Güvenli bağlanmayı anlattığım yazı sonrasında bazı takipçilerimin kafası karıştı.Bağımlılık ve bağlılık kavramlarını açıklamaya çalıştım ben de. Keyifli izlemeler...
Bağımlılık ya da Bağlılık
Reviewed by Yurdagül Çelik
on
Nisan 11, 2018
Rating: 5
Çok önemli bir konuya değinmişsin, hastalıklı bir duygu bu kişilere bağımlı olmak dediğin gibi patalojik, pekçok kadın kocasına bağımlı olduğu için mutsuz oluyor, günde beş posta dayak yiyen ya da hakaret gören, aşağılanan kadınların kocalarından boşanmaya korkmaları da bu hastalıklı duygu yani bağımlılıktan. Anneye ya da kocaya bağılı olmak yanlış ve hastalıklı bir duygu.
Çok başarılı bir bölüm daha olmuş, ağzına sağlık.:)
Bağımlılık denilince kişinin bir başkasına bağımlılığı akla gelse de benim aklıma ilk olarak madde bağımlılığı geliyor. Anlattığınız şekilde hayatın tüm evresinde aileye bağımlılık bizim topluma mahsus galiba. Paylaşım adına teşekkürler, sevgilerimle.)
Videoda da söylediğim gibi kişilik bağımlılığı geliştirenler,madde bağımlılığına da yatkın oluyorlar.Bizim ülkede bağımlılık düzeyinin ben de fazla olduğunu düşünüyorum. Teşekkürler güzel yorum için :)
Avrupa'da yaşayan bir arkadaşım da senin dediğini söylemişti.Bizimkiler ''Aman düşmesin,çarpmasın'' diye çocukların peşinden koşarken,yabancı aileler sert olmamak şartıyla düşmelerine izin veriyormuş çocukların.Teşekkürler :)
Çocukları öyle bir yetiştiriyoruz ki, biz yokken çorabını toplamaktan aciz oluyorlar. Bağımlı bireyler toplum içinde sakıncalı bir durum. Çok güzeldi. Teşekkürler.
0-17 yaşları arasında Bağımlılık Üzerine hayatım varken Ondan sonraki sürecim Bağlı olmaya döndü. Bu biraz da bilinçli ve özgür bir birey olmakla ilgili. Küçükken babam çok agresif yapılıydı ve çok bağırırdı. Şu an o agresiflik bütün ailemizde var. Sadece 6 yaş değil ondan sonraki bütün dönemlerde önemli aslında
6 yaşına kadar kişiliğin bir çok kısmı inşa olmuş oluyor.O yüzden kilit yaşlar.Tabi ki diğer yaşlar da önemli ama ilk 6 yıl çok çok önemli Elifciğim :) Teşekkürler katkıların için :)
Tamam şimdi anladım,o zaman şu yargıya varabiliriz;
1) Bağımlı-lık (iradesini ve aldığı kararları bir şeye,bir nesneye BAĞLAYAN (ve bu nedenle özgürce hareket edemeyen ve özgür bir karar alamayan) kişilik yapısı)
Aldığı her karar bağımlı olduğu şey/nesneye bağlıdır..Ona uygun olması gerekir..
2) Bağlı-lık (iradesini ve aldığı kararları bir şeye,bir nesneye BAĞLAMAYAN (ve bu nedenle özgürce hareket edebilen ve özgür bir karar alabilen) kişilik yapısı)
Aldığı her karar bağlı olduğu şey/nesneye bağlı değildir..Ona uygun olması gerekmez..
Umarım bağlılık ve bağımlılık konusunda doğru bir yaklaşım sergilemişimdir..harika bir videoydu emeğinize sağlık..🙂
I can not understand your video but translating the article I also agree that there is a big diffrence between loyalty and addiction. Many don't understand this and usually those who don't understand are those who are addicted but think of themselves as being loyal. Regards, Flo
Sivas’tan Ankara'ya göç eden bir ailenin son çocuğu olarak dünyaya geldim. Sanıyorum okumaktan başka çaremiz yoktu. Gerçi ben okumayı ve öğrenmeyi hep sevmişimdir. 14 yaşında bir yatılı okul deneyimi yaşayıp, 18 yaşında sağlık camiasında göreve başladım. Daha Fazlası
Bağımlı olmanın patolojik bir kavram olduğunu ilk kez öğrendim. Benim için yeni bir bilgi oldu bu..
YanıtlaSilBağımlı kişiler,kendi gücünü göremez,başkaları üzerinden var olmaya çalışır :( Sevgilerimle Yeşimciğim :)
SilOkudukça bilgileniyorum bu sayede..Öğrenmenin sonu yok.Yeni donanımlar edinmeli,sürekli geliştirmeli kendimizi..
SilÇok önemli bir konuya değinmişsin, hastalıklı bir duygu bu kişilere bağımlı olmak dediğin gibi patalojik, pekçok kadın kocasına bağımlı olduğu için mutsuz oluyor, günde beş posta dayak yiyen ya da hakaret gören, aşağılanan kadınların kocalarından boşanmaya korkmaları da bu hastalıklı duygu yani bağımlılıktan. Anneye ya da kocaya bağılı olmak yanlış ve hastalıklı bir duygu.
YanıtlaSilÇok başarılı bir bölüm daha olmuş, ağzına sağlık.:)
Kendi gücünü göremiyor,kendini yok sayıyor verdiğin örnekteki tipler.Güzel bir katkı oldu verdiğin örnek.Çok teşekkürler ablacığım :)
SilAaa izleyelim ya :)
YanıtlaSilben de beklerim bloguma gelmediniz epeydir sanırım? sevgiler... :)
Tabi ki uğrarım :) Sevgilerimle :)
SilTüm bağımlılıklardan azade bir hayat temenni ediyorum herkese :) Yine güzel bir videoydu. Tebrikler.
YanıtlaSilGüzel dileğine katılmamak mümkün değil :) Teşekkürler :)
SilBağımlılık denilince kişinin bir başkasına bağımlılığı akla gelse de benim aklıma ilk olarak madde bağımlılığı geliyor. Anlattığınız şekilde hayatın tüm evresinde aileye bağımlılık bizim topluma mahsus galiba. Paylaşım adına teşekkürler, sevgilerimle.)
YanıtlaSilVideoda da söylediğim gibi kişilik bağımlılığı geliştirenler,madde bağımlılığına da yatkın oluyorlar.Bizim ülkede bağımlılık düzeyinin ben de fazla olduğunu düşünüyorum.
SilTeşekkürler güzel yorum için :)
Keyifle dinledim canım. Aileler gerçekten bu iki kavramı birbirine karıştırıyor ve çocuklar özgüvensiz bireyler oluyor. Biraz daha dikkat.
YanıtlaSilEvet biraz daha dikkat :) Teşekkürler canım benim :)
Silharika bir paylaşım olmuş yine elinize sağlık, ülkemizde çocukların bağımlı olacak şekilde yetiştirildiğini düşünüyorum ben de, sevgiler:)
YanıtlaSilAvrupa'da yaşayan bir arkadaşım da senin dediğini söylemişti.Bizimkiler ''Aman düşmesin,çarpmasın'' diye çocukların peşinden koşarken,yabancı aileler sert olmamak şartıyla düşmelerine izin veriyormuş çocukların.Teşekkürler :)
Silsevmek bağımlılık mıııı bağlılık mıııı hocam :)
YanıtlaSilSevmek sağlıklı bir bir duygudur aslında.Aşk,daha sağlıksız ve patolojik...
SilÇocukları öyle bir yetiştiriyoruz ki, biz yokken çorabını toplamaktan aciz oluyorlar. Bağımlı bireyler toplum içinde sakıncalı bir durum. Çok güzeldi. Teşekkürler.
YanıtlaSilYarın öbür gün ailesi olmayınca hayatına nasıl devam etsin ki insan?Boşanan erkekler de çoğu kez tek başına yapamadığı için hemen evleniyor :(
Sil0-17 yaşları arasında Bağımlılık Üzerine hayatım varken Ondan sonraki sürecim Bağlı olmaya döndü. Bu biraz da bilinçli ve özgür bir birey olmakla ilgili. Küçükken babam çok agresif yapılıydı ve çok bağırırdı. Şu an o agresiflik bütün ailemizde var. Sadece 6 yaş değil ondan sonraki bütün dönemlerde önemli aslında
YanıtlaSil6 yaşına kadar kişiliğin bir çok kısmı inşa olmuş oluyor.O yüzden kilit yaşlar.Tabi ki diğer yaşlar da önemli ama ilk 6 yıl çok çok önemli Elifciğim :) Teşekkürler katkıların için :)
SilTamam şimdi anladım,o zaman şu yargıya varabiliriz;
YanıtlaSil1) Bağımlı-lık (iradesini ve aldığı kararları bir şeye,bir nesneye BAĞLAYAN (ve bu nedenle özgürce hareket edemeyen ve özgür bir karar alamayan) kişilik yapısı)
Aldığı her karar bağımlı olduğu şey/nesneye bağlıdır..Ona uygun olması gerekir..
2) Bağlı-lık (iradesini ve aldığı kararları bir şeye,bir nesneye BAĞLAMAYAN (ve bu nedenle özgürce hareket edebilen ve özgür bir karar alabilen) kişilik yapısı)
Aldığı her karar bağlı olduğu şey/nesneye bağlı değildir..Ona uygun olması gerekmez..
Umarım bağlılık ve bağımlılık konusunda doğru bir yaklaşım sergilemişimdir..harika bir videoydu emeğinize sağlık..🙂
Çok güzel özetlemişsin :)Daha ne olsun :) Anlaşılabildiğim için ben de mutluyum :) Teşekkürler güzel yorumun ve desteğin için Ertuğrul :)
SilI can not understand your video but translating the article I also agree that there is a big diffrence between loyalty and addiction. Many don't understand this and usually those who don't understand are those who are addicted but think of themselves as being loyal.
YanıtlaSilRegards,
Flo
A lot of people are mixing up. Thanks for your valuable comment :)
SilBu kavramlar günlük hayatta çok karıştırılıyor bence, özellikle aileler dediğin gibi. Çok güzel açıklamışsın, emeğine sağlık :))
YanıtlaSilAsıl ben teşekkür ederim :) Sevgilerimle :)
SilAslinda sen gayet anlasilir sekilde anlatirsin dikkatli dinlesinler 😂😂😂
YanıtlaSilBu sefer oldu galiba :) Teşekkürler canım benim :)
Sil