Stres İçin Vücut Tarama Egzersizi

stres

Rahatlamak için zaman zaman bu egzersizlere ben de başvuruyorum.Size önereceğim egzersiz uygulaması ise şöyle;

  • -Sırt üstü uzanın, bacaklar açık, kollar yana uzanmış, gözler açık ya da kapalı olabilir. Nefesinize odaklanın, nefes alırken karnınızın yükselişine ve nefes verirken inişine izin verin. Yaklaşık 2 dakika kadar derin nefes alıp verin, ta ki rahat ve gevşek hissetmeye başlayıncaya kadar.
  • -Dikkatinizi sağ ayak parmaklarınıza yöneltin. Nefesinize odaklanmaya devam ederken, hissettiğiniz tüm duyumları fark edin. Her nefesinizin parmaklarınıza doğru kaydığını hayal edin. 1 ya da 2 dakika bu bölgeye odaklanmış vaziyette kalın.
  • -Dikkatinizi sağ ayak tabanınıza verin. Vücudunuzun bu bölgesindeki tüm duyumları hissedin ve her nefesinizin ayak tabanınızdan aktığını hayal edin. 1-2 dakika sonra dikkatinizi sağ ayak bileğinize verin ve tekrarlayın. Sonra sol baldır, diz, uyluk, kalça için aynı adımları tekrarlayın. Buradan, alt sırt bölgesi ve karın, üst sırt ve göğüs ve omuzlar üzerinden gövdeye doğru ilerleyin. Vücudunuzun ağrı veya rahatsızlık oluşan bölgelerine dikkat edin.
  • -Sağ el parmaklarınıza odaklanın ve el bileği, ön kol, dirsek, üst kol ve omuzlara doğru hareket edin. Sol kol için tekrarlayın. Boyun ve boğaz üzerinden geçerek, son olarak yüzünüze, başın arkası ve başın en üst kısmına ulaşın. Çene, ağız, dudaklar, dil, burun, yanaklar, gözler, alın, şakak ve saçlı derinize odaklanın. Başın en üst bölgesine ulaştığınızda, nefesinizin vücudunuzun ötesine ulaşmasına izin verin ve kendinizi üzerinde durduğunu hayal edin.
  • -Vücut taraması tamamlandıktan sonra, bir an sessizlik ve dinginlik içinde rahatlayın. Vücudunuzun nasıl hissettiğini fark edin. Sonra yavaşça gözlerinizi açın. Gerekirse gerginleşmek için bir müddet bekleyin.
  • (Kaynak;http://www.bilisseldavranisci.org)



  • Hadi bakalım kolay gelsin :))

Stres İçin Vücut Tarama Egzersizi Stres İçin Vücut Tarama Egzersizi Reviewed by Yurdagül Çelik on Şubat 28, 2021 Rating: 5

21 yorum:

  1. Stresimi atmak için genelde ya dizi izliyorum ya da baş aşağı yatıyorum. Sanırım bunu denemek daha sağlıklı olacak :D

    YanıtlaSil
  2. ilginç..🤔yeni yeni şeyler öğrenmek ne güzel..✔emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
  3. Evet su,negatif enerjiyi nötralize eder.Psikolojiyle uyumlu :)

    YanıtlaSil
  4. Stresli biri olarak bu tekniği deneyeceğim. Ben stresli olduğumda yürüyerek kafamı dağıtmaya çalışırım ama bu yol da güzel gözüküyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce biraz zorlanabilirsin,ama zaman içinde giderek daha rahat yapabileceğine inanıyorum :) Kolay gelsin :)

      Sil
  5. Şöyle bir ağız tadıyla uzanabilsem..Uzandığım an ya Derin ya Egemen üstümde :)))) Bak ne sinir kalıyor ne stres o zaman :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))Çocuklar çok iyi psikoterapistlerdir.Onlardan öğreneceğimiz çok şey var :)

      Sil
  6. En güzeli hiç bir şeyi dert edip stres yapmamak. Ama bu günümüzde mümkün degil malesef. Neyse ki stres rehberimizi sayenizde kesfettik. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bir miktar stres,motivasyon için gerekli.Hiç stres olmasa üretmeye,çalışmaya ve kendimizi korumaya gerek bile duymayız.Dozajın yüksek olması ama önemli sorun.
      Güzel düşünceniz için çok teşekkür ederim :)

      Sil
  7. Deneyeyim ama ben böyle meşakatli şeylerden sıkılıyorum. Ben en iyisi şarkı söyleyeyim ya :)

    YanıtlaSil
  8. Oyy, bu çok zor. Benim o kadar sabrım yok,yapamam sanırım.Strese girdim inanın ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben düzenli yaptığım için böyle şeyler bana zor gelmiyor.Daha nasıl basitleştirebiliriz onu düşüneyim ben :)

      Sil
  9. bende şarkı söylerim tabi içimden :)) dinlerim en iyi stres atma yöntemim :)) ama bu bunlarda güzelmiş aklımda kalsın yani emeğine sağlık canım benim sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Davranışlarımız, hareketlerimiz duygu ve düşüncelerimizi etkiliyor. Bu bakımdan iyi bir ruh hali için egzersiz önemli.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.