Kitap Önerisi Kayıp Kız



Yaklaşık 600 sayfalık kitabı,birkaç gün içinde hızlıca bitirdim.Bu kadar hızlı bitirmemim  tek sebebi tabi ki ödünç olduğundan değil.Hızlı ilerleyen ve insanı sık sık ters köşe yapan bir roman.Kitap,New York Times çok satan listesinde uzun süre bir numara kalmayı başarmış.Gerilim türü olduğu söyleniyor ama bana gerilim gibi gelmedi.Eğer gerilim hissetseydim devam edemezdim kitaba :) Kitap,çok sattığı için filmi de yapılmış.

Kitapla ilgili okuyucu yorumlarına da yer vererek tavsiyemi bitiriyorum.
-Çok heyecanlı bir kitap. Kadın karakterin zekası hayranlık uyandırıyor. Bu arada uyarayım uyku düzenini bozuyor başlayınca hemen sonunu öğrenmek istiyor insan. Kısaca edebi tür değil şöyle hafifinden heyecanlı kafa oyalayacak şeylerden istiyorsanız bu kitap size göre.
-Çok farklı, etkileyici ve soluksuz okunan bir roman.
-Gerilim türünden ziyade aile ilişkisi, aldatma, intikam, arkadan iş çevirme, planlar, kadın - erkek ilişkileri vb. barındıran boş zamanda okunabilecek bir kitap. Çok fazla beklenti içinde olmamak gerekir.
-Üç bölümden oluşan,merak unsurunu zirveye ulaştırdığı yadsınmaz bir gerçek olan kaliteli bir eser...Bölümler arası geçişlerde,bitirdiğiniz diğer bölüm için bir o kadar şaşırıyor ve karakterin zeka kokan hamlelerine şahit oluyorsunuz... Başladıktan sonra bir an önce bitirmek için sabırsızlanabilirsiniz...
-Vay beeee gerçekten süper bir kitaptı. Olacakları tahmin ettiğimi sandığım anda kendimi ters köşede buldum.Sonuna kadar heyecan ve merakla okudum. Daha önce okuduğum hiç bir kitaba benzemiyor. Çok farklı bir anlatımı var. Aynı olayı hem kadın kahramandan hem erkekten dinliyorsunuz. Sanki her anı onlarla yaşıyorsunuz. İkisine de hak verdiğim zamanlar oldu. Sinirlendim, endişelendim, heyecanlandım, Yani kısaca ben çok beğendim. Kesinlikle tavsiye ederim.


Kitap Önerisi Kayıp Kız Kitap Önerisi Kayıp Kız Reviewed by Yurdagül Çelik on Ağustos 24, 2021 Rating: 5

45 yorum:

  1. Ben de filmi izleyip blogda yazdım baya oldu, geçenlerde de aklıma geldi kitabını okusam diye sonra senin a b tipi kişilik yazında da denk geldim 😄. Bu yayını okuduktan sonra daha da istedim okumak 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha yeni yayınladım ve hemen yorum geldi :) Ne kadar hızlısın:) Sürükleyici güzel bir kitap :) Filmini de dün akşam izledim ama kitabını daha çok beğendim :)

      Sil
    2. Haha, ikidir böyle oluyor :). Geçen başka bir blogda da oldu. Tesadüf tam okuma listemi açtığımda ilk bu yazı çıkıyor ben de okuyup yorum yapıyorum dakikaya falan bakmadan :).

      Sil
    3. Eş zamanlılık yaşıyorsun demek ki bu dönem :) Bu bizim seninle aramızdaki olumlu frekanstan da kaynaklı :)

      Sil
    4. Yaa ne tatlısın, bence de kesin öyle :).

      Sil
  2. Önerilerinizi severek takip ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Polisiye ama tabi ki içinde psikoloji de var :) Teşekkürler :)

      Sil
  3. Farklı duygulara sürükleyen kitaplar her zaman güzeldir. Farklı iki karakterin dünyasından olaylara bakmaksa, daha güzel... :)

    YanıtlaSil
  4. Ben niye bu tür kitaplara başlayamadım henüz :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başlamak zorunda değilsiniz :) Neyi seviyorsanız onu yapın :)

      Sil
  5. İyice ilgimi çekti bu iki kitap:) son aldıklarımı bir okuyayım da bakayım.
    Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baş ucu kitabı değil ama sürekleyici kafa dağıtıcı :)

      Sil
  6. Anlatımınız insanda okuma isteğini güçlendiriyor. Zaman zaman polisiye kitaplar okumak düşünceyi de hızlandırıyor. Okuyucuyu sürpriz sonuçlara hazırlayan, düşündüren romanları seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ara ara böyle kitaplar okuyacağım.Dediğiniz gibi farklı düşünceleri yakalıyorsunuz :) Teşekkürler :)

      Sil
  7. Henüz okumadım. Merak sardı şimdi :)

    YanıtlaSil
  8. Kitap okumayı bende çok seviyorum ama tür olarak bu türleri hiç okumadım aklımda bulunsun😊

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşıma hediye bakıyordum, sizin bu önerinizi görünce dayanamadım hemen kargoyla evine yolladım, bu tesadüf için teşekkürler:)...

    YanıtlaSil
  10. Ben filmini izlemiştim. Müthişti. Eminim kitap daha da başarılıdır. Bu kadar kısa sürede 600 sayfa bittiğine göre yanılmıyorumur sanırım... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitapta her bölümde farklı heyecan ve sürprizle karşılaşıyorsunuz :) Hızlıca ilerlerdi :)

      Sil
  11. Merak uyandiran kitaplari seviyorum. Simdilik sevgili deep in kitaplarini okuyorum. Onlar bitince yeni arayislara gececegim. Bu arada ben de ödünç kitap isini hiç sevmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da değişik bir tarz.Okumasanız bile filmini tavsiye ediyorum :)

      Sil
  12. Tarzının dışında okunan kitapların insanın vizyonel gelişimine katkı sağladığını düşünürüm. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle sizin gibi düşünmeye başladım :) Ara sıra farklı deneyimler hoş lezzetler bırakır insanda :)

      Sil
  13. Ters köşe getiren kitapları ve filmleri seviyorum ve iki tarafın da gözünden anlatılan kitaplar çok daha ilginç oluyor :) Ben de zaman zaman kitap alışverişi yapıyorum arkadaşlarım ve özellikle kardeşim ile çünkü böylece daha çok kitap okuyorum almaya her zaman yetişemeyebiliyorum :) İki çocuk olunca öncelik onların kitabı oluyor tabii ki :). Ama onların okuduğu türler henüz beni sarmıyor :)). Paylaşım için teşekkürler sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir tek kız kardeşimle yaptığım kitap takasında huzursuz olmuyorum onun dışında kitap istediğiniz gibi dönmeyebiliyor.Eğer çok sevdiğim kitapsa zaten hiç veremem :)) Teşekkürler :))

      Sil
  14. Trendeki Kız'ı okuduğum sıralarda devamlı bu kitapla karşılaştırıldığını görmüştüm ve çok heveslenmiştim bunu da okumaya. Fakat bir hata sonucu yanlışlıkla filmini izledim :D Kitaptan uyarlama olduğunu anladığımda iş işten geçmişti. O yüzden Kayıp Kız'ı okuyamadım, çünkü kitapta bir gizem olduğundan hiç keyif alamayacağımı biliyorum.. Yine de sizin beğenmenize çok sevindim :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce kitabı okusaymışsınız iyi olurmuş.Trendeki Kız'ın da filmi çıktı ama vizyondayken gidememiştim.Uygun zamanda internete düşünce o filmi de izlemek gerek :)

      Sil
  15. Ben de filmi izledim, kitap eminim daha güzeldir ama film de iyiydi.

    YanıtlaSil
  16. Ben de Trendeki Kız 'ı okuyup beğenmiştim. O zaman bu kitabı da hemen listeme ekliyorum, teşekkürler ☺

    YanıtlaSil
  17. Merhaba... Filmini izlediğim kitapları okumayı seviyorum. Kurguyu bilsem de kitapta işleniş şekli ilgimi çekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum.Kitabı okuduktan sonra filmi de izleyince iyice kalıcı belleğe yerleşiyor.

      Sil
  18. "Vay beeee gerçekten süper bir kitaptı.." :)) Okunmalı ve filmi izlenmeli o zaman..😊

    YanıtlaSil
  19. Ben de filmi izleyip blogda yazdım baya oldu, geçenlerde de aklıma geldi kitabını okusam diye sonra senin a b tipi kişilik yazında da denk geldim 😄. Bu yayını okuduktan sonra daha da istedim okumak 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman artık okumak şart olmuş :) Keyifli okumalar :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.