Film Önerisi Belle

Güzelliğin Rengi
Bugün size önereceğim film Belle(Güzelliğin Rengi).2013 yılı İngiltere yapımı.18.yüzyılda yaşanmış gerçek bir hayat hikayesi anlatılıyor.Tarihi biraz da durağan bir film.Ailecek izlenecek bir film ama çocuklar filmdeki durağanlıktan biraz sıkılabilirler.
Filmin konusuna gelince şöyle;İngiltere'de zenci köle ticaretinin en yaygın olduğu dönemde aristokrat bir adam ve zenci bir köleden gayri meşru olarak doğan Didot Elizabeth'in hayatı anlatılıyor.Annesi zenci olduğu için tam bir soylu kabul edilmez,fakat babası ünlü bir amiral olduğu için de asil gibi yaşatılır.Çocukluk ve gençlik yılları bu kaosun içinde geçen Belle'inin zenci köleler için verdiği hukuki mücadele ve büyük aşkını göreceksiniz bu filmde.


-Değişimin bir parçası isen değişime asla karşı duramazsın.
-Bir ülkede kanuni cezalar vatandaşların arasındaki barbarlığı kontrol edemiyorsa işte bu kaybetmiş bir ülkedir.
Filmde geçen bu iki ifadeyi kaydettim ama bir çok vurucu diyalog  mevcut.
İzleyici yorumlarına da biraz yer vermek istiyorum.Onlar da şöyle;
nsan olmanın onurunu taşıyan herkesin; dinine,diline, varlığına bakılmaksızın eşit şartlarda eşit koşullarda yargılanması ilkelerini vurgulayan güzel bir film.Mutlaka izlenilmeli.
-Filmin gerçek hayattan uyarlanmış olması filmi fazlasıyla anlamlaştırıyor.Çok etkileyici bir film kesinlikle tavsiye ederim.
-Kölelik ve ayrımcılığa dair güzel ve etkileyici bir filmdi. Oyunculuk iyi,senaryo iyi ve sonu müthiş bitiyor,hadi izleyin.
-Gerçekten son yıllarda yapılmış en gerçekçi ve güzel anlatımlı film. Özellikle Hanımların izlemesi gerektiğini düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkürler. İyi seyirler.
-Harika bir film.Dünyadaki tüm varlıkların çok değerli olduğunu ve tüm varlıklara saygı gösterilmesi gerektiğini,adaletli ve eşit davranılması gerektiğini mükemmel bir şekilde anlatıyor.

Belle'nin 1779'da kuzeniyle birlikte resmedilen yağlı boya portresinden yola çıkılarak yapılmış bir film.Bu portre hala muhafaza edilmekte.
İngiltere'deki o dönemi anlamak,şu andaki yaşanan değerlerle karşılaştırmak adına filmi izlemenizi tavsiye ediyorum.İzleyenler düşüncelerini de yazarsa sevinirim.İyi seyirler :)
Film Önerisi Belle Film Önerisi Belle Reviewed by Yurdagül Çelik on Ağustos 12, 2021 Rating: 5

45 yorum:

  1. Merak uyandı. İzlemeliyim. Amistad'ı da çok sevmiştim. Ve hak ettiği değeri göremediğini söyleyenlere hep hak veriyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben izlemedim onu.Ben de uygun zamanda Amistad'ı izleyim.Teşekkürler :)

      Sil
  2. Mutlaka ama mutlaka izlemek isterim, bu tür filmlere bayılırım Yurdagül'cüm, hem gerçek, hem çok önemli bir soruna değinmiş, kaybetmiş ülke sözü kendi ülkemizi düşündürdü bana:((her gün gazetelerde, sosyal medyada korku filmi gibi korkunç haberlerle karşılaşıp sarsılıyoruz. Mesela daha dün akşam Ekşi'de bir kocanın karısını önce dövüp, sonra b.... yedirmek istediği ve tüm bunları çekip, internete yüklediği haberi vardı, yok artık bu ülke iyice çığırından çıktı, korkunç ahlaksızlaştı. Zombiler içinde kaldık:(
    Çok teşekkürler canım, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğeneceğini düşünüyorum.Eğer izlersen ve düşüncelerini paylaşırsan çok sevinirim.Senin çok iyi tespitlerin oluyor.Sevgilerimle :)

      Sil
  3. Ben de izlemek isterim... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Reel şeyleri izlemekten ve okumaktan keyif alıyorum, mutlaka izleyeceğim. Kaydettiğiniz iki cümle beni çok etkiledi söylemeden geçemeyeceğim :) Sevgiyle kalın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçek hikayeler beni de çok etkiliyor.Keyifli izlemeler öyleyse :)

      Sil
  5. Ya o kadar üzülüyorum ki ırkçı düşünenlere karşı. Hepimiz aynı damlanın içindeyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen Amerika'dan bir arkadaşım geldi.Hala da bazı eyaletlerde ırkçı bakış açısının devam ettiğini söyledi.Şaştım kaldım :(

      Sil
  6. Filmin konusu güzelmiş, karikatür yine çok hoş :)

    YanıtlaSil
  7. Filmin konusu Harika. Ama durağanlığı millet olarak sevmeyiz 😉 O negatif bir nokta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana çok durağan gelmedi ama gençlere pek uygun mu bilemedim :) Teşekkürler :)

      Sil
  8. Ah şu zihniyetler onların bu ayrımcılığı yüzünden ilerleyemiyoruz konu olarak ilgi çekici geçenlerde ben de film listesi yaptım sıra ile izliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de düzenli olarak film izlemeye gayret ediyorum :) Öptüm seni :)

      Sil
  9. Bana bu filmler çok enteresan geliyor. Bu ülkelerin bir çeşit günah çıkartması. Ben asıl bize şaşırıyorum, Türkler şaman dinindeyken uygar toplumken nasıl bu kadar geriye gidebiliriz? Ahlaki çöküşler, bize ait olmayan bir kültürü zorla benimsetme uğraşlar. ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından kendilerini eleştirmeleri de bir gelişmişlik.Bizim ülkemizde hala bir çok şey tabu :( Herkesin bildiği bir şeyi net ifade edince insanlar üzerine çullanıyor maalesef :( Sevgilerimle :)

      Sil
  10. bu filmi izledim mi pek hatırlamıyorum ama bu tür filmleri çok izlemişliğim vardır..avrupalıların özellikle de ingilizlerin afrikalıları sömürgeleştirmesi,zenci insanları yurtlarından,yerlerinden etmeleri,özellikle de ailelerinden ayırmaları ,parçalamaları işkence,tecavüz,katliamlar vs vs..işte bu nedenlerden dolayı ne zaman bu tür filmleri izlesem,avrupalıların sömürgeci bir zihniyete sahip ve ne kadar acımasız olduklarını hatırlarım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,böyle bir geçmişleri var.Bu alanda film çekip kendilerini eleştirmeleri de büyük bir cesaret aslında.Biz henüz o seviyeye gelemedik :( Sevgiyle kalın :)

      Sil
    2. Az önce fragmanını izledim,farklı geldi,izlememişim ama buna benzer film ve dizileri izlemiştim,bazı hotbird kanallarında da çıkıyodu.."Değişimin bir parçası isen değişime asla karşı duramazsın." Gerçekten öyle.. :)

      Sil
    3. Gücümüz bir yere kadar değişime direnebiliyor.Neyse ki insan olarak uyum yeteneğimiz yüksek :)

      Sil
  11. Her zamanın filmiymiş, izlemem lazım. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  12. İzlemiştim bu filmi. Kızı hem aristokrat gibi yetiştiriyorlar hem de belli bir çizginin ötesine geçmesine izin vermiyorlar. Özellikle çocukluktan çıkıp genç kız oldukça durumunu kavramaya başlamıştı. İnsanın içine dokunan bir hikaye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı kısımlarda benim de gözlerim doldu açıkçası.İnsanların acımazsızca başka insanları ezmesini aklım almıyor.Teşekkürler...

      Sil
  13. Özellikle kadınların izlemesi gerek diyen izleyici yorumu beni çok etkiledi. Ilk fırsatta izleyeceğim

    YanıtlaSil
  14. Yüreğine sağlık. Anlatımına göre çok güzel bir filme benziyor. Not aldığın sözler çok çarpıcı.
    Böyle vahşi dönemleri yaşadıktan sonra uygar toplum, uygar devlet yönetimi yaratmayı başardılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendilerini eleştirebilen filmler yapmalarını takdir ettim ben de :)

      Sil
  15. Merhaba..Kişinin kendi yanlışlarının farkına varıp, eleştirebilmesi, gelişimi adına ne kadar önemli ise, toplumlar açısından da o derece önemli diye düşünüyorum .Zira teşhis tedavinin yarısı.Toplumsal güvenden mi ,yoksa günah çıkarma kültüründen mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama ,batı toplumları yanlışlarını sergileme ve kendini eleştirme konusunda daha cesur sanki.Filmi tv kanallarından birinde gördüm ama oturup izleyeceğim. Artık internetten izlerim inşallah. .

    YanıtlaSil
  16. Amistadı izle canım çok beğenirsin. Bu tarz izlediğim filmler oldu buna da bakacağım eğer izlemediysem seyrederim çok teşekkürler not alıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzleyim o zaman ben de :)

      Sil
    2. İzler izlemek gelecektim teşekküre Duru'cuk gelince kaldı:))
      Şahane bir film çok beğendim hiç sıkılmadan izledim sevgiler canım.

      Sil
    3. Beğenmenize sevindim :) Sevgilerimle :)

      Sil
  17. Dönem filmlerini seviyorum, bunu da izlemeliyim :))

    YanıtlaSil
  18. Bu film köleliğin sadece bir ırkın boynuna yüklenmediğini, bir cinsiyetin, bir makamın ya da bir menkûlün ve hatta yaşın bile buna sebep olabileceğini gayet güzel ve yalın diyaloglarla anlatmayı başarmış. Supreme court'un baskılara aldırış etmeksizin cesur kararlar alabilmesi ve şüphesiz bir çok insanın hayatını değiştirmesi açısından önemli bir karardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum size.Yorumunuzu geç gördüm kusuruma bakmayın lütfen.Sevgilerimle :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.