Film Önerisi Gizli Dünya


Bundan birkaç gün önce bir takipçim''Yurdagül hocam,artık film önermiyorsunuz.Halbuki ben önerdiğiniz filmleri izliyor ve arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum.''dedi.Öyle olunca biraz mahcup oldum.Tabi ki film izliyorum ama izlediğim filmi anında bloga yazmazsam  unutuyorum :( Bu filmi de 2 gün önce zihnim derslerden allak bullak olduğunda izlemiştim.Ablam önerdi sağ olsun :) Dikkatimizi çeken iyi bir yapıt (belgesel,film,yazı,konuşma vs)olunca mutlaka birbirimize önerir,sonra da konu üzerinde beyin fırtınası yaparız.
Bu kadar girizgahtan sonra gelelim filme.Film 2015 yılı yapımı.Birçok dalda Oscar'a aday gösterilmiş.Emma Donoghue’nun aynı adlı çok satan romanından beyaz perdeye uyarlanan film, 17 yaşındayken ‘Old Nick’ adını taktığı bir adam tarafından kaçırılan ve adamın evinin arka bahçesinde yer alan bir kulübeye hapsedilen Joy Newsome ile kulübede doğan oğlu Jack’in hikayesini anlatıyor.

Filmde özellikle 5 yaşındaki bir çocuğu canlandıran Jacob Tramblay'ın oyunculuğuna hayran kaldım.Bu çocuk daha önce de size önerdiğim Wonder(Mucize)filminde de oynamıştı.Bu filme dair yazıya bakmak isterseniz şurada

Filmde Jack ve annesinin hapis tutuldukları odada rutin günleri anlatılıyor.Dış dünyayla sadece tepeden vuran bir ışık ve televizyon sayesinde haberdar oluyorlar.Düşünün ki 5 yaşına kadar bir çocuk gelmiş ve hiç ağacı bilmiyor,yolları bilmiyor,başka insanları,evleri hiç bilmiyor.Televizyonda gördüklerinin sadece bir hayal olduğunu düşünüyor.Aslında trajik olan bir konu olmasına rağmen trajediyi ve şiddetin ön plana çıkmamasına gayret edilmiş.Dünyayı sadece yaşadıkları 4 duvar zanneden Jack'în oldukça geniş bir hayal dünyası var.Öyle umutsuz ve mutsuz bir çocuk değil.Aynı zamanda da çok zeki :) Filmdeki mimiklerine de güldüm ara sıra.Tabi ki annesinin de oyunculuğu yadsınamaz ama bu filmde çocuğun gözünden olan sahneler benim daha çok dikkatimi çekti.Daha fazla ayrıntı vermek istemiyorum.Filmin ikinci yarısı ise bambaşka bir süreçle devam ediyor.


İzleyin ama gerçekten önemli anekdodları yakalayın olur mu :) Konusu gerçekten sıra dışı çünkü.

Sonuç olarak Gizli Dünya’nın, yarattığı etkileyici imgelem dünyası, akıcı film dilli ve başarılı oyunculuk performanslarıyla  kaçırılmaması gereken filmlerinden biri olduğunu söyleyebilirim. Oscar Ödül Töreni'nin ses getiren filmlerinden olan Gizli Dünya, bütün bu sebeplerden dolayı izlenmeye değer bir çalışma.
Film Önerisi Gizli Dünya Film Önerisi Gizli Dünya Reviewed by Yurdagül Çelik on Ocak 08, 2019 Rating: 5

44 yorum:

  1. Hep beklenti içindeydim nasıl hangi film önereceksiniz diye..Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık daha dikkat edip,mümkün olduğunca daha çok film önerisi koymaya çalışacağım :) Dilerim zevkle izlersiniz :)

      Sil
  2. Arkadaşınız iyiki film önerisi yapmanızı hatırlatmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanımadığım ama sıkı takipçilerimden :) Teşekkürler :)

      Sil
  3. Bu aralar çok yoğunum buralara arada sırada gelebiliyorum. Gelir felmez yine güzel bir konu ele aldığınızı gördüm. Film tanıtımı için teşekkürler. İlk fırsatta izlemek isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seveceğinizi düşünüyorum.Umarım yoğunluğunuz geçmiştir :)

      Sil
  4. Konusu değişik bakarim bi, sende my sassy girl izle bak bayılırsın çok iç açıcı bir film .

    YanıtlaSil
  5. Öneriniz için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum yaptığınız için ben teşekkür ederim :)

      Sil
  6. Filmi izleyeceğim kısa zamanda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlediğinde senin de yorumunu merakla bekliyorum.Psikolojik çözümlemeler de var baya...

      Sil
  7. Çok güzel bir filmdi bence de. Epey zaman oldu ben izleyeli.

    YanıtlaSil
  8. Benim de çok sevdiğim filmler arasındadır bu film, bir ara yeniden izleyeceğim sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bir süre geçsin tekrar izleyim diyorum.Kaçırdığım psikolojik kısımlar olabilir belki...

      Sil
  9. Ailecek izleriz o zaman :) Teşekkürler şeker :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence ailecek izlenir :) İyi seyirler şeker :)

      Sil
  10. Film önerisi için teşekkürler.İlgi çekici bir konusu var.Ancak bütün dünyası 4 duvar olan bir çocuğun hayal dünyasının geniş olması biraz fantastik olmuşa benziyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Televizyon ve annesinin anlattıkları hayal dünyasında etkili.Sizin söylediğiniz gibi fantastik değil çok gerçekçiydi.Sevgi ve saygılarımla :)

      Sil
  11. Filmi izlemeyi düşünüyorum. Bu aralar televizyonu izlemeyi bıraktım. kitap ve filme yöneldim. Tavsiye için teşekkürler. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenirsin.Etkileyici bir film olduğunu düşünüyorum...

      Sil
  12. filmi izlemedim ama yabancı filmlerdeki psikoloji (daha çok duygusal) temalı filmlerin sıkça artmış olduğunun farkına vardım..anlatımınıza göre de, bu da onlardan biri olmalı..emotional an movie..✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Psikolojik çözümlemeler fazla evet.Ben de zaten alanım olduğu için daha çok psikolojik çözümlemelerin olduğu filmler öneriyorum...

      Sil
  13. İzlemeye değer doğrusu, diğer filmi de izleyeceğim, tesekkür ederim Yurdagül hanım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki film de çok güzel.Beğeneceğinizi düşünüyorum :)

      Sil
  14. Filmin konusu çok güzelmiş, hafta sonu filmim hazır oldu sayenizde :) teşekkürler.

    YanıtlaSil
  15. Ilgin bir konu not alayim canim. Ben de not almazsam bloga yazmayi unutuyorum 😊

    YanıtlaSil
  16. Oscar'ı boşuna almamış demek ki..Gerilim var mı?

    YanıtlaSil
  17. Her akşam bir film izlemeye başladık şu ara. Tavsiyen üzerine dün akşam bu filmi izledik. Biraz dağıldık doğrusu. Üstüne Nothing Hill izleyip anca kendimize gelebildik. Şiddetin ön plana çıkarılmaması kısmına katılmıyorum. Bence tevavüz filme damgasını vurmuş ve şiddetin en ağır hali.
    Filmde bazı yerler beni düşündürdü. Bir odanın içinde 7 yıl boyunca dışarı çıkmadan, dışarıyı göremeden, bir çocukla birlikte yaşamak nasıl fiziksel ve psikolojik sorunlara yol açmaz? Biz konforlu evlerimizde bir hafta dışarıya çıkmayalım psikolojimiz hemen değişiyor. Bir de kadının dışarı çıktıktan sonra bir gün annesini suçlaması (kibar olmamı istedin diye köpeği olan adama yardım ettim demesi), küçücük bir odada insanlardan uzakken çocuğun kendisini daha mutlu hissetmesi beni etkileyen noktalar. Darmadağın etse de izlenmesi gereken bir film.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım orada bir yanlış anlaşılma olmuş.Tabi ki şiddet var ama görsel olarak kan revan türü şeyler yok.Kastım oydu.Filmin kurgusunda zaten mağduriyet mevcut.Fakat çok çok da abartılı görsellerle anlatılmamış,kastım buydu.İzlediğiniz için ben de teşekkür ederim :)

      Sil
  18. Tavsiye için teşekkürler Yurdagül'üm. Ama sanırım benim gibi bir duygusal için riskli. Üstelik ben seyrettiğim filmin etkisinden çok geç çıkıyorum. Sevgilerimle canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen izleme öyleyse ablacığım,seni sarsabilir.Sevgilerimle ablacığım :)

      Sil
  19. Tatilde olduğuma göre rahatça izleyebilirim:) tavsiye için teşekkürler hala ♡

    YanıtlaSil
  20. Her iki filmide izledik Yurdagul hanım, öneri için teşekkür ederiz.
    Mucize de Auggi'nin mücadelesi, ailesinin desteği çok etkileyici..
    Okul müdürünün olata yaklaşımı, sorunlu öğrenciye, ailesinin verdiği tepki, asıl sorunun kendilerinden olduğunu görmemesi.... Akılda kalıcı sahneler...💓💓💓

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet iki film de etkileyici :) İzlediğiniz ve yorum yaptığınız için de size teşekkür ederim :)

      Sil
  21. Filmi listeme aldım. Teşekkürler Yurdagül hanım. Ben istagramdan takip ettiğiniz avcı kişisi :) Bloğuma da beklerim. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  22. I haven't seen this movie but your review is intriguing me very much. Can't wait to see the Oscars too, I am sure there will be some surprises, as always.
    Regards,
    Flo

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.