Tanrılar Okulu Kitap Önerisi

Kitap Önerisi

Uzun süredir okumak istediğim kitaplardan biriydi.Bu kitap,tüm dünyada derin bir yankı uyandırmış,bildik değerleri alt üst etmişti.Ben de nihayet bugün itibariyle kitabı bitirdim.Yavaş yavaş notlar alarak okudum kitabı.Yani kitap,çerezlik bir kitap değil.Derin felsefi bilgiler içeriyor. 
Bu önemli kitap,İtalyan yazar Stefano D'Anna tarafından yazılmış.Kitapta kendi hayat hikayesini anlatmış.Kitap uzun süre tüm dünyada çok satanlar listesine girmiş.Kardeşiyle bu kitabın telif hakları yüzünden mahkemelik olmuş.2014 yılında  ise kanser hastalığından Stefano D'Anna hayatını kaybetmiş.
Kitabın dili bana ağır gelmedi.Fakat önemli ayrıntıları kaçırmamak için  iyice odaklanarak okumaya çalıştım.Biraz alıntılara yer vereyim okuyup okumayacağınıza siz karar verin isterseniz :)


-Bir insana ömründe en fazla bin defa dolunayı izleme fırsatı verilir, ama büyük bir olasılıkla bu insan, yaşamının sonunda onu bir kez bile izleme zamanı bulamamış olacaktır.
-Dışarıda karşılaştığın engeller içinde taşıdığın sınırlardır. Sen de korkuyu ve endişeyi yaratanlar bu olanlar değil, aksine bu olanları yaratanlar senin korku ve şüphelerindir.
-Bağımlı olmanın en kesin dışavurumu bir işte çalışıyor olmaktır.
-İnsanın en büyük yanılgısı, dış koşulları değiştirebileceğine ve dünyayı düzeltebileceğine inanmaktır. Halbuki ancak kendimizi değiştirebilir, tutumlarımızı farklılaştırabilir, tepkilerimizi düzeltebilir ve hissettiğimiz olumsuz duyguları ifade etmemeye çalışabiliriz.
-Başkalarına ve başkalarının mevcudiyetine ve yargılarına bağımlı olmaktan daha kötüsü yoktur. Tüm bunlardan kendini kurtarabilmek uzun bir hazırlık gerektirir. Kendini eğitmek zorundadır.
-Dünya çiğnediğin bir sakız parçasıdır, dişlerinin biçimini alır.
-İste, ama asla isteklerinin bağımlısı olma!
-Geleceği bilmek mi istiyorsun? O halde kendini bil!
-Para için endişelenme. Sen kendin için, kendi bütünlüğün için endişe duy. Para ihtiyaç duyulduğu anda sana gelecektir. Sen kendine güven, düşlerine inan, işte o zaman güzel bir hayat için gereken tüm paraya sahip olacaksın. En içten düşlerinin başyapıtı sensin.
-Dış dünya, senin içindeki yaratıcılığın sadece solmuş bir gölgesi, eşsizliğinin silik bir belirtisidir.
-En büyük devrim, tüm girişimlerin en büyüğü, hatta tek ve en anlamlı
olanı, kendini değiştirmektir.
-Bağımlı olmak, istem dışı bile olsa, her zaman kişisel bir seçimdir. Hiç kimse veya hiçbir şey, seni bağımlı olmaya zorlayamaz; bunu ancak sen yaparsın.
-Bir kişi yaşamındaki olayları değil, yalnızca onları göğüsleme biçimini değiştirebilir.


-Günümüzdeki çalışanların içinde bulundukları koşulların, eski dönemlerdeki köleliğin çağdaş bir uyarlamasından başka bir şey olmadığı anlaşılıyordu.
-Özgürlüğünü bir avuç uydurma gerçekliğin içine hapsettin. Sana dayatılan sahte uykundan uyanmanın, cehennem misali bir yaşam görüşünü bırakmanın artık zamanı geldi!
-Dreamer, "Yoksulluk, kişinin kendi sınırlarını görememesi demektir,"diye açıkladı. "Yoksul olmak, kişinin hoşlanmadığı ve yapmayı seçmediği bir iş karşılığında kendi yaratıcılık hakkından vazgeçmesidir."
-Bir Okul düşledim Ekonomi ve ahlaki değerler, eylem ve düş, fmansal güç ve sevgi gibi daimi çatışma halindeki karşıtlıkları uzlaştırma konusunda yeni nesil liderler yetiştirecek bir okul..
-“İnsan, anladığı kadardır." dedi. "İnsanlar farklı anlama düzeylerine sahiptirler.
Aralarındaki gerçek eşitsizlik de budur!”
-Lafı hiç dolaştırmadan, doğrudan konuya girerek bana "Varlığını hafifletmek ciddi bir emek ister," dedi. "Bunun için ebeveynlerinin öğretmenlerinin, felaket tellallarının ve kıyamet habercilerinin sana dayatma yoluyla öğrettikleri her şeyi arkanda bırakman gerekir. Onlardan, kurbanlık bilincine nasıl düşüleceğini, nasıl sefil, yoksul ve hasta olunacağını öğrendik." Ardından, yavaşça yüzünü yüzüme yaklaştırarak ekledi,"Onlardan, ölmek için binlerce yol öğrendik. milyonlarca Uygarlığın doğuşundan beri bilinci perdelenmek suretiyle uykuya yatırılan insana, 'nesilden nesile kirlenme yolu ile', kendilerinin kıt ve sınırlı olduklarına körü körüne inanmaları öğretildi."
Kitap Önerisi

Tanrılar Okulu Kitap Önerisi Tanrılar Okulu Kitap Önerisi Reviewed by Yurdagül Çelik on Mart 05, 2021 Rating: 5

29 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Okuduğunuz için ben teşekkür ederim :) Sevgi ve saygılarımla :)

      Sil
  2. Kesinlikle yavaş yavaş, sindire sindire hatta notlar alına alına okunması gereken bir kitap.
    Paylaştığın alıntılar da harika olmuş. Eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim :)Güzel bir hatırlatıcı oldu bana da :) Sevgilerimle :)

      Sil
  3. Bir defada okumaktan çok başucunda durup ara ara bir kaç bölüm okunacak bir kitaba benziyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle bir başucu kitabı.Bu kitapla ilgili dünyanın bir çok yerinde seminerler düzenleyen gruplar var.

      Sil
  4. Daha çok başucu kitabı gibi. Ara ara yeniden okunmalı. Tek defada okudum bitti demek bence kitaba haksızlık olur gibi. Listeme aldım canım. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle ara ara bakılacak bir kitap.Okunmalı :) Ben,teşekkür ederim canım :)

      Sil
  5. Alıntılar çok güzel. Sindirilerek okunduğunda çok şey katacaktır insana. Emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yavaş yavaş okumak,güzel oldu :) Teşekkürler :)

      Sil
  6. Kitap "düşünüyorum o halde varım"ın geniş yorumu diyebilir miyiz acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam olarak öyle diyemeyiz ama kısmen olabilir :)

      Sil
  7. Uzun zaman oldu okudum ama hic aklimda kalmamis. Kütüphanede varsa tekrar okuyayim 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar tekrar okunacak bir kitap gerçekten :)Geç kalmışım ben okumaya :)

      Sil
  8. Bende bunu birkaç yerde gördüm epey merak ediyordum çok iyi bir yazı olmuş Abla

    YanıtlaSil
  9. Kitaplardan bahsetmeniz ne hoş olmuş :) bende ilk hikayemi yazdım. Sizin yorumunuz benim için önemlidir. Bakmanızı tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  10. Ben o zaman çok şanslıyım... Onun bir seminerine gitmiştim. Çok kibar biriydi. Konferansta, bana şunu söyledi. Belki de bu yönüm benim zayıf noktalarımdan biriydi. "Neden İngilizceyi konuşmuyorsunuz? Sizi başkası çevirse bile siz gibi anlatamaz ki..." Bir de şunu söylemişti; hiç unutamıyorum. "Eğitim sisteminde bir çok şey kişilere verilir. Yalnız, hayat yolunda düştüğünde nasıl oradan kalkması gerektiği -becerisi- öğretilmez...."
    Tanrılar Kitabı'nı altı ay gibi bir zamanda bitirdim. Bence yoğun bir kitap.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çeviriler gerçekten de eksik kalıyor.İngilizceyi bilsek ne kadar vizyon katardık kendimize.Bize sunulanı kabul etmek zorunda kalıyoruz böylece :(
      Seminerine gittiğiniz için bence de çok şanslısınız çok :)

      Sil
  11. hheey çok iyi kitap tabii, yazarı ile tanıştım yaaa, istanbula gelmiştii :)

    YanıtlaSil
  12. İlginç resim ve karikatürlerle bezenmiş yazınızı ilgi ve beğeniyle okudum, izleyiciniz oldum. Sizi benim yazı ve şiirlerimi okuyup izlemeye davet ediyorum. Dost selamlar.
    www.erhantigli.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uğruyorum ve takibe alıyorum tabi ki :) Sevgi ve saygılarımla :)

      Sil
  13. Ennn başucu kitabımdır, durup durup yine okurum:))Bana katkısı inanılmazdır.Ne kadar iyi bir şey yapmışsın kitabı tanıtarak ve içinden alıntılar yaparak.Herkes okumalı kendini hazır hissettiğinde..Ben de en çok şu sözünü severim; "Düşle! Düş var olan en gerçek şeydir" 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir söz gerçekten :) Benimle aynı fikri ve duyguları paylaşmanız da mutlu etti beni :) Teşekkürler :)

      Sil
  14. Benim de okumak istediğim bir kitap bu :)

    YanıtlaSil
  15. Okumadım ama tabii okumak isteriz,ne zaman okuruz,Allah bilir artık..Kardeşiyle telifli mahkemelik olması ve yazarın ölmesi üzücü olmuş ama değerli bir yayın bırakmış..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yayın çok fazla okunuyor bir çok ülkede.Teşekkürler :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.