Film Önerisi Lion

Lion

Koşturmalar içinde şu ara düzenli film izleyemiyorum.Film izlemek,benim olmazsa olmazlarımdan.Bir süre önce bana bu film tavsiye edildiğinde not almış ama bir türlü izleme fırsatı yakalayamamıştım.Bugün ablam filmin linkini gönderdiğinde de artık ertelemenin anlamsız olduğunu ve filmi izlemem gerektiğini düşündüm.
Film,(Lion)yaşanmış bir olaydan alınarak sinemaya uyarlanmış.Gerçek bir hayat hikayesi olunca da insan daha çok etkileniyor.
Filmin konusuna gelince;
5 yaşındaki Hintli bir çocuk ağabeyinin geri dönmesini beklerken bir tren vagonunda uyuyakalır. O uyurken trenin yola çıkması sonucu küçük çocuk uyandığında kendini evinden kilometrelerce uzakta bulur. Artık kayıptır ve eve nasıl döneceğine dair bir fikri yoktur. Kendini Calcutta'da bulan küçük çocuk büyük mücadelelerden sonra Avustralyalı bir çift tarafından evlat edinilir ve sevgiyle büyür. Ancak ailesini bulma isteği giderek bir saplantıya dönüşür. Elinde hiçbir şey olmadan ilerlemeye çalışan genç adamın içindeki çaresizlik zamanla hayatını da etkilemeye başlar...
Lion

Filmde duygusal sahnelere bolca rastlıyoruz.İzlerken ara ara göz yaşlarımı ben de tutamadım.Kaybolmuş çocuğun yerine koydum kendimi.Bu yaşımda bile kaybolmaktan korkan biri olarak o duyguyu derinden yaşadım.
Filmde oynayan çocuk oyuncu gerçekten rolünün hakkını vermiş.
Lion

Film iki bölümden oluşuyor.Birinci bölümde 5 yaşındaki çocuğun yaşadıkları,ikinci bölüm ise 20 yıl sonraki  Saroo'nun yaşadıkları anlatılıyor.
Saroo'nun gençlik dönemini canlandıran 27 yaşında genç bir oyuncu olan Dev Pastel.Bu genç yaşına rağmen bir çok ödül ve Oscar almış bir oyuncu olarak göze çarpıyor.
Filmle ilgili izleyici yorumlarına da yer vermek istiyorum;
-İlk saniyesinden itibaren seyirciyi içine çekmeyi başaran ve son ana kadar da bırakmayan bir film. Gerçek bir hayat hikayesi. Sürükleyici ve son derece çarpıcı. Gözle görülür bir eksiği yok bana kalırsa filmin. Duygularınıza o kadar hitap ediyor ve uyarıyor ki izlerken sinema bakış açısıyla değerlendiremiyorsunuz zaten.
- Yaşanmış mükemmel bir film. Dünyada neler olup bitiyor kimlerin hayatı nasıl değişiyor çok iyi anlatılmış.
- Kalıcı etkisi olan gerçek bir dram. 
Kesinlikle izleyin. Film bittiğinde ise bir parçanız eksikmiş gibi oluyorsunuz. 
Müthiş hikaye ve Dev Patel kalitesi
-En başta gözleri iri iri, masum, gülümsemesi içini acıtan 5 yaşındaki Saroo'ya vuruldum. Nasıl güzel bir çocuk o öyle. Kidman'ın film de "Çocuk doğura bilirdim, ama iki tane zor durumda olan çocuğu kurtarmayı tercih ettik" cümlesi çok etkileyiciydi. Hem izlenmesi hem de ders alınması gereken bir film.
-En başta gözleri iri iri, masum, gülümsemesi içini acıtan 5 yaşındaki Saroo'ya vuruldum. Nasıl güzel bir çocuk o öyle. Kidman'ın film de "Çocuk doğura bilirdim, ama iki tane zor durumda olan çocuğu kurtarmayı tercih ettik" cümlesi çok etkileyiciydi. Hem izlenmesi hem de ders alınması gereken bir film.



Lion

Film 2016 yılı yapımı.Filmde oyunculardan bir de Nicole Kidman.Bu filmde bana biraz soğuk gibi geldi tavırları.Ama genel olarak oyunculukları çok iyi.Bol ödüllü bir film.

Filmi çok duygusal olmadığınız bir anda izlemenizi tavsiye ediyorum çünkü duygusal durumunuz iyice tavan yapabilir.İyi seyirler :)
Film Önerisi Lion Film Önerisi Lion Reviewed by Yurdagül Çelik on Mart 05, 2021 Rating: 5

50 yorum:

  1. bunu da listeme alıyorm, arkadşlarla film açıp izliyoruz, geçen hafta pazar günü çok övdüğüm 3 aptal fimini açtım 3 saat sürünce tövbe ettiler hint filmlerine oysaki benim 3. izleyişim çokta severim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hint filmleri kadar uzun değil bu film.Toplam 2 saate yakın.Şarkı,oyun,dans yok :) Zaten ortak bir yapım.Arkadaşlarınızla rahat rahat izleyebilirsiniz.
      3 Aptal filmini ben de çok beğendim.3 saat yine de bazı kişilere uzun gelebiliyor :) Teşekkürler Meltem :)

      Sil
  2. Bu sey degil mi ya Film sonunda insani hungur sakir aglatan film.😓Hikayesinin gercek olmasi da tam tuz biber yani..Oyunculuklar zaten muhtesem.Dahamutluyuz'un bu onerisine bence kulak verin sayin okuyucular😊😊😊Paylasim icin tesekkurler💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Büşracığım :) Sevgilerimle :)

      Sil
  3. bu filmi eşim izlemişti çok beğendiğini söylemişti bende izliyim en yakın zamanda :)

    YanıtlaSil
  4. Çok üzücü bir hikaye. Eminim aglarim izlersem 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendini iyi hissettiğin zaman izle ama lütfen :) Güzel anektotlar var çünkü :)

      Sil
  5. Bende yeni izledim. Bir iki birşey yazayım bilmeyenlerde görsün izlesin diye, sizin yazınıza denk geldim. Güzel bir film. Gerçek olduğunu bilmek ve kişileri görmek filmi daha etkileyici kılıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya etkilenmemek mümkün değil :) Teşekkürler katkınız için :)

      Sil
  6. Ay, Yurdagül çok merak ettim sonunda gerçek ailesini buluyor mu? Acıklı olduğu kesin ama yine de izlemek isterim bu filmi. Çok teşekkürler, sevgiler.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamını anlatmayım ama güzel şeyler oluyor.Sırf acı odaklı bir film değil :) Bence de izlemelisin ablacığım :)

      Sil
  7. Güzel bir tesadüf oldu, filmi daha dün akşam izledim. Ben de bazı sahnelerde ağladım, gerçekten çok duygusaldı. Abisine çok üzüldüm.. ayrıca sonunda verilen mesaj da düşündürücü ve etkileyiciydi. Oyunculuklar konusundaki görüşlerinize de katılıyorum. Musmutlu günleeer! :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek ki aynı şeyleri düşünmüşüz sizinle :) Ben de baya çok ağladım :) Böyle güzel filmlere ihtiyacımız var.Size de mutlu günler :)

      Sil
  8. Güzel bir filme benziyor öneri için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  9. İlk fırsatta izleyeceğim filmlerden.. Gerçek hayattan uyarlanan filmleri seviyorum :)

    YanıtlaSil
  10. Çok beğenerek izlemiştim bu filmi, tekrar izlemek istedim şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ilerleyen süreçte tekrar izleyim diye düşünüyorum.Teşekkürler :)

      Sil
  11. Interesting post dear! thanks for sharing xx

    YanıtlaSil
  12. Muhteşem bir film izlemeyen kalmasın Hatta Dev Patel'in tüm filmlerini izleyin hepsi süper. bir kaç tanesi bunun gibi gerçek hayattan alınma, bir ara bir takıldım çok iyi filmler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bir oyuncu gerçekten.Diğer filmlerini de uygun zamanda izleyeyim :)) Teşekkürler ablacığım :))

      Sil
  13. Cok merak ettiğim bir film unutmuştum hatırladım iyi oldu ilk fırsatta izleyeceğim

    YanıtlaSil
  14. filmi sanki izledim gibi..tvde oynamış mıydı? yorumunuza göre bu tür filmler genellikle tvde oynatılır..ya herhalde denk geldim izledim /başka filmlerle karıştırmış olabilirim..ancak şuan hatırlayamadım,ben biraz unutkan insanım bazen hatırlayamıyorum..film diğerleri gibi etkileyici..izlenmesi gereken bir film..

    bir de "Bhopal Felaketi" diye bir hint filmi var,belki izlemişsinizdir..dünya tarihinin en büyük endüstriyel kazalarından biri..kaza/felaket 84,de yaşanıyor; 20 binden fazla insan ölüyor,550 binden fazla yaralı ve bunların yaklaşık 38 binden fazlasının geçici engelli ve 3900'ünün ise ciddi ve sürekli engelli kaldığı bildiriliyor..ve kazanın olumsuz etkileri halen bile devam ediyormuş,hindistanda..filmi ara sıra tv,de gösteriliyor..izlemeyenler varsa,izlesin derim.. kolay gelsin.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kenara not edildi👀😁👍Yorumlardan nasibini alanlar elleri gorebilirmiyiz🙌😀

      Sil
    2. Bu film henüz televizyonda gösterilmedi.Bhopal Felaketi'ni de uygun zamanda izleyim :) Teşekkürler :))

      Sil
  15. Filmin kırıldığı noktada bir yiyeceğin olması ilginç gelmişti bana.
    5 yaşında olduğumda neleri hatirlayabiliyorum diye düşündüğümü hatırlıyorum.
    Güzel filmdi tatlı bitti ama acısıyla birlikte geldi final.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5 yaşına göre gayet zeki bir çocuk.Ben kaybolsam tehlikelerden öyle kurtulabilir miydim bilmiyorum.Teşekkürler Zuhal :))

      Sil
  16. Uzun zamandır film izlemediğimi farkettim.Genelde diziler ve kitapları tercih ediyorum ama filmlerin yeri de farklı.Güzel bir film ,listeme alıyorum 😉

    YanıtlaSil
  17. Çok beğendim bunu da izleyeceklerimin listesine ekliyorum :D

    YanıtlaSil
  18. Ah keşke seyredebilsem. Şimdilik gözlerim sadece okumaya izin veriyor. Bir de ben çok duygusalım. Sanırım ağlarım, zira yorumları okudum. Öneri için teşekkürler kızım. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz duygusal ablacığım.Bu ara izleme bence de.Sevgiyle öpüyorum seni :))

      Sil
  19. Ne severek izlemiştim, Guduuuu diye seslenişi hala kulaklarımda.
    Enfes bir filmdi gerçekten de...

    YanıtlaSil
  20. Bende çok merak ettim şimdi :) teşekkürler paylaşım için ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğeneceğinizi düşünüyorum.Sevgilerimle :)

      Sil
  21. Özellikle sorunlu çocuğu bile evlatlık alıp-sorumluluğundan hiç şikayet etmeyen bu medeni aileye saygıdan öte çok özendim,keşke o olgunluğa sahip olabilsem.Ve ben de alabilsem diye.
    İNSAN nasıl olunur ? Dersi veren çok güzel bir gerçek hayat hikayesi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağlaya ağlaya bir hal oldum filmi izlerken.Çok güzel bir hikaye gerçekten...

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.