Film Önerisi Mustang


 Ben,bir şeyler anlatma derdi olan filmleri seviyorum. Mustang'da böyle bir film. Mustang demek Amerika'da yaşayan vahşi at demek. Filme de bu adın verilmesinin sebebi annesi babası ölmüş,babannesi ve amcalarıyla yaşayan 5 kız kardeşin asiliği ve dizginleşmelerinin  zorluğu.Kızların da saçlarının özellikle uzun tutulmuş olması bir tesadüf değil. Film de seçilen kız kardeşlerin de birbirine benzemesi gerçekten hoşuma gitti.
 Film 2015 yılı yapımı Türk filmi.Filmin yönetmeni bir kadın. Deniz Gamze Ergüven.Film bir çok dalda ödül almış ve Fransa tarafından Oscara aday olarak gösterilmiş.Fransa 1959 yılında beri ilk defa Fransızca olmayan bir filmi aday olarak göstermiş.

Filmin konusu şöyle;İnebolu'da Ailelerini kaybettikten sonra amcaları ve babaanneleriyle beraber yaşayan beş kız kardeşin, okulları yaz tatiline girdikten sonraki birkaç aylık süreçte hayatlarındaki değişimi anlatıyor.
Filmle ilgili yapılan izleyici yorumları okuduğumda yapılan değerlendirmelerin objektif olmadığını sonucuna vardım. Bunun nedeni ise ülkemizdeki gelenekçi yaklaşımların dünyaya deşifre edilmesi başka insanları öyle rahatsız etmişti ki neden duyuruluyor diye milliyetçi yorumlar vardı. Unutmayın bir şeyi yok saymak,onun yok olduğunun göstergesi değildir.Yok sayarak,sorunları çözmezsiniz.


Filmle ilgili izleyici yorumlarına yine de yer vermek istedim. Bazı yorumlar şöyle;
-Filmi çok beğendim. Kusurları olabilir ama bütününde güzel, akıcı, etkileyici. Benim ailem İnebolu kökenli. Kadınlara karsı çok katı ve baskıcı olduklarını biliyorum. Annemin küçükken gülmesi bile yasakmış. Yer de çok iyi seçilmiş. Gerçeklerle yüzleşme vakti...
-Kızgınım. Filmi kızarak izledim. Bittikten sonra kızdım. Türkiye'nin gerçekleri, hassas değerler, yaralarımıza değinmiş yorumlarını okuyunca da kızdım. Ve bunlara milliyetçi bakış açısından uzak kızdım. Fransa aldı Oscara aday gösterdi diye onlara haksızlık etmeyelim. Biz elimizden kaçırdık aday göstermedik diye kendimizi yerecek değiliz. 
-Bir Türk kızı olarak Deniz Gamze Erguven'e tesekkurler ediyorum. Son derece gerçekçi son derece samimi ve son derece kaliteli bir film. İzlediğim EN güzel filmlerden biri. Kızların oyunculuk yeteneği inanılmaz iyi. Kötü eleştiriniz sonsuzca üzücü.Ama kim bilir kadınlara karsı görüşünüz ne kadar bozuk. Bilmek de istemiyorum zaten.
-Bu filmin Oscara aday olmasını çok manidar buluyorum.Türk aile toplumunu bu kadar aşağılayıp yozlaşmış olarak mı tanıtacaksınız? yazıklar olsun bu milletin ekmeğini yeyip de ihaneti her yerde her şekilde kullanmaya çalışanlara.....
 Efendim gördüğünüz gibi hem olumlu hem olumsuz bir çok yorum var.Ben de kendi düşüncemi yukarıda belirttim zaten.Seçim sizin.


Film Önerisi Mustang Film Önerisi Mustang Reviewed by Yurdagül Çelik on Haziran 03, 2021 Rating: 5

28 yorum:

  1. Boşversinler eleştirileri. Bizim korkmadan yaralarımıza parmak basacak kitap ve filmlere ihtiyacımız var. Olumsuzluklarımızı halının altına süpürmekten vazgeçmeliyiz.

    Türk filmleri konusundaki eleştirilerinize de katılıyorum. İnsanlar filmden çok oyuncu hatırına gider oldu sanki. Umarım izleme fırsatı bulurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi izlerseniz,sizin de yorumunuzu bilmek isterim.Mutlu günler...

      Sil
  2. Filmi mutlaka izleyecegim cok guzel.ve kaliteli gordum..Olumsuz yorumlara ragmen, izleyip göreceğiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben,gerçekten ilgiyle izledim.Umarım siz de beğenirsiniz.Sevgilerimle :)

      Sil
  3. İzlemek istedim. Sanırım izleyeceğim. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim izleyince beğenirsiniz.Sevgiyle kalın :)

      Sil
  4. Bu filmi hiç duymamıştım:( Kaleminize sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'de fazla reklamı yapılmamış bir film :( Ben de ablam sayesinde duydum.Uyduruk filmlerin daha çok reklamı yapılıyor nedense :)

      Sil
  5. Filmi izlediğimde gurur duydum. Hala çalışan,üreten ve savaşan insanları görmek beni mutlu etti. Film dikkatlice işlenip birçok noktaya değinmiş. Gördüğümüz, sustuğumuz gerçekleri yüzümüze vurduğu için öfke topladı elbet. Kimilerinin savunduğu şeyleri eleştirip ayıpladığı için nefret edildi, değer göremedi. Malasef ülkemiz henüz böyle yapımları kaldırabilecek bilinçte değil. Daha çok vizyondaki komedi filmlerini sanat koleksiyonlarına ekliyorlar. Bu nedenle bu tarz yapımlara sıkıca sarılıp destek veriyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sizin gibi düşünüyorum ve düşüncelerinize kalpten katılıyorum :) Teşekkürler değerli yorumunuz için :)

      Sil
  6. Doğrusu oldukça ilgimi çekti izlemek isterim inşallah güneşli günler yakındır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz dramatik ama önemli bir film.Dilerim izleyince beğenirsiniz :) Sevgilerimle :)

      Sil
  7. Artık kafamızı kuma gömmekten vazgecmeliyiz. Yüzleşmeli ve çözüme odaklanmaliyiz. Teşekkürler arkadaşım guzel anlatmışsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Desteğin için teşekkür ederim arkadaşım :)

      Sil
  8. Merhabalar ben blog dünyasında çok yeniyim. Desteğinize gerçekten ihtiyacım var. Beni anlayacağınızı düşünüyorum ve takip etmenizi rica ediyorum.. Teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  9. Bu filmi de izlenecekler listesine ekliyorum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenirsiniz :) İyi seyirler şimdiden :)

      Sil
  10. Finallerden sonra mutlaka izleyeceğim..
    Teşekkür ederim 🌹

    YanıtlaSil
  11. Türk filmleri konusunda size sonuna kadar katılıyorum bir türlü daha iyi yapımlar çekmeyi beceremiyoruz. Ahh o Recep İvedik tarzı filmler benim de asla izleyemedklerimden. Güzel bir filme benziyor ama izlemek için televizyonda ki gösterimi bekleyeceğim sanırım. Çünkü vizyondan çıkar çıkmaz televizyonlara düşüyor Türk filmleri o yüzden de sinemaya gitme hevesim kırılıyor. Paylaşım için çok teşekkür ederim sevgilerimle :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film 2015 yapımı.İsterseniz internetten izleyebilirsiniz.Ben teşekkür ederim katkılarınız için :)

      Sil
  12. Izlemek isterdim. Bence de kafalari kuma gömmekten vazgecmeliyiz. Toplumda olan gerçek konular.

    YanıtlaSil
  13. filmi çok sevdim amaaa anlattığı şeyler gerçek mi tam bilemedim :)

    YanıtlaSil
  14. filmi de oynayan ilayda yı da çok severim :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.