Kör Alan ve Psikolojik Yorumlama


03.02.2019 Pazar günü yaptığım canlı yayın.Bir önceki paylaşımda belirttiğim kör alana dair biraz daha açıklama yaptım,psikolojik yorumlamaya değindim ve son olarak size bir alıştırma önerdim :) 
Faydalı olması dileğiyle...
Kör Alan ve Psikolojik Yorumlama Kör Alan ve Psikolojik Yorumlama Reviewed by Yurdagül Çelik on Şubat 05, 2019 Rating: 5

12 yorum:

  1. önceki yorumda "çık alan" demişim ama şimdi çaktım meseleyi,"kendi kişilik penceremizi" bulabilmek için,kendimizin eksik taraflarını bulmamıza yarayan "kör alan"ı seçmemiz daha mantıklı gibi gözüküyo,anlatımınız da bunu gösteriyo gişbi gibi..elinize sağlik..✔😊

    bu arada goole+ profilinizi kaldırdınız sanmıyosam,blogger profil linkinizde bi problem var galiba,sadece linkiniz çıkıyo,resminiz de yok..profil sayfanızın sağ köşesin de "Profili Düzenle" ye tıkladığınızda, buradan görünmesini istediğiiz yazı başlığı ve resim de ekleyebilirsiniz..kolay gelsin efenim..✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kaldırdım google+'yı :) Teşekkür ederim,düzenlemeye çalışacağım :)

      Sil
  2. Sadly I don't speack your language so I can't understand yyour video, I am wondering if you are talking about a review of the book "the blind zone", I heared about it several persons talkig until now.
    Regards,
    Flo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. No, I'm not talking about a book. I'm talking about a blind area in psychology. I'm sorry you didn't understand our language.

      Sil
  3. Önerdiğin alıştırmayı şimdilik ancak kızımla yapabilirim. Ona benim için yazacaklarına kırılmayacağıma söz vereceğim öncelikle. İnsan kendi kusurlarını görmekte bilinçli ya da bilinçsiz olarak körleşebilir. Yine çok yararlı bir paylaşımdı. Emeğine,nefesine sağlık Yurdagül. Sevgilerimle kızım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ablacığım :) Kolaylıklar dilerim :)

      Sil
  4. Son yazımda (tarifimde) "güler yüz" kelimesine size dış link verdim.
    https://tariflimutfak.blogspot.com/2019/02/eskisehirden-gelen-lezzet-bt-bt-corbas.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet okudum yazınızı.Hikayeyi biliyordum ama hikayedeki baharatın bu olduğunu bilmiyordum.

      Sil
  5. İyi geceler.
    İlk video da çalışmalarını izlemiştim..
    Bugünde kısmet oldu,çok değerli bilgileri öğrenmenin yanısıra sende ki gelişimi de farkettim.
    İfade şeklin,sade anlatımın gereksiz yabancı terimlerin olmadığı,her seviyede insanalara seslenişinden çok etkilendim.
    Tebrik ederim.
    GÜLÜCÜK...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Elimden geldiğince çalışıyorum ve uğraşıyorum.Kendimdeki değişimin üçüncü gözle yorumlanması beni mutlu etti :) Kocaman öpüyorum ben de :)

      Sil
  6. Çok doğru anlatmışsın ya, kişi kendini hiiç anlamıyor cimri diyorum hayır tutumluyum diyor gibi gibi ona anlatamayınca bende bıraktım söylemekten. Hiç iyi bir şey değil ama insanın kendini bilmemesi değişmemesi kabullenmemesi,insanla uğraşmak zor. Kendimizi fark etmemiz bence de ennn en önemli olay! Bende de her lafın altında bir mana aramak var evet orada ben suçlu oldum genelde.:/ Azcık daha törpüledim bu huyumu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer kişi kaçıyor ve görmek istemiyorsa hiç zorlamamak gerek.Çünkü dışsal olarak mümkün değildir bir şey yaptırmak.Elimden geldiğince ben de anlatmaya çalıştım :) Törpülemek,köşeli olmaktan daha iyidir.Sert ağaçlar kolayca kırılır,esnekler ise rüzgarda uyum sağlar duruma...

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.