız bile var. Fakat diyeceğim o dur ki birileri eksik varsa söylemeli,sadece birbirimize alkış tutarak ilerleyemeyiz değil mi? Sizi festivalden fotoğraflarla başbaşa bırakıyorum şimdi :)
Güzel geçsin gününüz :)
portakal çiçeği
portakal çiçeği

portakal çiçeği
portakal çiçeği
portakal çiçeği

festival
festival
festival

Portakal Çiçeği Festivali Eleştirisi Portakal Çiçeği Festivali Eleştirisi Reviewed by Yurdagül Çelik on Nisan 04, 2019 Rating: 5

45 yorum:

  1. aa mersinde de mi varmiş portakal festivali,adanada da varmış..🤔 ne güzel ya hekes civil civil,rio karnavalindaym sanki..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mersin'de yok.Adana'da yer kalmadığı için oralara geçtik :)

      Sil
  2. hakikaten renkli olmuş :) en azından siz birlikte güzel vakit geçirebileceğiniz kişilerle gitmişsiniz bu da güzel bir artı :)

    YanıtlaSil
  3. renkli bir tur olmuş, güzel eğlenceleriniz olsun her daim.

    YanıtlaSil
  4. Bir arkadaşımın da instagram hikayesinde gördüm. O da beğenmemiş. Bir çok eksik anlatmıştı. Ama en azından gittiniz gördünüz ve içinizde kalmadı. Fotoğraflar da çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim gelecek yıl,eksikliklerini düzeltirler :) Teşekkürler :)

      Sil
  5. 1 ay önce Adana ya gittim, çok güzel bir şehir özellikle her yerde turunç ağaçlarının olması benim gibi İstanbul dan çok çıkmayanlar için çok garipti. Ağaçlara hayran hayran baktım. Sevgi adası da çok güzeldi. :) İnsan gezmeli görmeli mümkün olduğunca... İyi ki katılmışsınız festivale :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ara ara böyle turlara katılıyorum :) Sevgilerimle :)

      Sil
  6. ne güzel bir gün olmuş 😊senin o güzel enerjine de hayranım güzel kadın sevgiler canım benim 😊❤🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah bir de İstanbul turu yapalım da sizi de görelim :) Öptüm Özlemciğim :)

      Sil
  7. Kesinlikle bir eksik varsa söylenmeli ve telafi edilmeli yoksa zaten bizim ilerlememiz mümkün değil. Keşke eleştirilere açık olsak ve eksikliklere kulak versek.Çok daha güzel bi memleketimiz olurdu eminim...
    Fotoğraf kareleri oldukça renkli olmuş yine de bir değişiklik olmuş hiç yoktan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Madem amaç iç turizmi arttırmak.öyleyse daha itinalı hazırlanmalı organizasyonlar :) Teşekkürler değerli yorumunuz için :)
      Bizim için de farklılık oldu evet :)

      Sil
  8. Bence güzel olmuş yine de.. portakal ile ilgili herhangi bir şey var mıydı satış olarak? Portakal reçeli, şurubu, likörü, sabunu vs. gibi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Portakal kolonyası ve reçelini gördüm.Daha çok süs eşyası satılıyordu.

      Sil
  9. Merhaba;
    Blog adresime askerde olduğum sebepten dolayı giremiyordum. Askerden geldim ve bloğu düzene koydum. Ziyaretinizi ve takibinizi beklerim. Konuyla alakalı değil ama kusuruma bakmayın. :)

    YanıtlaSil
  10. bende blogumda yazdım fikirlerimi, aksaklıkları hatta organizasyonu üstlenen nisandaadanada ekibi de dün yaşanılan aksaklıkların tespitini içeren bir yazı hazırlamış :)) seneye bunları dikkate alacağız diye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin yazınızı da merak ediyorum.Hemen okuyorum :)

      Sil
  11. Ne kadar renkli geçmiş. Aslında festival güzel görünüyor ama organizasyon zayıfmış. Bu da yetkililerin bakış açısıyla ilgili. Ya önemsenmiyor bıktılar artık, ya da festivalin büyüklüğünü kaldıramıyorlar. Neyse insanın yanında sevdikleri varsa her şekilde eğleniyor, teşekkürler güzel fotolar için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim,okuyup değerlendirdiğin için :)

      Sil
  12. Cok üzücü bu profesyonellik disi organizasyonlar. Oysa ki Türkiye ic ve discturizmden büyük gelir elde edebilir. Sizin grup cok renkliymis ama 😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım gelecek yıl düzeltilir aksaklıklar :) Biz yine de çok eğlendik :)

      Sil
  13. ne tatlıymış hiç duymadıydıım.

    YanıtlaSil
  14. Böyle özel günlerde gidilen yer anormal kalabalık oluyor.Arkadaşlarım Alaçatı Ot festivaline gitmiş, izdiham gibi kalabalıktan gittiklerine binpişma olmuşlardı. Maalesef bir yeri ,bir şeyi çok abartıyoruz.Hadi abarttık reklamını yaptı bari gelen onca insan için hazırlığın tam olsun.Organizasyon konusunda eksiğimiz çok maalesef.Bu tip artılı eksili gezi yazılarını okumayı daha çok seviyor ve tercih ediyorum.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sadece güzel yanlarının yazılmasından yana değilim.Eleştiriler yapılsın ki ona göre düzeltilsin diye düşünüyorum.
      Teşekkürler :)

      Sil
  15. Merhaba, Belli ki harika bir festival olmuş, umarım önümüzdeki sene takvim uyar ve katılabilirim. İzmir'de ki festivallerin takvimi için; https://www.tahsinduman.com.tr/izmirde-2019-yilinda-gerceklesecek-festival-ve-senlikler/ isimli yazımı okumanızı isterim. Ufak tefek aksilikler olsa da Festivaller güzeldir :))

    YanıtlaSil
  16. Bende gitmek istiyordum ama kısmet olmadı yaziyi okuyunca hayal kırıklığı oldu açıkçası ama yinede farklı yerler görmüş oldunuz 😊

    YanıtlaSil
  17. Dışarıdan eğlenceli görünüyor ama organizasyon olmayınca karışıklık da kaçınılmaz tabi..

    YanıtlaSil
  18. Yurdagül hanımcım bir bahar mimi pas ediyorum size, cevaplarınızı merak ediyorum, sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İspanya'ya gideceğim.Gitmeden yapayım hemen :)

      Sil
  19. Alaçatı Ot Festivali için de benzer şeyleri söylüyor gidenler. Ben zaten bu tarz festivallerin eskiden bulunduğu yörede yapıldığını ve o yöre halkının katıldığını, festivallerimizin de popüler kültüre kurban gittiğini, alt yapıyı güçlendirmedikleri için izdihamın yaşandığını düşünüyorum. Eğlendiklerin, keyif aldıkların yanına kar kalsın Yurdagülcüm. Çok güzel görünüyorsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Neslihan :) Sıkıntılar olsa da eğlendik dostlarımızla :) Umarım gelecek yıl daha iyi bir organizasyon olur.Burdur Lavanta Festivali gayet güzeldi :)

      Sil
  20. Savaşçıları anlamadım. Son portakal bükücü gibi durmuşlar:).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişiklik olsun diye o tarz yapmışlar sanırım :) Siz söyleyince ben de tekrar baktım fotoğrafa :)

      Sil
  21. Çok renkli bir festival olmuş. Her taraf rengarenk gibi :)

    YanıtlaSil
  22. Bir türlü tarih uyuşmazlığından dolayı gidemediğim festival...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok problemliydi organizasyon.Bence çok şey kaçırmadınız....

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.