Kitap Önerisi Tiffany'de Kahvaltı


Sevgili Öneri Makinesi blogunun sahibi arkadaşımız bir çekiliş düzenlemiş ve çekilişe ben de katılmıştım.Kitap olunca konu,çekiliş ilgimi çekmişti.Tabi ki çekilişi ben kazandım.Konuya dair yazıyı okumak isterseniz şurada
Kitap,çok kısa sürede elime ulaştı.Çok şık bir kitap kaplaması,minik bir kitap ayracı ve simli bir yılbaşı kartıyla.Günlerce yaşlılarımız için yılbaşı kartı arayıp bulamamıştım ama o kart birkaç gün sonra bana hediye olarak gelmişti.Gerçekten çok mutlu oldum.Kartı saklıyorum ve de saklamaya devam edeceğim.Blog yazarı arkadaşımıza da bu inceliği için çok teşekkür ederim.

Gelelim kitaba.Benim okuduğum kitap tarzının dışında bir kitaptı.Klasikler arasına girmiş bir kitap aslında.Kitabın daha sonra filmi de yapılmış ve baya ödül kazanmış bu film.Ben biraz incelediğimde bu kitabın ve filmin fanatikleri olduğunu,belli aralıklara tekrar tekrar kitabı okuyup,filmi izlediklerini okudum.
Kitaba dair fikir oluşturmak amacıyla arka kapak yazısını sizlerle paylaşmak istiyorum.
''1940'lı yılların New York'unda hareketli cemiyet hayatı,öğleden sonra barlarda içilen martinilerle başlar,Tiffany'de edilen şampanyalı kahvaltılarla son bulurdu.Bu renkli hayatın ilginç simalarından Holly Golinhly,küçük dairesinde erkek arkadaşları için verdiği ev partileriyle dikkat çekiyordu.
Görünüşte eğlenceli ama yüzeysel bir hayat süren Holly'nin yaşamı çözülmeyi bekleyen sırlarla doluydu.Genç bir yazar adayı ise bu sırları çözmek için çoktan yola çıkmıştı bile...
Truman Capote'nin bir klasik haline gelen bu uzun öyküsü filme çekildiğinde gizemli ve hüzünlü kadın karakteriyle sinemada da yankı uyandırmış,hem okurların hem de izleyicilerin belleğinde iz bırakmıştır.''

Benim de kitaptan yaptığım bazı alıntılar şunlar;
-Bana durmadan  kafa tamircisine gitmemi salık veren bir kız biliyorum,bende baba kompleksi olduğunu söylüyor.Bu berbat bir şeydir.Ben kendimi yaşlı erkekleri sevmeye alıştırdım,bu da şimdiye kadar yaptığım en akıllıca şey oldu.
-Bu hayatta zengin ve ünlü biri olmayı istemezdim demiyorum.Bu benim planlarımda var ve günün birinde bunu başaracağımı umuyorum.Fakat böyle olsa bile,benliğimin peşim sıra gelmesini isterdim.Güzel  bir sabah uyanıp da Tiffany'de kahvaltı ettiğim zaman bile yine kendim olmak isterdim.
-Biz birbirimize bir gün ırmak kenarında rastladık,o özgür bir hayvan,tabi ki ben de öyleyim.
-Geçen akşam saydım da yalnızca on bir sevgilim olmuş,- on üç yaşından öncekileri saymıyorum, onlar sayılmaz çünkü. On bir, bu beni orospu yapar mi?
-Belki de artık arkadaşlığımız, iki kişinin birbirleriyle kelimelerden çok sessizlik içinde konuşabildikleri devreye erişmişti.
-Belki de artık arkadaşlığımız, iki kişinin birbirleriyle kelimelerden çok sessizlik içinde konuşabildikleri evreye erişmişti. Gerginliğin, rahatsız edici konuşmaların, arkadaşlığı gösteriş yapan, yüzeyde bırakan dramatik dakikaların yerini zaman içinde sevgi dolu bir sessizlik alır.

Benim için farklı tarzda bir kitaptı,değişik bir deneyim oldu.Sizlere de keyifli okumalar dilerim :)
Kitap Önerisi Tiffany'de Kahvaltı Kitap Önerisi Tiffany'de Kahvaltı Reviewed by Yurdagül Çelik on Ocak 29, 2019 Rating: 5

27 yorum:

  1. Ben TTiffany'de kahvaltiyi cok severek okumustum filmi de izleyeli cok oldu yeniden izleyebilirim Audrey Hepburn hatirina. Senin tarzin olmayabilir canim her kitabin farkli bir kitlesi oluyor bir de ben yazari da cok seviyorum ya 😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişik tarzlar iyi olur arada.O yüzden iyi oldu denediğim :)

      Sil
  2. Benimde okyacak kıtabım bitti neredeyse, ahmet umıt var polisiye kırlangıç çıglıgı belki onu okurum ama kısısel gelısım lazım bana yinee sık dokuyup eliyorum :D Bunu görmedim hiç dikkatımı cekmıyor aslında.

    YanıtlaSil
  3. Yorumlarınıza göre bu kitabı okumalıyım.Tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduktan sonra üstüne de filmini izlerseniz süper olur :)

      Sil
  4. bunun filmini sakın kaçırmaaaa :)

    YanıtlaSil
  5. Ben yıllar evvel filmini seyretmiştim, fena değildi ama bende çok iz bırakmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için de başyapıt diyeceğim bir film değil.Ama tabi bu filmin ve yazarın fanatiklerine de saygı duyuyorum :)

      Sil
  6. Ne kibarsın, teşekkürler yeniden :). Çok sevindim beğenmene ve saklamana <3.

    YanıtlaSil
  7. Kitabı okumadım ama filmini izledim.

    YanıtlaSil
  8. Filmini hatırlıyorum ben de.

    YanıtlaSil
  9. Kitap tavsiyesi için teşekkürler. O ilk karikatürde koptum ;) Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de gülüyorum ya karikatürleri koyarken :) Teşekkürler :)

      Sil
  10. Bilmediğim duymadığım bir kitaptı. Güzel bir hediye olmuş sizin için.

    YanıtlaSil
  11. bir tek ben fanatiği olamadım diye üzülmemeliyim sanırım :D

    YanıtlaSil
  12. Kült film ve klasik kitap; yeniden görmek iyi geldi :)

    YanıtlaSil
  13. Filmini izlemiştim. Çok da sevmiştim. Simli yılbaşı kartları benim de çok hoşuma gider. Hatta bulursam alıp saklamak istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu konularda istifçiyim.Eski mektupları bile atamam :)

      Sil
  14. kitabı okumadım,filmini de izlemedim ama kitap kapağındaki resim audrey hepburn'a çok benziyo sanki..alıntılarla çok farklı bir deneyim olmuş sizin için..✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tam da bildin :) Filmin baş rolünde oynuyor :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.