Yarın,ülkemiz için gerçekten önemli bir gün.Referandum var.Tüm geleceğimizi etkileyecek bir referandum bu.Blogun çerçevesi doğrultusunda hiç bir siyasi paylaşım yapmıyorum.O yüzden bu paylaşım da siyasi bir paylaşım değil.
Yetiştirildiğim kültür doğrultusunda Yunus'un da dediği gibi ''Sevelim,sevilelim.Dünya kimseye kalmaz.''felsefesine inanıyorum.Referandum öncesi de sizlere bazı minik önerilerim olacak.Önerilerim şunlar;
-Öncelikle her ne olursa olsun oyunuzu kullanın.Bu ülke için vatandaşlık görevinizi yerine getirmek,önemli bir sorumluluktur.
-Sandığa gitmeden önce (eğer değişecek maddelere baktıysanız bile) maddeleri okuyun.Okumadan oy kullanmaya gitmeyin.
-Sakin olun,sürekli endişe üretmekten vazgeçin.
-Sabahın erken saatlerinde sandıkta çok sıra olabilir.Sizin için makul olan bir saatte oy kullanmaya gidin.Sakın son dakikaya da bırakmayın.
-Oy kullanmanın hangi durumlarda geçersiz olduğunu anlatan yazılara göz atın.Geçersiz oy kullanmamaya gayret edin.
-Sizinle aynı fikirde olmayan insanlarla asla savaşa girmeyin.Kendi düşüncenizi sakin ve makul bir şekilde anlatın.İnsanların kararlarına saygı duyun.
-Oy kullanımı sonrası vatandaş olarak oy kullanılan sandıkların tutanaklarının fotoğrafını çekerek YSK'da yayınlanan tutanaklarla karşılaştırın.Bu şekilde veri kaybının önüne geçilmesine katkıda bulunmuş olun.(Ben,cep telime tutanak göndermekle ilgili bir uygulama yükledim.Tutanak fotoğraflarını çekip,o uygulamaya göndereceğim.)
-Psikolojinizi bozacak insanlardan ve yayınlardan uzak durun.Provakasyona gelmeyin
-Referandumun sonucu ne olursa olsun anksiyeteye girip,kendinize psikolojik şiddet uygulamayın.
-Kendinize psikolojik şiddet uygulamadığınız gibi başka insanlara da şiddet uygulamayın.
Dilerim sandıktan nasıl bir sonuç çıkarsa çıksın ülkem için iyi bir gelecek olsun.Hepinize kolay gelsin...
Referandum Önerileri
Reviewed by Daha Mutlu Yaşam
on
Nisan 16, 2017
Rating:

Hayırlı olsun:)
YanıtlaSilUmarım olur :)
SilCanım. Şu anda gerçekten tutulmuş bir durumdayım. Keşke halkımızın farkındalığı daha yüksek olsaydı :( Bunca düzensizliğe rağmen, bundan mutlu olanların ya da yetinmenin ne olduğunu bilmeyenlerin bu kadar fazla olduğu vatanımda şu anki ruh halimi anlatmam mümkün değil. Yayınında her ihtimale hazırlıklı olmamızı önermişsin. Bu bana teselli oldu. Allah ülkemizi layık olduğu gibi huzura yavaş yavaşta olsa kavuştursun. Sevgilerimle kızım.
YanıtlaSilNe yazayım ki bilemedim.Sevgiyle kucaklıyorum seni :)
SilHerseyin hayirlisi olsun. Sagduyu en dogrusu.
YanıtlaSilSakin olmakta fayda var...
SilBloğunun yeni tasarımı hayırlı, uğurlu olsun. Referandumu bıraktık yapılan usulsüzlükler, mühürsüz oy pusulaları, suçlar, oy hırsızlıklarıyla uğraşıyoruz.:(
YanıtlaSilBiz,tüm akşam sandıkların başındaydık.Gün boyu elimizden geleni yaptık :)
Sil