Cinsellikle İlgili Söyleşi(2.Bölüm)



Cinsellikle ilgili söyleşimizin ikinci bölümüne geldik.Eğer ilk bölümü okumadıysanız şurada
Hocamız,söyleşiye şunlarla devam etti;
-Bizim ülkemizde hayvanların cinselliğinin olduğu belgeselleri izlemek çok doğal iken insanların cinselliği kötü ve korkutucu olarak algılanmakta.İnsanlar,sevdiklerine cinselliği yakıştıramamakta...
-Evlilikleri çıkmaza giren insanlar,terapiye geldiklerinde boşanma oranları tahminen %50 civarında.Boşanma oranının bu kadar yüksek olma sebebi ise terapiye çok geç gelmeleri ve her şeyi çoktan tüketmiş olmaları :(
-Cinsellik,sadece biyolojik ve fiziksel özellikler üzerinden değerlendirilmez.Cinselliğin zihinsel yönü de değerlendirilmelidir.
-Kullanılan antidepresanlar,cinsel isteği azaltabiliyor.
-Sağlıklı bir cinsellik için,3 şey önemlidir.Uygun ortam,uygun zaman,uygun kişi.

-Evlilikte cinsellik,olmazsa olmazdır.Yaş kaç olursa olsun bir şekilde cinsel yaşam,devam etmelidir.Cinsellik yoksa evlilik de yoktur.
-Duygusal ilişkileri iyi olan insanlar,cinsel anlamda da birbirlerine daha toleranslıdır.
-Kişi evli de olsa kendini tanımak adına mastürbasyon yapabilmeyi bilmelidir.
-Eşler,ara sıra birbirini özleyecek kadar karşı tarafa alan tanımalıdır.
-Çifler,cinselikte alıngan davranmamalı ama birbirlerine karşı da nezaketli olmalı,örneğin kilosuyla dalga geçmemelidir.Bu tür yaklaşımlar,partnerin cinsellikten soğumasına neden olabilir.
-Cinsel arzu,her insanda olması gereken bir şeydir.Kişi,eğer yok olduğunu iddia ediyorsa bu bir sorundur.
-Ergenlik dönemi,çocukların kendini keşif dönemidir.Örneğin çocuğunuz banyoda biraz daha fazla vakit geçiriyorsa anlayışla karşılayın,onu sıkıştırmayın.
-Her zaman,cinsellikte aynı performans olmayabilir.Partnerler bu durumu anlayışla karşılamalıdır.
-Her ilişki kendine özeldir.Ne kadar insan varsa o kadar da düşünce ve çeşitlilik vardır.İlişkilerinizi ve seksle ilgili şeyleri başkalarıyla kıyas yapmayın.
-Cinsel terapi için gelen çiftlere 1 ay  gibi bir süre  cinsellik yasaklanır.Bunun sebebi duyguya ve sevgiye ait sorunların onarılarak daha sonra cinsel sorunların çözümüne odaklanmaktır.
-Kişiler arasında duygusal yönden sevgi bağı varsa kişilerin fiziksel kusurları cinsellikte sorun teşkil etmez.
-Cinsel sorunların çözümünde hızlı sonuç beklememek,sabırlı ve çözüme katılımcı olmak gerekir.
-Sevgileri bitmiş olanlar,cinselliklerindeki eksiklikleri daha çok büyültür.
-Okullarda cinsel eğitim dersi yoktur ama en azından tıp fakültelerinden böyle bir dersin konulması gereklidir.

Söyleşi,2 saaten fazla sürdü.Benim aldığım notlar da bu yazdıklarımdı.Daha sonra hep beraber hatıra fotoğrafı çektirdik.Herkes memnundu.Son olarak Hocamızın söylediği bir sözle yazıyı noktalamak istiyorum; ''Kendi bedenine bak,kendine dokun,hayal et ve kendini sev.''
Cinsellikle İlgili Söyleşi(2.Bölüm) Cinsellikle İlgili Söyleşi(2.Bölüm) Reviewed by Yurdagül Çelik on Eylül 12, 2021 Rating: 5

40 yorum:

  1. çok güzel bir yazı olmuş canım emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyı yayınladıkça facebook üzerinden takipten çıkan sayısı artıyor :)) Valla anlayamadım ben :)) Teşekkürler :))

      Sil
  2. Toplumda cinsellik tabu maalesef. Yıkılan evliliklerde cinsellik faktörü de önemli. Ama kaçımızın bu konuya değindiği tartışılır. Yazı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. %70 lik bir orandan bahsediliyor.Evlilikte bu kadar yüksek bir oran göz ardı edilemez aslında..

      Sil
    2. Tam da bahsettiğim nokta bu nokta. İnsanların sorunları algılayıp konuşmakla, sapık olayını karıştırmalarına gerçekten anlam veremiyorum. Bence yazı gayet yararlı ve bilgilendirici olmuş. Emeğine sağlık.

      Sil
    3. Biraz takipçi kaybı oldu ama gelen gelir,kalan da kendi bilir ne deyim :)) Alkışlanmak adına suya sabuna dokunmadan gitmek de benim için etik değil :)) Teşekkürler desteğiniz için :))

      Sil
  3. Çok güzel bir söyleşi olmuş tabu sayılan bir konu ama çok güzel özetlemişsin,paylaşımın için teşekkürler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Bir farkındalık oluşturduysa ne mutlu bana :))

      Sil
  4. İki şey tabu bu dünyada, biri din, öteki de cinsellik. İnsanlar ikisi hakkında da konuşmaya çekiniyorlar oysa ikisi de hayatlarımızı çok etkiliyor. Yalnız şu var aseksüellik diye bir şey de var yani ben sanırım o gruba giriyorum. :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güldüm ablacığım ya :))) Kendiyle barışık insanları seviyorum :)) Dinde ve cinsellikteki saçma sapan hurafelerden kurtulmanın zamanı geldi diye düşünüyorum.Sevgiyle kucaklıyorum seni :))

      Sil
  5. Sarı pantolon mu o ben mi yanlış gördüm abla harikasın hiç cesaret edemediğim şeylerden renkli pantolon. Yazıya gelecek olursak Her zaman ki gibi nokta atışı olan paylaşım olmuş 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turuncu,pembe,turkuaz yani renk renk pantolonlarım mevcut :)) Seviyorum ben :)) Bence cesur ol ve sen de dene :)) Benim annem bile cıvıl cıvıl giyinirken siz gençlere de renklilik çok yakışıyor bence :)) Öpüyorum kocaman :))

      Sil
  6. Yazının başında ifade edildiği gibi doğru kişiyle, doğru yerde ve doğru zamanda ilişkinin doyularak yaşanması her iki taraf adına sağlıklıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O söylemi zaten kararttım özellikle ki dikkat çeksin diye :))

      Sil
  7. Çok değerli bir yazı daha dilerim herkes payına düşen neyse,faydalanır,
    Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim üzerinde düşünülür...Teşekkür ederim :))

      Sil
  8. Bu arada sayfanızın yeni görünümü çok sade ve net olmuş güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Deneye yanıla biz de bir şeyler yapmaya çalışıyoruz blogda :))

      Sil
  9. Güzel bir söyleşi olmuş, karikatürler yine çok iyi :))

    YanıtlaSil
  10. bizim ülkede en popüler konu ama en kötü bilinen konu işteee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah barış ilan ederiz bu cinsellikle ilgili konulara :))

      Sil
  11. Cinselliği güzel yaşayabilen bir millet olsaydık sorunların yüzde ellisi çözülürdü bence.

    Güzel bir konuyu dillendirmişsin, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakınlarda da boşanmayla ilgili bir etkinliğe gideceğim.Bakalım ne çıkacak o etkinlikten :)) Desteğin için ben teşekkür ederim :))

      Sil
  12. Daha çok, daha fazla konuşmalıyız aslında cinselliği.. hele kadınlar daha da fazla. Çünkü kadın bir şey bilmeden önüne sunulana razı olmak zorunda kalıyor. İleriki zamanlarda tekrar açalım bu konuyu. Eline sağlık.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu alanda uzmanlaşma yoluna gitmeye karar verip,devam edersem tekrar tekrar gündeme getiririm bu konuları :)) Desteğin için çok teşekkür ederim :))

      Sil
  13. Takipten çikanlar sorunlarla yüzlesemeyen kisiler bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğin gibi muhtemelen yüzleşmekten kaçanlar ya da hazır olmayanlar çıkıyor...

      Sil
  14. Gayet bilgilendirici bir yazı olmuş emeğine sağlık canım benim o takipden çıkanların kendileri sorunluda ondan 😊😊 dizilerde filmlerde izlemeyi biliyorlarda üstelik her haliyle görüyorlar da bir yazıyı paylaşınca mı ayıp olmuş işte bir insanın fikrî neyse zikride odur onun için sen güze gönlü hiç üzme biz senin yazılarını seviyoruz 😊sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki varsınız.Motive oldum :)) Sevgiyle kucaklıyorum seni :))

      Sil
  15. Bu yazının ilk bölümünde takipçilerinizin azaldığını söylemiştiniz, bu bölümden sonrada eminim ki takipçilerinizde azalmalar olmuştur. Çünkü nedense toplum olarak bu tür konularda gerçekten çok geriyiz. Siz, en azından üniversitede cinsel yaşam derslerinin olması gerektiğini söylemişsiniz ama bence ilk öğretimden itibaren yavaş yavaş bu tür derslerin olması gerektiğini düşünüyorum.

    Bir ek yapmak istiyorum; bu konularda insanlar bilinçlendikçe tecavüz olayları her geçen daha da azalacaktır bence çünkü bir çok erkek kadını seks objesi olarak görüyor, umarım bu konulardaki etkinlikler her geçen gün daha da artar hatta okullarda ders olarak ta anlatılmaya başlanılır, böyle olduğu zaman eminim ki kadına yapılan şiddetler, tecavüz olaylarında azalmalar görülecektir ve zamanla bu tür olaylar kalmayacaktır diye düşünüyorum.

    Bu konularda yazılar yazdığınız için insanlar sizi takip etmekten vazgeçiyorsa eğer bence onlar gerçek takipçiniz değillerdir. Bu konular gerçekten çok faydalı, faydalı paylaşımlarda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten amacım tribünlere oynamak değil.Bir kişiye bile bir faydam olursa ne mutlu bana :) Desteğin ve katkıların için de gönülden teşekkür ederim.Ara ara bu tür konuları yazmaya devam edeceğim tabi :))

      Sil
    2. Rica ederim.
      Sadece sizin için demiyorum blog yazan kişiler bilmediği konularda sırf içerik olsun diye yazmaktansa, bildiği konularda yazması çok çok daha iyi, bu bir kaç kişiyi rahatsız etmiş çok ta önemli değil bence , çünkü daha fazla kişi için faydalı oluyor.

      Sil
    3. Reklam verenler ya da sponsorlar da sadece takipçi sayısına bakıp,içeriği önemsemeyince blog yazarı arkadaşlar da kaygıya düşebiliyorlar :(( Ankara Etkinlik,takipçi sayınız yeterli değil deyince öğrenmiştim bunu ben de :))

      Sil
    4. Bı konuda çok haklısınız, bazı bloglar var alexa değerleri vs değerleri iyi ama içeriğe baktığınız da ne özgünlük var ne özen var neredeyse tamamen kopya içerik, ama gerçekten özgün yazan, yazılarını özenle hazırlayanların bloguna bakıyorsunuz reklam alma şansı çok düşük oluyor. Reklam verenler blogların gücünü halen anlamış değil.

      Sil
  16. keşke herkes cinselliği rahatça konuşabilse,o zaman bir çok sorun çözülürdü eminim..
    çok güzel bir yazı olmuş canım ilkini de okudum..
    emeğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sevilciğim :) Sevgilerimle...

      Sil
  17. çok güzel bir yazı olmuş canım emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.